2018-07-15

Samlade Stockholmspärlor

Usch vad det suger att vara sjuk. Pardon my french, men jag har varit i ett riktigt rövigt tillstånd hela helgen och det blir inte direkt bättre av att det är högsommarvärme och man försöker hitta en sval plats inomhus där man kan ligga och snora medan man scrollar förbi folks semesterbilder och strand-stories. Men men, jag har ju trots allt hunnit njuta en massa fram till nu, så jag ska inte klaga. Semesterfeelingen är satt lite på paus, bara, men vi har ju hunnit med både Leksand och några dagar i Stockholm. Här kommer lite godbitar från de dagarna, när vi bland annat hängde hos Matilda och Felix som bor i en mysig lägenhet vid Telefonplan (men inte länge till, för snart flyttar dom till Malmö!!! Längtar SÅ mycket!)

Bredvid Telefonplan ligger Aspudden och våra gamla kvarter. När vi bodde i Stockholm hade vi den här utsikten utanför fönstret. Den saknar man ibland…

Först på priolistan var ett dopp på favoritbadplatsen: Örnsbergs båtklubb. Dom hade byggt ut bryggan, lagt till en flytbrygga och det var finare än nånsin. Vårt number one happy place i Stockholm är detta, alla kategorier.

På söndagen käkade vi middag hos Josse, Felix och Otis. Det var ju nyss som Otis var lika pluttig som våra? En liten prick i en stor overall på väg hem från BB. Tiden, livet.

Frågade om lunchtips och blev rekommenderad nyöppnade Mahalo på Odengatan. Det kan jag rekommendera vidare, för det var verkligen SÅ gott! Jag åt en nudelsallad och Per åt en burgare med sötpotatispommes, allt veganskt och dessutom prisvärt för att vara Stockholm.

Vi hängde runt i Hornstull, promenerade och badade lite till.

En av stans finaste promenader: genom Tantolunden mot Skanstull.

I Hornstull ligger också detta måste: glassbaren King Scoopa. Där kan du få valfri glasskula med kolasås i en munk. Som en glass-burgare [paus för att svälja saliven som samlats i munnen…] Glassen är dessutom den godaste i Stockholm och de som har stället är kanske dom trevligaste i stan. Ja, du fattar, du måste gå dit.

Längre upp på Hornsgatan vid Mariatorget ligger min favvo-affär Brandstationen. Älskar att gå runt där inne och bara titta. Känns dock som att de fokuserar mer och mer på nyproducerat och mindre på vintage-skatter, vilket är lite trist…

Vi hann med en lunch på Gossip vid Nytorget också, innan hemfärd. Väljer alltid deras bengaliska paneer, den är nämligen helt underbar.

Sen köpte vi lite gulliga nappar och annat fint på Betón. En helt ny favoritaffär där vi inte hängt så mycket innan (av förklarliga skäl, hehe.) Slut på Stockholms-tips för denna gång!

3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.