2018-07-09

Leksandshuset

Vi har lämnat fina Leksand och spenderat helgen i Stockholm. Fick en kommentar av Sophia (läs hennes blogg Recovering Shopaholics på en gång, om ni inte redan gör det!) om hur fint huset är – och jag kan bara instämma. Här bodde mammas mormor och morfar en gång, efter det har min mormor och hennes syster haft det som sommarhus, och nu på senare tid har min mamma lagt ner mycket tid och kärlek på att fixa till huset och vårda det. Här samsas små prylar, saker, möbler och minnen från alla årtionden som huset funnits. Lite husesyn:

Fina kuddar i soffan med lokalt Jobs-tyg, såklart.

Gammelmormor, morfar, mormor och andra okända släktingar står på rad.

Här bodde vi. Vi hängde mycket hemma i huset eftersom Ava blev riktigt förkyld. Feber, snor och hosta. Herregud, alltså – att se sitt barn sjukt är det värsta som finns? Och detta var ”bara” en liten förkylning. Hur ska man klara värre grejer (ta i trä)? Vi tog i allafall tillfället i akt att bara vila och ta det riktigt lugnt, allihopa.

Gammelmosters klänning (också i Jobs-tyg)

… och min klänning på tork i mammas rum.

Mammas rum brukade vara mormors rum. Över sängen sitter en bild på oss: mormor, jag och lillebror, när vi läser saga i samma säng. Snart kommer mina bebisar kunna krypa upp hos min mamma här och läsa saga med deras mormor. Så knäppt och konstigt och fint!

Ser fram emot många somrar (och vintrar, har nämligen aldrig varit i Dalarna på vintern och drömmer om att fira jul här någon gång) i Leksands-huset hos mamma <3

2

Kommentera

Victoria

Sååå fint!

Jasmin Jahja

Här ska vi hänga nån gång <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.