2020-11-21

en liten badrums-glow up

Jag tycker att det är svårt med badrum. Det är inte som ett vardagsrum där man enkelt kan skapa en egen atmosfär bestående av möblemang, textilier och dekoration. Ett badrum är vad det är. Dess kakel, dusch, och handfat är vad man har att jobba med. Det är svårt att göra något annat av det. Ja, såvida man inte renoverar då. Men det känns som ett himla stort projekt just nu. Och också väldigt låg prio. Badrum var faktiskt det rum vi la minst fokus på när vi gick på lägenhetsvisningar.

Såhär såg vårt badrum ut när vi flyttade in. Väldigt standard och opersonligt. Kompakt, funkis, klassiskt vitt kakel, enkelt badrumsskåp. En badrumsbänk i trä, och så en superlitet handfat som allt vatten hamnar utanför när man tvättar ansiktet haha. ”Äsch, det är vad det är” tänkte jag när vi flyttade in. En renovering känns som sagt inte superaktuell, det funkar ju? Och man spenderar så lite tid där inne ändå, why bother. Men nyligen har både Julia och Hanna skrivit så bra inlägg om just badrum. Hannas inlägg var en pedagogisk guide till badrumsinredning – faktiskt en önskan från mig, och Julias inlägg var om sitt eget badrum, fullt av massa smarta och personliga detaljer. Ja men det tände någon slags låga av inspiration hos mig. NÅGOT måste man väl kunna göra för att få det mysigare här inne?

Denna uppdatering kan vi kalla Badrum 1.0. Jag sydde upp skynken av två skira gardiner och fäste en s.k. gardinspiral på träbänken, som jag trädde skynkena på. Idén till detta har jag faktiskt fått från min tid när jag extrajobbade på förskola, haha. Där sätter man nämligen ofta upp färgglada skynken på spiral för att dölja förvaringshyllor, blöjlådor m.m. Det ger liksom ett lugnare intryck? Anyhow. Detta kändes fortfarande inte helt rätt. Det vita tyget tillförde inget direkt, utan gav nästan ett ännu tristare intryck. Jag försökte tappert rädda upp det hela med en murgröna i fönstret, bytte handdukar samt adderade lite ~mjuka detaljer~ som handdukar i fönstret och ljus. Men nä, inte helt rätt ändå.

Badrum 2.0! Den nuvarande versionen. Jag sydde upp nya skynken, denna gång av en grön gardin, bytte kruka till murgrönan, och bytte även handdukar till en mjukare varmgrå nyans.

Här i ett annat ljus. Så lyxigt med förmiddagssol här inne. Please excuse den smutsiga spegeln.

Och under skynket döljs vattenlåset till handfatet, toalettpapper, papperskorg och tvättmaskinen.


Nej men vi kör väl en klassisk före- och efterbild? Det blev en liten glow up ändå? På en budget av totalt ca 350 kr. Nu återstår projekt hörnan till vänster, e.g. duschen där jag skulle vilja sätta upp shampoo och tvål på fästen i väggen för ett mer *vilsamt* intryck. Funderar också på om det vore fint att addera någon slags trämöbel till vänster mot väggen framför duschen (den hörnan har ni inte fått se än, men där är bara en handdukstork och lite krokar än så länge), typ till att lägga handdukar och nån kräm på.

Det var det hela! Känns mycket trevligare att piffa till sig i detta rum nu.

Follow my blog on Bloglovin.

31

Kommentera

FInt!! Måla spegelhyllan i en fin gröngå färg! Eller taket! Det tror jag vore fint.

Gabriella Skog

Inte en dum idé! Tack för tips!

Amanda

så fint, sån skillnad!!

Emma

Himla fint! Så bra att kunna göra små förändringar och inte behöva riva ur ett fungerande badrum!

Gabriella Skog

Tack Emma! Ja eller hur <3

Josefin

Jättefint! Gardinspiral, så smidigt. Tänker också att lite trä hade varit fint, mer rustikt liksom hehe.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.