2021-01-02

10 nya saker i min ägo

Ett konsumtionsår har det varit. Jag skäms lite, även om jag vet att jag knappast varit ensam i det. Köerna utanför vårt närmsta postkontor har ringlat långa hela hösten. Ett beställt paket har nog varit det roligaste som hänt vissa veckor för många. Och att man varit hemma mer än vanligt har kanske gett extra tid för reflektion av vad man saknar, villhöver, behöver, och inte behöver för den delen. För samtidigt som folk har köpt saker så tror jag också att det har rensats, handlats second hand och återanvänts mer än någonsin. Åtminstone i min lilla www-bubbla. Kan absolut också vara rent och skärt önsketänk.

Ska vi ta en titt på vad min plånbok belastats av de senaste månaderna?


10. En sänggavel 
Visst knöt den ihop känslan i rummet? Tycker att den harmoniserar så fint med väggfärgen. Nu är den dock inte fastsatt i väggen, utan ska sitta lite längre ned så småningom. Den är från Beds by Brøge, köpt på Chili.

 

9. En robotdammsugare
Något jag faktiskt hade på min önskelista tidigare i år. Älskar den lille, en Roborock S5 Max. Kallar den Robbie. Så gulligt att den har gjort en liten ritning över vår lägenhet.

 

8. En fiolfikus
Har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv? Snälla gilla mig! Gilla vår lägenhet! Vi köpte den någon gång i oktober (vilket man absolut inte ska göra egentligen, de är så känsliga mot kyla), och den har redan hunnit få sorgmyggor samt tappat 1/3 av sina blad 🙂 Har dock hört att det där med bladen är fullt normalt efter flytt. Håller tummarna på att den tar igen sig till våren.

 

7. En kaffebryggare
Min perkulator som jag haft i typ 5 år gick sönder här om månaden. Så trist att levnadslängden för elektronik är typ som en hamster nu för tiden? Vår kaffebryggare, micro och brödrost i vårt sommarhus är alla minst lika gamla som mig. Hur som helst: Jag är en vän av den vanliga hederliga bryggaren, även om denna är i en något lyxigare modell från KitchenAid. Finns här. Älskar den! Visst passar den fint bredvid vår brödrost?

 

6. En blå tylldröm
Som jag typ aldrig vill ta av mig!! Känner mig som en sval prinsessa i den. Bästa känslan. Ser fram emot att ha den på allt från restaurangbesök till sommarfester framöver. Den är från Baum und Pferdgarten, finns här.

 

5. Ett par perfekta stövlar
Och SOM jag har letade efter den ultimata modellen. Med siktet inställt någonstans emellan Floras från Urban Outfitters, och Vagabonds modell Hedda (som var alldeles för trånga för mina vader). Tillslut hittade jag dem från, hör och häpna: Marc O’Polo? Det är nog första plagget jag äger där ifrån. De heter Kandy, finns här och är så så så sköna.

 

4. En kolsyremaskin
Denna skönhet från Aarke skickades till mig i ett pressbud, så den kanske inte platsar på listan egentligen. Men likväl så glad för denna!! Fan vad gott det är ändå, vischyvatten. Älskar bubblor.

 

3. En löparjacka 
Jag har aldrig gillat löparjackor. De är så pösiga, varma, i konstig material? I kallare väder har jag alltid sprungit i baslager, fleece och väst. Men jag har ju insett att det blir kallt, särskilt på längre turer. Därför investerade jag i denna tillsammans med lite nya baslager, och hör och häpna: Den är toppen? Det verkar med andra ord ha hänt lite på löparjacksfronten sen jag dissade dem för ett par år sen. Älskar också att den har reflekterande detaljer #safetyfirst. Den är från Nike och finns här.

 

2. Mina tonårsdrömskor 
Som jag ältat dessa skor från Comme des Garçons samarbete med Converse. Sen jag var typ.. 17? De är dock alltid slut överallt och om inte så säljs de nästan alltid för sjuka överpriser. Nu på senaste har jag tänkt att de kanske är lite för tonåriga för mig. Men så, på min 25-årsdag, tänkte jag nej nu, dom där ska ägas. Grattis Gabriella! Kommer matcha min 13-åriga lillebror som har dem låga hehe 🙂 De har dock inte hunnit komma fram än, längtar!

 

1. Böcker
Både Patrick och jag har köpt böcker som om det inte funnits en morgondag denna höst/vinter. Men det känns ändå som en helt ok typ av konsumtion. Sen mobilerna portades från sovrummet så har vi båda läst mycket mer än vanligt. Just nu läser jag Samlade Verk av Lydia Sandgren med bokklubben, samt Barack Obama’s A Promised Land. Kanske ska skriva ett eget inlägg om jullovsläsningen? Jo, så blir det.

Godkväll så länge! Dags att umgås med min bok.

 

Follow my blog on Bloglovin.

68

Kommentera

Saga

Tips till plantan!
Testa att vattna den med pastavatten, alltså vattnet som blir kvar efter du har kokat pastan och låtit det bli kallt igen. Låter knäppt, men räddade en planta som var knappt levande med det förra året. Inte en fiolfikus, men tror det kan vara värt att testa ändå.
Hittade tipset i en artikel i nån trädgårdstidning för några år sedan.

Gabriella Skog

Guldtips!! Ska absolut prova, tack!

Lisa

Önskar inlägg om vad man (du) har på sig när man jobbar hemifrån! Nu efter nyår klarar jag ej en dag till med mjukis…

Gabriella Skog

Bra önskeinlägg! Ska se vad jag kan göra 🥰

Ellinor

Ja till inlägg om jullovsläsningen! Ser fram emot det!

Amanda

Sovrummet är en dröm! Måste bara fråga vad är det för färg ni målat?

Gabriella Skog

Åh tack! Färgen heter Sulking Room Pink, från Farrow & Ball.

Lisa

Hej! ÄLSKAR fiolfikus, så fint med en stor sån. Jag testa att spraya bladen + stammen med vatten! Det ska tydligen göra kanon för alla fikusväster.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.