2020-12-09

jag kommer på att hon har sett mig gråta på samma plats för två veckor sen

I fortstatt avsaknad av ett telefonsamtal från SvD Perfect Guide, och på förekommen anledning (ni verkade gilla formatet), kommer här, igen: Min Helg.

Det är fredag eftermiddag. Klockan 17.34 stänger jag igen datorn. Sätter du på något peppigt, säger Patrick samtidigt som han tar ut en halvflaska bubbel ur kylen. Jag ”byter om” vilket betyder en ny stickad kofta från Marimekko, lite rouge och mascara. Helgen har börjat.

Vid 18.00 har jag bokklubbsmöte online. Vi diskuterar Dagarna, dagarna dagarna av Tone Schunnesson. Jag dricker crémant och äter chips och mutar micken varje gång jag stoppar in ett i munnen. Det var länge sen jag hade en lista på saker jag vill diskutera om en bok, men idag har jag det. Jag säger att relaterar till Bibbs, för att jag själv ljugit mycket, varit strulig, och att jag förstår hur det är att trassla in sig i lögnen så mycket att man själv börjar tro på den, legitimerar den.

19.00. Nästa onlinemöte. What a time to be alive. Vi äter take-away och ser på På Spåret med Duo-appen. Blir glad av Carolas gästspel med Little Dragons.

Sen ser jag och Patrick på The Gentlemen. Mycket bra. Älskar Guy Richie. Och sen borstar vi tänderna, släcker alla ljus, ställer kaffetimern på 07.45, och går och lägger oss.

På lördagen går jag upp vid 08.00, dricker en kopp kaffe, äter en macka och cyklar iväg till stallet.

Mockar, byter vatten, väger upp höpåsar. 2.5 kg morgon, 1.5 kg lunch, 2.5 kg eftermiddag, 3 kg kväll. När jag står och ryktar Torild stannar en kvinna till vid vår box och frågar mig hur det gick sist. Det tar ett tag för mig att känna igen henne, och förstå vad hon menar. Jag kommer på att hon sett mig gråta på samma plats för två veckor sen. En annan häst gjorde ett utfall mot Torild när jag hämtade henne i hagen. Och Torild sprang på mig.

Allt gick bra, svarade jag. Jag blev bara lite chockad.

Hon frågar mig om vi ska rida ut tillsammans och det vill jag. Vi rider en timme, som blir två. Vi galopperar upp för sandiga backar, travar på blöta skogsvägar, skrittar på asfalt. Hästarna blir leriga långt upp på magen. Vi pratar om allt möjligt. Stallet är en så himla bra plats att gråta på, säger hon. Jag gick runt och fulgrät där nästan varje dag när jag var utmattad.

När vi är tillbaka vid stallet är både vi och hästarna svettiga, fötterna iskalla. Men jag är varm inombords och den känslan följer med mig hela vägen hem på cykeln, in i den varma duschen, fortfarande med mig när jag sätter mig i soffan med en bok och ett glas vermouth on the rocks.

Patrick lagar smash burgers till middag, vi dricker vin (Gut Oggau Theodora, mycket gott) och tittar på kostymdramat The Favorite. Otroligt bra. Emma Stone! Vilken stjärna. Sen ser vi på Så Mycket Bättre. Och sen somnar jag på soffan. Och sen är lördagen slut.

På söndagen vaknar vi vid nio och äter en långsam frukost framför nyhetsmorgon. Läser DN, Greta är chefredaktör. Vid 12 sätter jag mig på cykeln och styr kursen mot Elfvik, Lidingö. Jag har köpt en tavla på ReFurn och att åka kollektivtrafik skulle ta lika lång tid som att cykla. Så jag cyklar. För konsten, för Tegnell, för att det är kul.

Jag cyklar genom Hagaparken, över Stora Skuggan, förbi Ropsten, och tvärs över Lidingö. Genom skog, på landsväg, längst med kusten. Jag lyssnar på Ana Diaz och Tove Lo’s tolkningar från gårdagens SMB. Och på P3 Dokumentären om Gottrörakraschen. Efter 21 km och ganska exakt en timme är jag framme. ReFurn är en så himla mysig kedja. Svante, som driver butiken i Elfvik, är en riktig gullis. Kan rekommendera. Jag lägger tavlan i en IKEA-kasse och tejpar fast den på ryggen med silvertejp. Äter en saffransbulle och en proteinbar som jag packat med som proviant.

Efter totalt 4.2 mil och 3 timmar är jag hemma. Lerig, kall, glad. Men det var en trevlig tur.

Och en jävligt fin tavla.

Patrick tittar på fotboll när jag kommer hem och när den är slut gör jag en varin drink till oss och vi spelar yatzy. Patrick vinner tre gånger i rad och varje gång Patrick tittar på mig så ser jag sur ut, och då skrattar vi. Vi äter burgarrester till middag och ser på Harry Potter och De Vises Sten. En extended version som ingen av oss sett förut. Sen tänder vi andra ljuset. Dricker glögg. Äter lussebulle.

Och sen var den helgen slut.

 

Follow my blog on Bloglovin.

67

Kommentera

Amanda

älskar dessa helginlägg!! och det låter som en jättefin helg, saknar stallet och är jätteavundsjuk på tavlan hehe. och blir sugen på drink! topp helt enkelt!!

Gabriella Skog

Tack Amanda, så fint att höra! Det var verkligen en fin helg.

Hanna

Så himla fint! Blir alldeles varm och lugn av dessa inlägg. Och ja, TAVLAN. Helt klar värt alla km.

Gabriella Skog

Så kul att höra Hanna, och ja! Så så kär i tavlan.

Malin

När du skriver dessa inlägg, beskriver du då en helg som ”hänt på riktigt” eller hur du skulle önska en helg såg ut?

Gabriella Skog

Jag beskriver min helg! Som den var ”på riktigt”, alltså. Hehe min önskehelg hade varit betydligt mer händelserik.

Så mysigt inlägg och så fin tavla!

Gabriella Skog

Tack Julia!! Älskar den också

Linn

Hej! Upptäckte din blogg för någon månad sen och det har blivit en ny favorit! Jag har ett önskeinlägg, om du vill skriva om hur det var för dig att börja jobba efter examen och hur det är att jobba som ung på din arbetsplats/i ditt yrke. Jag själv är relativt nyexad och ung i ett annat yrke och tycker det är knepigt med höga förväntningar på sig men inte lika högt förtroende. Känns också som många utnyttjar att man inte hunnit bli så stark i sin roll än

Gabriella Skog

Hej Linn, tack för din kommentar! Förstår vad du menar. Ska se om jag kan klura ut något!

Jessica

Hej! Jag hittade hit för bara några veckor sedan (känns som man varvar internet just nu) – men himla tur för mig att jag hittade din blogg! Den seglade upp som min absoluta favvo och det känns som en liten present varje gång jag ser att du gjort ett inlägg. Brukar egentligen inte kommentera på bloggar, men ville bara slänga in en liten hälsning och så. Glad att jag hittade hit!

Gabriella Skog

Nej men HEJ Jessica! Tack snälla, gud vad gulligt och generöst skrivet. SÅ roligt att höra verkligen!! Blir så glad. Tack tack tack <3

Natalie

Hittade din pintrest sida för ett tag sen och blev såld på drink-pinnsen! Självklart medlem i Fb gruppen också.

Önskeinlägg: ett inlägg om drinkar och tillbehör. Dina must haves i form av drinkredskap, mixers/shakers (?) osv. Dina bästa drinkar. Glas till drinkarna. Sprit du tycker man ska ha hemma. Du fattar vart jag är påväg! 🙂 Vore väldigt intressant! Kram till dig och denna mysiga plattform

Ellen

Såg oxå på De Vises Sten nyligen som jag sett 100-tals gånger men plötsligt var det scener med som jag ej kände igen. Blev så förundrad men förstod sen att jag måste sett en extended version jag med 😅

Julia

Hittade precis hit från Sandra Beijers blogg och tänkte också först att detta inlägg var en önskehelg, för wow såååå sugen jag blev på att hänga i stallet, rykta och rida ut och frysa och sen komma hem och värma upp mig långsamt. Red från att jag var 6 till 20 år men sen jag flyttade hemifrån har jag knappt varit i ett stall. Fin blogg!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.