2021-06-10

hennes 181 tänkbara namn

Hon har ju ett namn!! Jag hade en bild av hur jag ville att det här inlägget skulle vara upplagt. Men istället för att börja kände jag mig tyngd som om någon tilldelat mig en tråkig gymnasieuppgift, som jag sedan dess skjutit framför mig. Trots att jag alltså själv bestämt upplägg, samt gett mig uppgiften  ¯\_(ツ)_/¯  (Antagligen för att hösten va som den va) Dvs ingen medveten taktik med att dra ut på det!!!

De första veckorna efter att hon föddes tänkte vi inte alls på namn. Livet var skört och jag tog illa upp varje gång någon frågade vad hon hette (?) Men veckorna gick och när vi tillslut började prata om det kändes det svårt! Vi försökte hitta ett namn som inte började på B, samtidigt som alla våra favoriter började på just B. Brita och Bodil kallade henne för Glitterblomman tills hela släkten följde med. Men när barnen på förskolan började fråga efter Glitterblomman kände vi att det var dags att ta ett beslut

På killistan hade vi tex Sigge eller Abbe. Kort och enkelt och något som bryter av. Och efter att ha gått igenom varenda namnlista vi kunde hitta tog jag det drastiska beslutet att helt enkelt fråga facebook. Närmare bestämt 925 aka internets mysigaste rum. Så jag la upp en bild på henne ↑ och frågade: VAD SER HON UT ATT HETA? Och fick en otrolig namnleverans. Fina, knäppa, ovanliga och vackra

Närmare bestämt:
Margit ○ Doris ○ Astrid ○ Elly ○ Kerstin ○ Estrid ○ Malva ○ Mira ○ Nora ○ Charlie ○ Kerstin ○ Hedvig ○ Viola ○ Maj ○ Margo ○ Edith ○ Rut ○ Svea ○ Alma ○ Alva ○ Elsa ○ Freja ○ Signe ○ Märta ○ Judit ○ Ines ○ Gerda ○ Olivia ○ Iris ○ Garbo ○ Ada ○ Eivor ○ Magnolia ○ Lo ○ Siv ○ Majken ○ Sonja ○ Greta ○ Sunna ○ Lotten ○ Hulda ○ Valdis ○ Sigrid ○ Maj-Lis ○ Vendela ○ Irma ○ Hilma ○ Iben ○ Bibbi ○ Selma ○ Hjördis ○ Tekla ○ Edla ○ Marion ○ Juni ○ Wilma ○ Ella ○ Flora ○ Emy ○ Vega ○ Helvine ○ Ingrid ○ Anita ○ Lola ○ Hilda ○ Fia ○ Martina ○ Hedda ○ Essa ○ Daisy ○ Brielle ○ Daphne ○ Ebon ○ Dorotea ○ Elise ○ Esme ○ Ester ○ Helga ○ Hermine ○ Hillevi ○ Ilse ○ Isa ○ Juniper ○ Lilith ○ Lisette ○ Lykke ○ Mildred ○ Penelope ○ Solveig ○ Thea ○ Valerie ○ Villemo ○ Erin ○ Hilde ○ Tintin ○ Evy ○ Valborg ○ Vivi ○ Lilly ○ Henny ○ Gertrud ○ Asta ○ Lillemor ○ Mattis ○ Unni ○ Alfrid ○ Turid ○ Miriam ○ Ethel ○ Liva ○ Karin ○ Alba ○ Ellen ○ Dorotea ○ Valma ○ Loa ○ Tyra ○ Minoo ○ Ninni ○ Stina ○ Harriet ○ Allis ○ Clara ○ Anne ○ Ronja ○ Dagny ○ Ingvild ○ Kata ○ Juno ○ Betty ○ Tilly ○ Lovis ○ Gurli ○ Eira ○ Maja ○ Aline ○ Maggie ○ Armida ○ Amelia ○ Edda ○ Madicken ○ Dagmar ○ Majvi ○ Jonna ○ Agatha ○ Vera ○ Anki ○ Mimmi ○ Åse ○ Inger ○ Marianne ○ Leontina ○ Erle ○ Embla ○ Ragna ○ Åsta ○ Lavinia ○ Vira ○ Ylva-Li ○ Dorotea ○ Lynn ○ Tea ○ Puck ○ Viva ○ Sally ○ Idun ○ Moud ○ Irmelin ○ Margot ○ Rakel ○ Marit ○ Pim ○ Moud ○ Eva ○ Alvina ○ Vanja ○ Unn ○ Svava ○ Lydia ○ Svava ○ Mette ○ Anok ○ Poppy ○ Alfrida ○ Nanna ○ Debbie ○ Abra ○ Helny ○ Tove  ○ Monis ○ Clea ○ Gudrun ○ Bonnie ○ Bim ○ Clea ○ Silke ○ Linnea ○ Uma ○ Mona ○ Liv ○ Chantal ○ Aina ○ Anna-Klara ○ Ida-Maria ○ Lena ○ Rio ○ Ellida ○ Maggie ○ Malou ○ Lina ○ Lova ○ Sol

Några favoriter från listan som vi inte valde är Viva (!!!) Malou (!!!) Maj-lis (!!!)

Och även om vi tillslut landade i namn som på ett eller annat sätt funnits med längst vägen kändes det OTROLIGT fint att få läsa alla förslag och höra namnen med nytt perspektiv! Och extra tack till Ericas kommentar som blev avgörande

Så med dagsfärsk bild presenterar jag härmed Essa Märta Maj
Essa för att hon är en Essa. Märta efter min farmor och Maj efter min bror och hans födelsedag ♡

118

Kommentera

Nina

Åh vad fint!
Men kommer jag ihåg fel/blandat ihop med annan/osv men hette inte Brita typ sessa från början? Eller, hon hade väl något annat namn först i alla fall? (Kanske inte var just Essa då 🙂 )

nej, stämmer! hon blev en Brita efter typ 4 månader som Ines (som hon fortfarande heter i andranamn) det var jag som fick panik och ville byta. agnes och ines är i grunden samma namn, vilket man kanske inte tänker på? men varje gång någon pratade med eller om ines tyckte jag att dom sa agnes och jag höll på att bli knäpp 🙃 så vi bytte helt enkelt till hennes andranamn. hennes fulla namn är fortfarande ines brita lo!

Hej Essa! Så fint att se dig!

❤️👋🏼

Har aldrig mött en Essa men ser helt klart att det är så hon ser ut! Gränslöst gullig. Hoppas förövrigt, om Essa hänger på internet när hon blir stor, att hennes online-nick blir Glitterblomman. <3

hejregina

haha! såklart!! glitterblomman_20

AJ

Alla era barn har så fina namn! Roligt med ännu en som byter till ny bokstav på nummer tre 🙂

hejregina

ja, va inte redo att bli en familj med alla barn på samma bokstav 🙂

Elvira

Åh så fint, rivigt & självklart 🤩
Essa-Märta-Maj❤️

hejregina

<3 🙂

Edda Märta Maj! Hej! Så fint <3
Vad vi har velat med namn på våran lilla bebis med nu. Nästan två månader gammal har vi bestämt oss. Men så sjukt att vägen dit kan vara så lång och krokig. Och vilken himla fin namnlista ni fick ihop från 925 <3

Och uppenbart autocorrectade min telefon till Edda bara för att jag har en Edda själv ser jag nu. Essa skrev jag ju. Men ja. Så fint namn!

hejregina

haha <3
och spännande att höra vad det blev!
edda&hedvig?

kajsa

så fint! och glad att få läsa om ditt liv igen agnes! <3

hejregina

fint att du är här <3

Sofia

Hej Essa!!

hejregina

HEJ 🙂

Anna Wallhult

Hej Essa! Ser så mycket fram emot att hälsa på dig och dina systrar framöver! Dina föräldrar är så ljuvliga och jag är så nyfiken på ert hus!! Så snart det är möjligt så kommer jag! ❤️

hejregina

<3!

Erica

Gud vad roligt, blir lite rörd! Tycker (såklart) det var helt rätt val :))

Hälsa Mattias så mycket från en gammal klasskompis!

Julia

Meeeeegafint! Hej Essa!

ellen

Åh, va fina namn tillsammans, som en liten ramsa. Jag tänker på boken Icke Picke Pö.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.