2021-02-01

under the weather

Måndag. Jag har vaknat till denna vy tre dagar i rad. Klarblå himmel, sol, snötunga tallar.

Jag känner mig lite under the weather igen. Eller krasslig, vissen, som man kanske skulle säga på svenska.

Livsmedelsverket kostråd sedan 1999 är att vuxna bör äta minst 500 gram frukt och grönsaker per dag. Det är… så mycket? Det gör inte jag. Så det kanske bara är det.

Det är värst på morgonen också, och har varit så i ett par månader, vilket får mig att misstänka kvalsterallergi? Ja hej det är jag, eder googleläkare.

Min helg var exakt såhär:

Fredag: Vi beställde take-away, åt till På Spåret. Sen hyrde vi Spring, Uje, Spring, som vann Guldbaggen för Årets Film (m.m.). Den var fin.

Lördag: Skulle träffat Filip <3 som flyttat till Stockholm, men p.g.a. mina symptom kändes det dumt (även om jag testat negativt). Hängde istället i stallet hela dagen och var helt rörd när jag kom tillbaka från ridturen. Galopp i djupsnö!!! Är det finaste vi har. Vi blev stannade flera gånger av människor som sa ”Ååååh” och ”Aaaah”, att det såg så härligt ut. Och det var det. På kvällen lagade Patrick en pasta och vi tittade på The Dig (efter rekommendation från Ellen), gillade mycket. Sedan Inception, älskar sen gammalt.

Söndag: Vaknade med känningar i halsen, så även dagens planer på kompisfika ställdes in. Istället gick jag och Patrick en promenad, och sen låg jag raklång i soffan från ca kl 16. Såg ett avsnitt av Tunna Blå Linjen, och somnade till Fantastic Mr Fox.

Min SoMe*-ångest är på högvarv igen, så denna vecka ska jag nog låta instagramappen vara ett tag. Förra veckan la jag t.ex. upp bild och recept på latkes, men jag var tvungen att ta ned den 10 minuter senare. Exakt varför skulle jag gärna förklara, men det kan jag tyvärr inte.

Det bästa för mig hade nog varit om jag inte kunde se hur många som såg mina stories, gillade mina bilder, osv. Det absolut värsta är att man kan se hur många som följt och avföljt under en specifik dag. Och trots att jag lovar mig själv om och om igen att inte gå in i statistiken och kolla, så är det otroligt svårt att låta bli.

Förra veckan hade jag en frågestund: 33 avföljningar
Dagen efter la jag upp en selfie: 22 avföljningar

Dessa siffror gör något med mig. Trots att:

1. Jag vet att det är omöjligt att tillfredsställa en större massa
2. Jag vill inte tillfredsställa en större massa, eftersom att det vore att sudda ut det som utgör mig 
3. Mängden följare i sig är oviktig för mig. Och i slutändan gick jag f.ö. plus i följare (på grund av nya) under båda ovannämnda dagar.

Så, varför påverkar det mig så mycket? Det är inte fåfänga, då hade väl 3:an varit viktigare? Det är.. att vilja bli omtyckt? Kanske? Och skräcken inför att inte vara det. Vilket i sig kanske är en sorts fåfänga. Oh well. Jag läste någonstans på www att man ska ta det som en komplimang att bli av med följare (till måttlig grad), eftersom att det betyder att man utvecklar sin nisch, och fördjupar relationen med de följare som är kvar.

Hur som helst, under bra perioder bryr jag mig inte om detta alls. Jag går inte ens in på statistiken och kollar. Men nu är det väl ett par dåliga veckor, och då får det väl vara så. Intressant för er att läsa? NJA. Men ni brukar ju gilla när jag skriver lite naket, rakt ur huvudet.

*social media

Fiolfikusen har fått flytta in till köket. Jag tror att den kommer trivas bättre där, med sol långt fram på eftermiddagen. Nu känns det dock väldigt tomt i vardagsrummet, så jag är i full färd med att hitta en ersättare. Vad har ni för stora och lättskötta växter hemma hos er? På bordet står ett fint bud som jag fick av Gustav, aka Jävligt Gott, och Hemköp. Ingredienser till en klimatsmart bolognese. Kanske ska laga det i veckan.

På tal om mat så känner jag faktiskt att jag börjar komma in i en bra inspirationsperiod igen. Jag är taggad på att laga nya recept, stå i köket och pyssla. Jag ska nog ta upp mitt utforskande av det grekiska köket som jag höll på med förra våren. Återkommer!

En manchesterkostym! Det var allt.

Jag har också fått prova att hyra kläder från Rent Routine. Inte för att det finns så mycket att klä upp sig till nu, men ändå. Kul och smart grej! Och de har så fina saker.

Utsikten från vår balkong just nu. Älskar det.

Tänk, om ett par månader sitter vi här i kvällssolen och dricker vin.

Men jag vill inte prata om våren. Det är den första februari, och jag hör rykten om att vi troligtvis kommer att få behölla snön månaden ut. SåååÅ glad för det.

Minusgrader, snö. Det är mitt bästa väder. Under the weather är faktiskt helt fel ordval, inser jag nu.

Jag är in the weather, i mitt esse.

Och jag frodas. På återseende!

 

*

Follow my blog on Bloglovin.

101

Kommentera

Madeleine

Ville bara säga att jag kände igen mig så himla mycket i det du skrev om avföljningar. Jag driver ett matkonto och har precis som du, perioder då jag inte bryr mig om statistiken alls och andra perioder då det verkligen gör något med mig. Kan ibland nästan bli lite nedslagen av det och jag har insett att det påverkar mig utan att egentligen kunna sätta fingret på exakt varför. Så vad ville jag ha sagt med det? Haha! Jo att det var fint av dig att skriva det och tack för din ärlighet. Btw! Jag absolut älskar allt med ditt instagramkonto och din blogg. Det verkar vara lite brist på sådana som du där ute i ”sociala-medier-världen”, så fortsätt att göra det du gör. Kram

Gabriella Skog

Exakt så, spot on! Man blir nedstämd och sen dubbelt nedstämt för att det känns så tramsigt att man ens bryr sig?

Glad ändå och skönt att höra att fler kände igen sig. Tack för fina ord Madeleine! Kram!

Alltså jag förstår SoMe-ångesten även om jag bara har en bråkdel av dina följare. Det är ju enkelt att tänka att det inte spelar någon roll egentligen samtidigt som man såklart bryr sig, för bakom siffrorna finns ju riktiga personer och helst av allt vill man ju bli omtyckt av alla… Men jag har en teori om att ju mer man börjar analysera och försöka pleasa folk, desto tråkigare kommer det att bli för en själv. Så länge det inte är ens jobb dessutom så tror jag ännu mer på att våga ta ut de kreativa svängarna, göra det som känns kul i ens egen värld och strunta i vilket resultat man får. Det är ju lätt att säga och svårare att leva upp till, men jag vill ändå tro att det är vägen. Jag märker också själv hur jag dras till de som faktiskt gör sin egen grej istället för att följa SoMe-rekommendationer, ställa frågor för att få fler kommentarer, posta perfekta bilder osv.

Fint ändå att höra att du är matlagningsinspirerad och in the weather. Jag tror på dig!

Gabriella Skog

Kunde inte ha beskrivit det bättre själv. Och jag håller verkligen med, mina favoritpersoner att följa är de som vågar ha sin egen ton, som inte bryr sig så mycket om att pleasa – utan snarare nischar sig. Men ACK så svårt det är att applicera på sig själv ibland, under tveksamhetens dagar! Förhoppningsvis är jag ute ur dem snart.

Tror på dig med Julia! Kram!

Bobo

Jag gillar din blogg och insta! Du lägger upp något annat och mer smarta/fina/roliga saker än många andra, gillar dig! Heja heja!

Gabriella Skog

Så himla fint att höra att du gillar det Bobo. Kram!

Inte för att jag kan förstå varför någon skulle vilja avfölja dig, men det är väl deras förlust. Vi som är kvar är så glada för dig, och att du är så ärlig och öppen med vad du känner. Kram!

Gabriella Skog

Tack Emma! Så glad att du hänger här. Kram!

Elsa

Vilka de än är som avföljer dig så låter det himla dumt. Du är den bästa jag har att följa både på instagram och blogg! Tack!!!

Gabriella Skog

Det är du som ska ha tack Elsa, blir så glad!

Nastasja

Woo, vilket synk! Vi kollade med The Dig i lördags kväll – åh:ade genom hela filmen över vackra kläder och mysigt inredning. Fick extrem längtan efter England alltså.

Åh och följarstatistik. Relate. Har långt ifrån något man ens kan kalla siffror men jag har stenkoll ändå, har tom appen som visar vem som avföljt och jag har raderat sen några gånger men det kliar så mycket i mig att få veta vem det är som tröttnat på mitt content. Samtidigt avföljer jag folk hej vilt numera för mitt egna välmående, men det spelar ingen roll när det är jag som avföljs 😂 haha. Gillar så mkt att du är ärlig.

Gabriella Skog

Ja, visst var den fin!! SÅ bra skådespeleri också. Gillar att den var så minimalistisk i handlingen också.

Haha nej men jag vet. Har också hållit på med sånt där så mycket. Det är INTE nyttigt men så svårt att låta bli. Kram Nastasja!

Felicia

Du är min allra allra bästa instagrammare och bloggare. Är tacksam och glad för allt du lägger upp, oavsett om det är 0 eller 5 inlägg i veckan. Tyckte det var fint att läsa att de följare som stannar kvar utvecklar man en djupare relation till, för så känns det faktiskt även för mig som följare. Känner mig liksom lite speciell även fast jag är en av många som följer dig och älskar det du gör!

Gabriella Skog

Nä åh Felicia, blir så himla glad! Så fint skrivet. Och du är speciell! Så glad att du hänger med, läser och kommenterar. Kram!!

tack Gabriella för att du delar med dig så fint både här och på insta! för mig är det är en fröjd att kunna följa dig. alltid! KRAM

Gabriella Skog

SARA <3 Tack rara du och detsamma, verkligen!

Lisa

Blir både lugn och så inspirerad av att kika in här och på din insta. Det du gör är så bra! Du är så bra!

Gabriella Skog

Tack snälla Lisa, så himla fint att höra <3

Rebecca

Sudda absolut inte bort det som utgör dig! Älskade frågestunden och högläste svaret om crossfit för min kille, som instämde :’) Myser också över inredningsinläggen. Bor själv i ett nästan identiskt 40-talshus med liknande planlösning och det är sånt NJUT att kunna relatera till och inspireras av ditt hem. Vet inte hur många gånger jag scrollat tillbaka och dreglat över den platsbyggda bokhyllan. Din närvaro på sociala medier sätter guldkant på tillvaron!

Gabriella Skog

Haha åh, vad fint att höra!! Blir så himla glad!

Maria

Du är bra ju!

Gabriella Skog

Du med!

Josefin

Ånej fick lite ångest nu pga avföljde just ett matinstakonto men endast pga följer sååå många och nu har hen haft fokus på kinesisk mat och jag är inte så intresserad av det och då klickade jag bort (känns så övermäktigt ibland med alla konton jag följer – mina IRL-vänner försvinner liksom i mängden). Det betyder ju inte att jag aldrig kommer besöka hens insta fler gånger, och kanske t o m börjar följa igen vid nåt tillfälle? Tror att jag mest går på känsla liksom…reflekterar inte så mkt. Samtidigt fattar jag ju att ni som producerar materialet är människor med känslor och att det känns jobbigt att se statistik…. iaf, vill bara dela med mig av denna sidan också! alltså att det inte behöver vara något personligt att någon avföljer, typ vilken TRÅKIG person detta är jag avföljer GENAST, utan lite mer godtyckligt… Jag gillar t ex dig så det skulle krävas mkt för att jag skulle avfölja! Men vissa konton kanske man inte har nån direkt relation till (kanske inte ens dyker upp först i stories?), kanske nån person som såg ett gott recept på din insta och klickade följ, loggade in på insta 2 veckor senare och tänkte hmm vem är detta när det dök upp en häst i stories (hehe) och klickade avfölj utan att fundera så mkt. Som ~konsument~ kan man ju välja o vraka… Jaja nu blev det långt men fick mig en tankeställare och hoppas att nämnd matinstaperson inte blev ledsen 🙁

Gabriella Skog

Haha åh nej få inte dåligt samvete!! Jag tycker att din kommentar är så skön och betryggande! Jag själv avföljer ju också människor hela tiden till höger och vänster, sällan utan större baktanke. Så logiken i att jag själv tar det så allvarligt är ju 0% rationell. Bara lillhjärnan som spökar. KRAM! <3

Anna

Hehe jag är en som ofta avföljer och följer folk beroende på vilken känsla jag vill ha i mitt flöde, i perioder mycket matkonton, just nu rätt mycket mammakonton för har precis fått bebis, ibland mer resor och platser och sånt. Har inte avföljt dig men kanske gör någon gång i framtiden (sorry) men de konton jag verkligen gillar brukar jag sakna och följa igen efter ett par veckor. Ville bara säga att inte ta det personligt om jag avföljer dig en stund någon gång.

Emma

Ny bloggföljare här som hittade hit tack vare din fantastiska bokhylla. Tycker mycket om att läsa dina texter – så kul att läsa om ex ditt jobb. Har scrollat mig tillbaka lååångt i arkivet. Kommenterar aldrig bloggar men ville skicka lite pepp och ett tack för mysig blogg! <3

Sandra

Åh, varför ska ens hjärna motarbeta en så satans ibland! Du är ju verkligen helt fantastisk att följa, så mycket inspiration plus att du verka va så vettig. <3

Jag fyller 30 nästa vecka och har väl lite småångest mest för att jag sååå gärna velat ha fest. Fick ställa om vårt bröllop förra sommaren (från 100 pers till 25 pers) vilket jag tycker känts helt okej jag får ju nu vara gift varje dag med den bästa människan jag vet. Men att fylla 30 utan en stor fest känna liksom mest… vad får jag då?! Fler rynkor men ingen fest? Men nu till saken: har hyrt en Stine Goya klänning i samma modell som den du har men annan färg (https://www.itsreleased.com/closet/jasmine-blue-dress) och tycker att det verkligen piggar upp. Ska ha på mig den, köpa mina vackraste blommor och dricka champagne hela dan. Andra gången jag hyr kläder och tycker verkligen det är genialiskt 🥰

Hej. Vilket otroligt fint inlägg. Skört och nära, högt och lågt. Precis som livet ju är ändå.
Sluta aldrig driva ditt matkonto! Tycker så mycket om att hänga där. Och här!

Kramar till dig,
H

Isa

Oj, detta var ju en blogg man gillade!! Trillade precis in, fick *good vibes* och en mysig känsla på nått vis. Ville bara säga det, hehe. Hoppas du har en fin helg

Stina

Apropå växter så kan jag rekommendera strandkastanj, min har blivit en bjässe! Se bara till att plantera om en gång per år (behöver inte alltid vara till större kruka men med ny jord) och vattna typ en gång i veckan?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.