◗ Jag vet inte vad det är men jag har svårt att förstå att vardagen har börjat igen
◗ Jag förstår det rent jobbmässigt, men ändå känns det som att ledigheten snart borde komma tillbaka?
◗ Kan ha och göra med bästisbesök från Sundsvall som gjorde att helgen började på torsdagen
◗ Hon fyllde 31 och vi firade med tomtebloss och falafel och bildvisning av deras hus!!!
◗ Sen spelade vi spel hela nätterna och när dem åkt hem sov jag 13 h på raken
◗ Bästa helgen på länge och inte en enda bild, vilket ofta är beviset av just det
◗ Veckan är full. På och utanför arbetstid. Jag vill allt just nu men inser att jag får ta en sak i taget
◗ Vilket är det vettigaste/tråkigaste jag vet
◗ På arbetstid målar jag blåa vågor ↑
◗ Annars tänker jag mest på hall och växthus
◗ Hämtade prover till hallgolvet i går och måste tipsa hela världen om Höganäs serie Grynna
◗ Finaste mattaste genomfärgade ytan jag vet
◗ Nu ska vi bara välja vilken färg
◗ På fredag ska jag in till svt och spela in avsnitt till mysteriet på barnkanalen
◗ Det är alltid spännande
◗ Måste hinna läsa manus!
◗ Bad Mattias köpa godis till mig för en timme sedan
◗ Nu är det slut
◗ Jag med
◗ Så kan det vara
◗ PS Ni har frågat en hel del på senaste tiden, fint&kul! Frågeinlägg på väg

27

Hej, hoppas 2019 behandlar er väl ☼

Jag har tusen saker i mig men mest sånt som handlar om sånt som den här platsen inte mest handlar om. Som att Brita och Bodil blev bästisar med en katt igår. Eller att jag just kommit hem från fotbollen och att det gör mig lycklig. Eller när Brita kröp in under filten och jag följde efter och så satt vi där i det orangevarma ljuset och hon frågar vilket djur du tycker om mamma, lejon eller kanin? och jag sa kanin och hon sa att hon gillar båda. Eller att vi nästan eldade upp huset (ej vårt) kvart i 12 på nyårsafton för att vi glömde släcka ljuskronan med lingonris. Att vi budade hem en byrå på nätet igår och att den nu står i våran hall och att jag har en lång inköpslista i mobilen över hur den kommer byggas in och förvandla våran entre till något optimalt. Är nästan besatt av en funktionell hall at the moment. Att vi började året med stopp i avloppet och bara använt porslin, men att barnen såg avloppsakuten som ren underhållning. Att Bodil kan hoppa jämfota och räknar till 3 när vi äter tacos för att hon vill att alla ska äta limen samtidigt. Att jag har köpt världens fulaste mopp på Clas Ohlson för min svåger var såld på den och nu är jag också det. Att jag och Mattias har vänt på dygnet och att det ger mer tid tillsammans men mindre sömn men att det kan vara viktigare ibland. Eller att mitt nya favoritspel heter sequence. Eller att inspirationen att få klart i källaren dog när vi hade lastat in alla lådorna som jag hade haft kvar hos mina föräldrar sedan jag bodde där. Eller så är det precis det här den här platsen handlar om. Här ovanför är i vilket fall lampan som jag menade när jag skrev om den tomma väggen. Sen hamnade den så klart på väggen till väster i stället, så den tomma väggen är fortfarande tom hehe. Några justeringar kvar att känna in, men älskar den. Hej

35

GOD JUL kära ni. Hoppas gårdagen var fin, perfekt eller helt ok! Jag vill bara visa er en av Britas julklappar. Som är resultatet av det bästa jag vet: improviserat skapande/ta vad du har och gör något.

I fredags när Mattias gick och la sig bestämde jag mig för att komplettera en av presenterna lite. Brita skulle få en skruvdragare i minsta modell. Hon är besatt av verktyg och så fort jag bygger något är hon där och provar allt och frågar tusen frågor. Hon har en liten duploskiffnyckel som hon ständigt bär runt på för att kunna fixa allt som kommer i hennes väg.

Så för att hon skulle kunna använda skruvdragaren själv och inte behöva vänta på nästa projekt ville jag göra något som hon kunde skruva i. Och här börjar det fina med den här sortens görande. Jag gick ner i källaren och kollade vad som fanns.

Jag hittade två lika stora mdf bitar, som blev över när jag byggde socklarna till de här hyllorna i förra lägenheten. Det fick bli grunden. Sen ville jag att hon skulle kunna bära med sig den, eftersom det är ett annat intresse. Bära på saker. Först funderade jag på små öglor med ett snöre i men när jag letade efter någon att fästa i öglorna hittade jag istället detta band. Ett band som varit snöre på ett paket, som jag inte kunnat slänga. Dessutom kunde jag fästa det runt hela formen och dölja skarven mellan mdf:erna. På ovansidan spacklade jag med snickerispackel eftersom skarven blev synlig vid handtaget. (Frågade mig om en treåring skulle bry sig om skarv eller ej men kom fram till att jag fick göra det för att jag tyckte det var kul) Sen målade jag allt med en överbliven färgslatt, vald efter kulör på bandet.

När jag förborrat alla hålen i mdf:en borrade jag hål med samma avstånd i en plywoodlist. Listen hade blivit över när jag skulle sätta upp en tavla tidigare i höst och hade av en slump perfekta mått för storleken på hålmönstret. Det går alltså att skruva fast bredvid varandra utan att de tar i varandra.

Skruv, bits och träbitarna la jag i en liten låda som jag hade över. Som blev lite finare med tejpbitar från Linnéa Puranen.

Så i den här skruvplattan kommer hon nu kunna skruva i och ur, göra mönster och flytta runt i oändlighet. När hon öppnade paketet skrek hon rakt ut ’det här är det bästa någonsin’ och det var det första hon pratade om imorse. Något som, utöver skruvdragaren, kostade mig 0 kronor och som dessutom gjorde flera oanvändbara saker från källaren användbara. Något som blev av det som fanns och som med största sannolikhet inte hade blivit i närheten så bra eller lustfyllt om jag planerat i förväg och åkt för att handla. Jag säger som min pappa alltid säger: det vill gärna bli bra.

Puss!

Ps, i mina stories premiärskruvar hon

46
 • Just wanna view more of
 • DIY

När vi flyttade in i huset 2015 var vardagsrummet benvitt.

Möblerna flyttade runt och väggarna förblev kala i väntan på första rycket.

Nämligen att fräsa in elen.

Sen blev det ljusgrönblåttgrått på både väggar och i tak

Och hyllsystemet från Betonggruvan kom på plats <3

Vi skaffade fåtölj.

Och tavlorna testade sig fram.

Nu ser det ut ungefär såhär. Fast ser ni att det är lite tomt på väggen som man skymtar där längst till höger? Ni kan vara lugna, jag har byggt en grej i veckan som förhoppningsvis kommer förgylla som 17!! Sitter hos mina föräldrar och skriver nu men är sjukt taggad på att få komma hem och prova ☼

Övrigt:
● Vi kommer ta med ett helt släp hem med grejer som jag har haft kvar här sen jag bodde hemma. Skräckblandad förtjusning. Laddar för att vara på mitt bästa skänka bort humör.
● Jag läste ut Alex bok på två dagar och har varit tagen sedan dess. Tvingar Mattias sträckläsa för att jag ska kunna diskutera.
● Bodil fick tag i en hel brie på kvällsmaten som hon åt ungefär som ett äpple innan hon blev upptäckt.
● Sitter just nu i världens skönaste fåtölj som gör vistelsen hos mina föräldrar typ 13% bättre eftersom jag blir glad av bara tanken på att jag kommer få krypa ner i denna mjuka. (Och när jag googlade för att hitta länken såg jag att den numera finns i teddy. Måste eventuellt starta ett dreamskonto)
● Hoppas ni haft en fin 3:e advent <3

21
 • Just wanna view more of
 • Home

Hej! Idag har jag och Mattias varit ensamma över dagen när barnen har hängt med farmor och farfar. Vi började med hotellfrukost inne i stan innan vi åkte hem för att röja. Vi håller ju på med någon slags total utrensning och det tar en evighet. Dock väldigt tillfredsställande! Men det var inte alls det jag tänkte prata om så låt mig återgå till mitt och Britas gemensamma intresse: Att måla med pensel. Jag älskar att måla och jag älskar att hon älskar att måla! Det är bland det mysigaste jag vet att smyga ner i källaren tillsammans och måla en stund innan det är dags att sova. Dessutom har hon precis knäckt koden och vill aldrig sluta <3 Därför kommer här 4 tips som gör det enklare/roligare att måla. Några självklara och kanske någon ny?

♢ Prio ett: se till att barnet slutar stoppa färg i munnen. Allt blir så mycket roligare när den fasen är förbi. Vi har låtit Brita och Bodil börja med ekologisk fingerfärg eftersom det är skönt att veta att den inte innehåller något skumt. Dessutom smakar den så sjukt (!) illa att de vänjer sig av med att stoppa i munnen på köpet.

♢ Se till att ha bra penslar. Dem som är lätta att sprida färgen med och inte för långa eller grova borst. Ikeas är fantastiska. Också bra att ha många så man slipper springa och tvätta hela tiden.

♢ Brita får såklart välja vilka färger hon vill men vi har en regel att hon får bara ta 3 i taget. Dels för att hon tycker det är lika roligt att hälla upp färg som att måla. Men också för att hon lätt blandar ihop färgerna till en mörk sörja om det blir för många. Tar man några i taget är det större chans att det blir fler färger på pappret och färg är ju roligare än brunt. När tallriken är tom väljer hon snabbt 3 nya och trycker ut.

♢ Använd en målarduk. Vi har en vaxduk som vi lägger under och på den får det hamna hur mycket färg som helst. När man har målat färdigt är det bara att rulla ihop: Enkelt, snabbt och minimalt att städa efteråt.

Behöver fler väggar för alla dessa konstverk!!!

38
 • Just wanna view more of
 • DIY

Ibland får jag saker på posten. Här är några saker jag fått och som jag verkligen gillar. Se det som julklappstips. Pretty Pegs skickade knoppar i ask som jag använde till den här byrån som är lite speciell. Från början en vanlig furubyrå som jag och Mattias åkte och hämtade på en blocketannons när vi var nyinflyttade i Malmö. Enkel, funktionell. Sen flyttade vi till huset och då visade det sig att de förra ägarna lämnat kvar en exakt likadan i källaren? Så nu har vi två som så småningom ska få stå på rad i arbetsrummet.

Sen en bok som jag inte hunnit läsa än men som jag verkligen ser fram emot. Här på Just Wanna Have Fun finns en bokklubb som vem som helst som vill får vara med i och denna omgångens bok är Bränn alla mina brev av Alex Schulman. Hoppas sjukt mycket på denna och dess sjuka historia. Mer info om bokklubben och rabattkod finns på startsidan 

Jag fick ett stort paket med kläder från (ett av mina fovvomärken) Blaou!! Det innehöll bland annat dessa byxor + tjocktröja och jag fullkomligt älskar mönstret. Finns fortfarande här för den som gillar. Och här har jag skrivit om deras kläder innan.

En annan favoritgrej i livet är den här tejpen. Linnea Puranen har skapat ett företag som gör den här silvertejpsstora papperstejpen med hennes fantastiska illustrationer på. Jag fick en hel bunt av rullar som jag använder till allt. Här som små utklippta klistermärken på målarblocket. Vi lagar böcker, pysslar, bygger kojor, slår in paket och sätter upp teckningar med dem. Den röda består dessutom av byggdelar som man kan klippa ut och bygga små världar av. Vilket är himla fint. Alla borde skaffa.

Sen 3 bra barnböcker
☼  Glass på en onsdag som Matilda Salmén har gjort de superfina illustrationerna till. Om Noa som bor med sin mormor, där det inte är så noga med sånt det är noga med hemma hos Ella. Städning och så.
I huset där jag bor om hur alla människor är olika men ändå ganska lika. På rim.
Lilla nej-boken. Det viktiga att man får säga nej. Det är svårt att förklara skillnaden mellan att inte vilja ha på sig vinterkläder och att inte vilja bli kramad. Boken försöker reda ut och barnen får lära sig att sträcka fram handen och säga stop när det behövs. (vilket har hjälpt mig flera gånger när jag sett på avstånd att Brita säger stop med hela armen och jag kan hjälpa till om det andra barnet inte lyssnar) 

Och slutligen kan ni hitta mig, mina hörselkåpor och mina kristyrtips på sidan 18 i Amelias julspecial som finns i butik nu.

Tack&kram

26

Jag skulle nog kunna ägna all min tid åt att bygga saker utan att tröttna. Saker jag behöver, saker jag vill ha eller nya idéer jag vill prova. Här är 3 saker jag satt ihop på senaste tiden:

➀ En knubbig ljusstake av frigolitlera. När jag var hos mina föräldrar senast hade mamma en stor klump med som hade blivit lite för torr för att kunna göra något av. Jag blötte upp den så gott det gick, formade och tryckte i ett ljus. Botten gröpte jag ut för att kunna limma fast något tungt i så den står stabilt. Tänkte från början att jag skulle spackla den för att få den att kännas tyngre. Men jag gillar hur den blev, så det får vänta.

➁ Ett podie. MDF, reglar, spackel och färg. Så enkelt att få något att se lite extra ut genom att ställa här.

➂ Och en liten spegel! Med inspiration från något som swisha förbi i en story på instagram som sen försvann men inte från mitt minne. Tänker att den ska få vara blänk i en tavelvägg ☼

24
 • Just wanna view more of
 • DIY

Vilken himla vecka! Jag trodde det enda jag behövde efter denna hösten var sömn och lugnt tempo. Det visade sig att det jag behövde var att få röja och rensa ut. Efter att ha haft hemmet längst ner på priolistan de senaste åren (av förklarliga skäl) var det så oerhört skönt att känna att vi faktiskt tar oss framåt! Som vi har röjt! I stort och smått. Möbelförråd och toalettskåp. Man måste vara på ett visst humör för att rensa strikt nog och det var som om jag var mer avtrubbad än någonsin mot allt jag släpat med mig genom alla flyttar. Fynd jag inte kunnat släppa, projekt som inte blev klara eller möbler som jag inte hittat rätt plats för -än. Nu finns istället allt på Erikshjälpen här i Malmö, så detkan glädja någon annan (trogna läsare lär känna sig som hemma där när allt är uppackat?) Och jag känner mig så lätt!!! får energi av att det är borta. Har lovat mig själv att komma ihåg det när jag saknar något i framtiden. Att det här var vad jag behövde just nu. Men ni ska inte tro att det är klart. Har ju tex en never ending källare mvh bodde i en ihopslagen lägenhet innan = hade två källarförråd och (!) två vindsförråd och lider av att se potentialen i grejer.

Så här har vi också hängt mycket. I detta rum med bastutak och knottriga väggar som jag ligger och drömmer om på kvällarna. Det skulle kunna bli så sjukt bra. Det är liksom lika stort som vårt vardagsrum+matsalsdel på övervåningen där vi spenderar 95% av all vaken tid i huset. Så har vi lika mycket till som knappt används alls? POTENTIAL. Och mitt i allt röjande har barnen varit så himla stimulerade, kanske främst nöjda för att ha både mig och Mattias hemma (?), men också av alla saker. Det har byggts kojor och gångar och lekts olika lekar med alla prylar ut i oändlighet. Här bäddar Brita tex ner en träkatt och två blå strumpor, underhållningsvärde ca tid: 2h. + att i pauserna har vi utflyktat, träffat vänner och spelat spel. Ja. Önskar nog att varje vecka såg ut så här faktiskt.

Dessutom kom jag ner till detta imorse <3 Britas livs första hemmabakade bullar!!!

23
 • Just wanna view more of
 • Home

Fixa Rummet säsong 9 som kommer sändas 2019 är klaaart!

Det gick i lås, vi fick ihop det, det blev bra!

Vi har fixat som 17

+Hängt med 12 sköna/galna/kreativa ungar! Fint att vara en del av varandras liv en vecka bara sådär

Och snart går det äntligen att se!! (i januari)

Nu ska jag ha höstlov med min familj en vecka och bara kramas&pussla&måla innan vardagen börjar igen

Puss!

25
 • Just wanna view more of
 • DIY

När jag gick på mellanstadiet skulle våran aula göras om och det kom en container till skolgården för att köra bort alla gamla möbler. Det var mest stolar som ställdes i staplar och några bord. När jag fick höra att möblerna inte skulle användas till något utan bara slängas försökte jag övertala min lärare att jag skulle få ta med mig några hem. Han svarade att nej, det är nog bäst om vi låter dem vara. Oerhört dumt tyckte jag och smög ner till containern och lirkade ut en stol som jag gömde högst upp på brandtrappan, så den inte syntes inifrån. Efter skolan kom pappa och hämtade mig och jag minns inte vad jag sa till honom men säkert precis som det var, han hade gjort samma

Jag bestämde mig för att ge bort stolen till min bror i födelsedagspresent och gjorde om den så att den skulle passa lite bättre. En sits av diverse orienterings- och vägkartor eftersom han gillade geografi och resten målade jag i blått, för det var hans färg. Sen stod den på hans rum så länge jag kan minnas. Och nu när vi var uppe hos mina föräldrar i helgen hittade jag den och blev väldigt nostalgisk. Minns saker från den här tiden så tydligt. Hur jag tänkte eller vad folk gjorde och sa. Fint att åka tillbaka en stund

Var tvungen att plocka fram ett album för att få lite perspektiv
Hej dåtidens Agnes, lovar att hjälpa Brita och Bodil att smuggla alla deras framtida containerfynd <3

31

En bokhög, tre platser. Bilderna är tagna med bara någon dags mellanrum men jag ser att samma bokhög ligger på 3 olika ställen. Saker flyttar. Särskilt när ljuset faller på. Då får man lust. Det här rummet gör sig bäst en disig eftermiddag när solen ligger lågt. Det gör den ju nu men jag behöver en helg för att hinna se det

I helgen har jag haft finbesök av Felicia och Mikaela som kommer från samma lilla samhälle som jag, utanför Borås. Bodil var sjuk så vi tog det lugnt och så bakade vi pepparkakor (!) som vi behöver till veckans inspelning av Fixa Rummet. Avsnitt 12/12! Kan nästan inte tro det. Det är ju en seger inför varje sommar och höst när man känner att det faktiskt kommer gå i lås. Eller det får vi ju se på fredag ☼ Hoppas också lite särskilt på detta rummet. Tror det kommer bli så bra

Annat jag hunnit med: ✎ klippt hälften av mina barn extremt ojämnt. Så nu är hon tillslut en mycket mer kortklippt person än jag tänkte från början ✎ tittat på kakel ✎ ställt om klockan och kan inte bestämma mig om jag gillar det eller ej. Kanske gör jag det? ✎ hjälpt Brita bygga ett kartonghus, dit hon sen flyttade ✎ tittat på Dilan & Moa ✎ filmat massa med min kamera, ni kanske får se ✎ drömt om möbler jag vill bygga, hejhej

30

Den lilla stora människan under ballongen har fyllt 3. Det är svårt att förstå. Eller ni vet. Svårt och inte svårt

Vi har firat hela veckan. Först på riktiga dagen och nu i helgen med först kompisar och sen släkt. Första kompiskalaset. Stort för mig med. Får knip i hjärtat av att se henne tillsammans med sina vänner. Hennes vänner som är barn till mina vänner. Hur dem grejar och fixar och så tar jag bilder som jag hoppas kunna visa för dem när de är tonåringar

Vi bjöd på köpetårtor som Brita hade dekorerat och satt ner varje ljus noga noga

Nyss var hon nyfödd?

Eller iallafall väldigt liten

En födelsedag fick hon ha för sig själv

Innan Bodil kom och tog hälften av uppmärksamheten. Kan inte fatta hur liten hon är här. Fast då tyckte jag att hon var så stor

Sen blev hon plötsligt ett barn och ville göra allting själv

Med egna idéer och viljor och projekt och rutiner och påhitt och ord

Och 1000 rävar bakom örat

Nu är hon så här trött och 3 år! I ständigt sällskap av sin partner in crime
Grattis kära kära Brita <3
Jag älskar dig

33