2017-08-10

hon&hennes namn

skav i nacken bäbis (hejregina)

Här är hon, min kära dotter. Med sin skavda lilla nacke och sina små envisa händer. Det är den konstigaste tanken jag vet, att jag nu har två. Men jag älskar det så att jag nästan går sönder. Bara att se Brita när hon smyger fram till sin syster och sakta trycker in armarna under för att försöka lyfta upp <3 En ny nivå . Och ni ska få veta vad hon heter. Det var klurigare denna gången. Och då var det ändå ganska klurigt förra gången. Hennes tilltalsnamn var med på listorna sedan länge och när hon kom ut tyckte jag att det passade. Men det började på samma bokstav som hennes syster och det hade jag inte tänkt mig. Så vi provade tusen olika men kom ändå tillbaka efter varje varv. För det är både fint och vasst på samma gång. Och lätt och säga. Mattias har det i sin släkt och jag kan se framför mig hur hon är 3 och heter det, eller 15, 27 och 56. Sen fick hon två namn till. Ett efter min syster Hedvig, men som ändå inte är Hedvig. Och såklart efter Mattias gammelmormor också som hette så. Sen på samma sätt efter min andra syster Elinn, som alltså inte heller är samma namn men med det i tanken

1,5 månaders bäbis (hejregina)

Hej, här är Bodil Hedda Lin ♡

2

Kommentera

Sara

Åh så mysigt, så glad för er skull, kan nästan känna doften av nackfjunet <3 Min lille fyller snart hela två år! Galet!

hejregina/agnes

tack! ja men det är ju helt sjukt hur snabbt tiden går. tycker att Brita blivit som ett stort barn bara över sommaren?!

Linda

Har också Bodil med på min lista (utan något som helst barn i sikte då). Vackert och så underskattat namn! <3

hejregina/agnes

listor ska man alltid ha, har samlat på fina namn så länge jag kan minnas, hehe. ja men verkligen! +att det ligger så bra i munnen (:

AAAAAHHHHH jag gissade rätt på tilltalsnamnet baserat på din beskrivning. Känner mig som ett geni. Väldigt fina namn!

hejregina/agnes

haha, hur sjukt är det + att ni var två som gissade rätt?!?! och tack och kram 🙂

hejregina/agnes

<3

Vad lustigt att jag kunde gissa rätt namn genom beskrivning. Speciellt när du skrev ”vasst och fint på samma gång..” Precis så resonerade jag med när vi bestämde vad vår dotter skulle heta, och tro det eller ej men hon är också en Bodil ?

hejregina/agnes

hah, ja helt osannolikt och fint att ni också har en Bodil <3!

Åh <3 Min mamma heter Bodil i mellannamn, och jag har alltid tyckt det är så fint! Lilla Bodil, så fint att jag fått se henne en halv sekund i vagnen!

hejregina/agnes

ja men gillar det verkligen! och hoppas det gick bra med din lilla stickling 🙂

Hanna

Så fint! ❤

hejregina/agnes

<3

Sara

Åå, har längtat efter att få höra vad hon heter och fantiserat om vad det skulle kunna vara (sån total namnnörd). Och att nu få höra denna lilla fantastiska kombination. Så himla fint ❤

hejregina/agnes

jag är med namnnörd!! ändå fint! <3

Åh, hon verkar vara en bestämd dam hon med! Så härligt. Välkommen Bodil <3

hejregina/agnes

<3! och japp, bestämd 🙂

Josefine

Hallå! Kom tillbaka! <3

hejregina/agnes

åh <3

vilka fantastiskt fina namn! Min dotter heter Estrid Viola Svensson. Som en liten tant! <3 <3 <3

hejregina

åh! fint. älskar namn och att tänka ut små kombinationer <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.