2018-06-29

Växter i vardagsrummet

Både jag och Per älskar växter och drömmer om att bo i en djungel. Här är några av de gröna kompisar som vi har hemma just nu. I fönstret står en fikonplanta vi köpte på ICA Maxi som fick spinn ?, men låt oss be för att jag lyckats bota den… Den samsas med en palettblad jag nyss klippt ner, som gett hur många sticklingar som helst. Vill ha den buskig och stor, men den hade blivit lång och gänglig. Har lärt mig nu att man ska nypa dem lite i toppen då och då, tips!

I bokhyllan står en gullranka som ska få klättra över hela rummet,  hehe.

Kaktusen och paradisträdet har ni sett förut.

I andra fönsterkarmen står en fikus/gummiträd. Den fick spinn förra året men klarade sig. Tvättade med såpa och vatten.

På ena sidan soffan står mitt blombord med lite blandad kompott. Prickiga begonian som jag älskar, plättar i luften och en gammal orkidé. De andra vet jag inte riktigt vad de är.

Och på andra sidan soffan, på en spegelpiedestal i kruka från Svenskt Tenn, står monsteran. Tröttnar aldrig på monsteror <3

Så ser det ut i älskade vardagsrummet. Fönstren ser ännu värre ut än vad de är, men har lite gett upp på att de som renoverade fasaden ska fixa fönsterputs (som de lovat.) Men men… Nu är det ju snart semester och vi ska resa bort, så får se när vi orkar putsa själva. Till dess njuter vi av den smutsiga utsikten också.

1

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.