2019-09-11

HALLLLEN

2019 började med inköp av grundmöbeln till våran nya hall. Vi behövde ha klara mått för att fortsätta med planering och inköp och hittade denna (lite för) fina på nätet som passade perfekt!

Någon vecka senare kom den nya dörren. Det blev den gröna nyansen som jag provat ut tidigare. Allt kändes mycket lyxigt för den här stackars bortprioriterade delen av huset (och för oss!). Bara att kunna öppna dörren med en hand i stället för 2 + höft. Här ser man också dörren som leder till toaletten till vänster. Hallen är som en korridor och när man öppnar ytterdörren ser man rakt in till nästa rum, som är köket.

Vi valde dörr efter modellen som var på huset innan. En ruta i ungefär samma storlek och lodräta ränder i själva dörren. Det spräckliga glaset bytte vi ut mot detta fina bulliga/randiga. Runt dörren valde vi att ha murbruk i stället för foder, precis som tidigare, trots ett visst fackmannamässigt motstånd ☼

När dörren var på plats knackade vi bort de gamla golvplattorna. Bodil satt på första parkett. Men därefter stannade allt tvärt av. På grund av val av nya plattor!!!! Ingenting kändes 100. Eftersom dörren fick samma färg på insidan som utsidan blev konstrasten ganska skarp mellan den mörka gröna och den ljusa tapeten. Ett tag var vi inne på att lägga ett mörkgrönt golv också, för att inte blanda för många intryck, men som sagt. Inte 100. Och visst är det tråkigt att göra något som inte känns 100? Så vi tog en pause.

Efter att hallen stått stilla hela våren bestämde vi oss istället för att lösa det med en ordentlig kokosmatta som vi klippte till efter hallens storlek. Det var från början tänkt som en tillfällig lösning för att kunna komma vidare men det blev både funktionellt, fint och bra. Den kanske får vara kvar för alltid?

Och så själva förvaringen! Vi monterade av benen på byrån och ersatte med en låg sockel. Utanpå fäste vi skivor för att göra allt enhetligt + att täcka springan mellan byrå och vägg som lämnar luft åt elementet bakom. Allt målades in i samma nyans som golvet.

Utrymmet som blev kvar mot dörren blev en skohylla, byggd av samma furuskivor som vi klädde i sideboardet med. Ursprungsidén för den här lösningen var att ha gavlar från Betonggruvan ovanpå, vilket såklart hade blivit himla fint. Men tillslut valde vi budgetalternativet med ivar istället. Eftersom hallen är ganska trång kändes det viktigt att det inte blev för massivt. Därav mixen av stängt och öppet med olika djup.

Vissa hyllplan fick krokar och Brita och Bodil fick ett eget i lagom höjd att hänga på. Krokar är nästan det jag har saknat mest!! Har inte haft krokar att hänga på sedan vi bodde i Göteborg! Och att bara ha galge som alternativ slutar ofta med jackhög (för mig).

Det är så oerhört skönt att varje sak har sin plats!! Kan flika in ett tips om de här klistermärkena från Maja också. Verkar tåla allt. Har hittills suttit ett år i regn och rusk.

Kommer man in från ytterdörren sitter det en liten spegel direkt till höger.
Fun fact: Den mörkgröna ryggsäcken fick jag av mamma i födelsedagspresent för 13 år sedan.

Mot slutet av byrån trappar systemet av för att inte kännas för tungt. Den här bilden är tagen från trappan upp till andra våningen som kommer direkt efter toaletten. Bredvid växten ser ni också våran återanvändningslåda av kläder (tips igen!). Där hamnar allt som inte är smutsigt nog för att tvättas men inte rent nog för att ha i garderoben = mkt användbart.

Och det var ungefär det, tack och hej!

62

Kommentera

Så himla fint och smart löst! Och gud vad jag ska använda mig av en liten korg med återanvändningskläder. Eddas sådana ligger som ett strössel över hela vardagsrummet/köket/hallen 🙂

ja, det är ju så HIMLA användbart, typ så man vill ha en till sig själv med!

DRÖM! Vi har världens minsta hall men drömmer ändå vidare om denna funktion! kram

ja! hemmet kan vara 50% mer stökigt nu och stör mig ändå på det 50% mindre pga möts inte av det det första jag gör varje dag = hall is the shit

Så sjukt fint!! Tack för inspo!

Josefine M

Så fint det blev!!

Så inspirerande! Var har också en ytterdörr som kräver olika sorters våld att öppna och stänga beroende på årstid ?
Var kommer er dörr ifrån – så fin!

Joel

Det är så mysigt med blandningen av skostorlekar! Kram på er!

Det är så kul att få se hur det ser ut hemma hos er! Och jäklar vilken fin hall – en riktig förvaringsdröm!

Det blev så bra!!

mathilde

Jag vill veta mer om kokosmattan! Var kan man köpa en sådan? Hittar bara små fjuttiga hallmattor eller större bitar som är till för att täcka växter.

hejregina

beställde från kilands mattor, där fanns två bredder att välja på (om jag minns rätt?) och så väljer man längden själv!

Moa

Tog ni hjälp av en mattläggare eller kan man få det sådär perfekt i kanterna själv? Funderar på att lägga in kokosmatta i hallen för att kunna köra in barnvagnen en bit men undrar över hur det blir med fukt som kan söka sig nedåt och förstöra golvet under – lade i något lager emellan för att förhindra det?

hejregina

hej&n ej, den ligger bara rakt på golvet. kanten ut mot hallen använde vi ett av de maskinskurna snitten som den hade när den kom. mot toalettdörren mätte jag och ritade upp på baksidan av mattan för att få till. har man lite tålamod är det inga problem! lycka till

Moa

Tack! Då kör vi på utan mattfirma, blir nog toppen!

Mia

Så snyggt! Funderar också på en rejäl kokosmatta i vår hall för att vara rädd om det vitlutade golvet av ekplank (som den förra ägaren valde att lägga i hallen??). Kan du inte fota från nån vinkel där man ser mer av golvet/kokosmattan hos er? 🙂 Tack!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.