2021-02-08

saker vi ätit och annat ditt & datt

Dimmiga dar.

Jag har varit sjuk. Är sjuk. Men på bättringsvägen, tror jag, utan att ta ut någon seger i förskott. Inget har hänt och ändå har några saker hänt, vi har t.ex. såklart ätit mat.

En dag lagade jag ugnsbakad tomatsås med krithariki, recept finns här.

Så enkelt men gott och värmande.

En annan dag lagade Patrick dumplings (läs tinade och stekte på några vi köpt på vår närmsta asienlivs). Till gjorde han en jättegod sallad på juliennad morot och gurka samt en dressing på sesamolja, honung, vitlök, mirin och citron.

En annan dag önskade jag lax med citronsås och dillpotatis, Patrick lagade. Blev mycket gott, tack Patrick.

Och en dag hittade jag två flaskor sommar i frysen. Mycket gott med saft när man är sjuk. Och glass.

Innan jag blev sjuk hade jag stallpass en dag. Morgonmat, utsläpp och lunch. Jag jobbade från fikaboden under förmiddagen medan snön yrde utanför fönstret. Så mysigt, och skönt med miljöombyte. Själva arbetsron var dock SÅDÄR eftersom att jag hela tiden blev attackgosad av stallkatten som promt skulle sitta i mitt knä, allra helst på mitt tangentbord. Har dock upplevt sämre arbetsplatser, den får 10/10.

Också synd att klaga när man kan gå på Walk-And-Talks (ursäkta töntigaste uttrycket) och rida på lunchen i denna miljö.

Jag har INTE sett ut såhär, har snarare gått runt i pyjamas i 5 dagar i sträck. Sett ut såhär gjorde dock Farah Abadi när hon var med i På Spåret i fredags, så fin!! Och smart. Jag tror att hon också har hyrt sin klänning, men från min bloggkollega Kajsas koncept Style For Rent.

Har inte heller sett ut såhär, men ville mest visa upp en perfekt ruta. Kavajen är från Gestuz, även den hyrd via Rent Routine. Ja, vad mer kan jag berätta om livet där just nu inget händer.

Saker jag är sugen på att fixa med hemma just nu:

– Måla om i köket
– Gardiner till köket. Men vilka? Hiss?
– Skaffa växter till vardagsrummet som tål nordvästligt läge (kvällssol)
– Sätta fast vår sänggavel som nu står lutad mot sängen och har gjort en grop i bäddmadrassen:)
– Få upp taklampor och boka elektriker för att fixa med någon elgrej
– Eventuellt sälja vårt soffbord (det är lite för stort)


7 andra tankar högt och lågt såhär en måndagseftermiddag i februari:

Blev golvad av gårdagens avsnitt av Tunna Blå Linjen.

Termosmuggarna från Biltema är svinbra.

Undrar om Mamma vill låna mig hennes symaskin i ett par månader. Vill sy kläder och kuddar och gardiner.

Har skaffat Clubhouse. Stapplar mig fram. Ganska kul. Följ mig om ni vill, heter @gabriellaskog. Har dock inte haft ett rum än. Men vore kanske kul? Skriv om ni vill snacka om något med mig!

Borde inte dörrmattor mögla? Jag tänker, särskilt denna årstid. De blir blöta hela tiden och ligger ju platt mot golvet? Tänkte googla dörrmatta + bakterier men hejdar mig själv!!

Ljusstake! Tänker jag väldigt mycket på just nu. På vårt matbord står den klassiska trearmade från Guldkroken, men jag stör mig satan på att vanliga kronljus inte passar i den. Gillar denna underbara gjord av Kristine Thenman, och denna från Hay, men vill ha en större, riktig bumlig och tung, som tar plats på bordet, med plats för 2-3 ljus. Jag får nog helt sonika gå en keramikkurs och göra en själv.

Undra om jag ska ta med mig min termosmugg ut och dricka eftermiddagskaffet i solen.

 

 

Jo det ska jag.

Nu på en gång. Kommer nog bli frisk då.

Hej så länge <3

Follow my blog on Bloglovin.

 

56

Kommentera

lou

berätta gärna mer om biltema-termosmuggarna! är de såpass bra att man kan vända dem upp och ner utan det läcker? mvh i akut behov av BRA termosmugg

Gabriella Skog

Svar ja!! I alla fall den billigare men lite fulare varianten med skruvlock. Älskar

Anna Bergström

Mamman undrar varför du ens lämnade tillbaka symaskinen?
Krya på dig mitt hjärta!

Gabriella Skog

Haha <3 Kommer och hämtar den direkt

nora

jag är en ganska ny läsare, hittade till din blogg precis innan/runt jul. men vill mest bara säga att den och DU verkligen har blivit en favorit! tittar in här varje dag och längtar efter något nytt. gillar liksom hela hela din grej: inredningen, din stil, ditt sätt att se på saker, maten du lagar osv osv. måste även erkänna att ditt inlägg om vinterjackor fick mig att känna ”enough is enough” och hittade direkt (turen???) en jacka att använda när man ska på långpromenad eller ut i skogen på tradera. TACK för en underbar blogg!

Gabriella Skog

Men, Nora!! Vad glad jag blir. Tack för så fina ord!! Och ang vinterjackan, så bra! Glad för din skull!

Amanda

så mysigt inlägg <3 krya på dig!

Gabriella Skog

Tack Amanda <3

Ninja

Fin blogg du har!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.