2017-11-24

Sjukskrivning och lägenhetsplåtning

Denna veckan har varit en liten stormvind, to say the least… Vi har köpt ny lägenhet under hösten (42 kvm kändes plötsligt lite tight med två små bebisar på g) och nu ska vårt älskade lilla krypin alltså ut på marknaden. De senaste veckorna har gått till att börja flyttpacka och gradvis skala ner det som är vårt, till ett mäklar-stylat, ljust och fräscht, aningen mer minimalistiskt hem. En process, kan jag berätta, för två personer som gillar att samla på sig saker. Jag ska bjuda på lite före- och efterbilder så fort annonsen ligger uppe, tänkte jag.

Mitt i flyttstök, städ och jobbstress (lägg till att vårt badrum relinas, med avstängda avlopp och hantverkare i hallen) var det dags för den regelbundna kontrollen på sjukhuset, för att se så att bebisarna i magen får den näring och blodtillförsel de behöver. Eftersom det är enäggstvillingar som delar på samma moderkaka så är min graviditet klassad som en högriskgraviditet. Allt har dock gått bra och sett bra ut – fram till i tisdags. Då visade det sig att den ena av våra små skruttar inte hade tillräckligt bra flöde i sin navelsträng, vilket kan innebära att de båda måste komma ut i förtid. En risk vi varit medvetna om, men samtidigt helt oförberedda på, eftersom de inte är beräknade förrän i februari… Läkaren beordrade att jag sjukskriver mig omedelbart och bara vilar. Så: hejdå flyttpackning, ställa in alla viktiga möten med jobbet inför årets slut, autosvar på mailen och bara släppa a l l t. Det finns liksom inget annat val.

Efter att ha fått kortisonsprutor för att snabba på lungutvecklingen hos knoddarna såg det bättre ut på undersökningarna igår. Nu hoppas vi bara på det bästa: att de vill stanna kvar i magen så länge det bara går. Har nya kontroller på sjukhuset imorgon igen, så känner mig väl omhändertagen, lugn och trygg – trots allt. Vi bara fortsätter som vi gjort hittills, dag för dag.

Pausar och luktar på blommorna, hehe.

1

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.