2020-11-20

en helt vanlig torsdag

Flora och Julia har skrivit så fina inlägg om helt vanliga hemmadagar, så som de ser ut nu för tiden. Blev både rörd och inspirerad. Vad vi kämpar på hörni. Det finns inte så mycket att göra, men ändå gör man ju nått. Flora skrev om sin tisdag, Julia om sin onsdag och nu jag, om min torsdag.

Här vaknar jag. Väckarklockan ringer strax innan 7. Patrick går upp först, tänder lite lampor och drar upp rullgardinen. Sen åker han till jobbet. Jag sträcker mig några minuter till, och går sedan upp och laddar min mokabryggare med kaffe. Den gör två perfekta koppar, samt lite över till iskaffe på eftermiddagen.

En mysig grej med att flytta ihop är att man upptäcker sidor av varandra som man inte sett förut. Små saker. Som hur den andra ordnar vid sitt nattduksbord. Patrick har lite böcker, fotbollstidningar, en skolåda som jag tror att han har grejer i, en sladd som sticker upp ur lådan. Så killigt, så gulligt!!! Är verkligen tokig i honom just nu. Märks det..?


Brevbäraren kom med tidningen och ett paket böcker som jag beställt. Dagarna, Dagarna, Dagarna av Tone Schunnesson som vi i bokklubben (och hela Sverige verkar det som) läser just nu. Och så de två sista delarna i Smirnoff-triologin. Måste fortfarande läsa den första. I know, it’s bad.

Jag äter frukost (limpmackor och kaffe, glömde fota) framför morgonstudion, ser nyheterna vid 08 och sätter mig sedan och jobbar. Jag pratar sällan om mitt jobb här men får ofta frågor om det. För er som inte vet så jobbar jag på ett företag som investerar i samt bygger förnyelsebara kraftverk runt om i världen. Mycket av mitt jobb som geolog består av att göra research, studera geologiska kartor, och bestämma var de bästa förutsättningarna är för att bygga geotermiska kraftverk. Och så fältstudier. Men just nu blir det ju inte så mycket resande.

Satt i ett möte vid 12-tiden. Brukar få komplimanger för min mötesbakgrund. Tavla, champagne och träd.

Vid ett åt jag lunch. Smörstekt gnocchi med salvia och saffran, uppvispad ricotta i botten. Tog ca 10 minuter. Ok, kanske 15. How to i kommentarerna här.

Efter lunch kände jag att jag behövde komma ut ett tag.

En cykeltjej.

Cyklade ned till byn, aka de 800 m från oss ned till Sundbybergs Centrum. Gick på Systembolaget.

Och Willys. Alltså god bless, bästa affären verkligen. Hade tänkt köpa mjöl och havremjölk men kom på att jag hatar att bära för mycket, så sms:ade Patrick och bad honom handla det efter jobbet istället :–)

A look brought to you by snöblandat regn. Reppar Patricks jobb (läs: har snott hans regnjacka) Northvolt. De ska bygga Europas största batterifabrik. Brukar skämta om att vi är ett green energy power couple, haha. Odrägligt.

Kom hem till detta mörker.

Bättre så.

Ett till paket hängde på dörren. Hade beställt ett par customized Nike Blazer i svart mocka för någon månad sen. Eh.. ett par glas in så att säga.


Med CAE SAL ingraverat på hälen. För min favoriträtt, Caesar Salad. Och en favoritperson (som myntade förkortningen), Molly Baz. Absolut en rimlig grej att ha sin favoriträtt på hälen ju?

Skörden från Systembolaget. Nu kanske ni förstår att jag inte pallade bära mer. Amerikanskt Pinot Noir, ett Beaujolais Nouveau, en Grand Marnier (apelsin- och cognacslikör – till juldrinkar, återkommer), en fransk spontanjäst cider, och två suröl som jag älskar.

På Willys köpte jag ett par äpplen, Royal Gala. Ett beroende just nu. Har dem i kylen för extra krisp.


Satte mig sedan och jobbade fram till 18-tiden ungefär. Var egentligen sugen på att gå ut och springa, men blåsten kändes överväldigande. Och gymmet är ju inte ett alternativ just nu. Det blev hemmaträning. Jag använder en crossfitapp som heter WOD Timer, där man bl.a. kan ställa in en EMOM (Every Minute On The Minute) – den tjuter varje minut, då börjar man med en ny övning. Brukar köra 30 minuter, blir lagom trött av det. Viktigt att stanna timern för en danspaus när det kommer en bra låt.

Efter träning och dusch åt jag middag framför ett avsnitt av The Crown. Jag är bara på säsong 1, please don’t @ me, jag skyndar mig. Middagen bestod av rester, en långkokt högrevsgryta med barolo som jag gjorde i söndags. Då åt vi den med smörigt potatismos, nu fick det bli med basmatiris och oliver. Betydligt trevligare än det ser ut. Men så är det! Verklighetsrealism!

Sen var det dags att piffa till sig. Jag, Fanny och Amanda hade nämligen bestämt träff för en online-AW. Tog på mig en nysteamad skjorta och skinnbyxor, bägge second hand.


Till och med läppstift.

Vi körde quiz, snackade skit och drack vin (jag korkade upp båscholät) i lite drygt två timmar. Sen sa vi hejdå. Patrick kom hem, portfölj i ena handen –  en kasse med mjöl och havremjölk i den andra. Vi såg på halv åtta hos mig medan han åt pastarester. Följt av det sista avsnittet av The Queens Gambit (gillade mycket). Och till sist två avsnitt av Broad City. Jag skrev klart detta inlägg. Och sen var torsdagen slut. Ja, lite så ser ju livet ut nu. Hemmajobb, konsumtion, onlinehäng, serier.

Vad vi kämpar på hörni. Hang in there. Vi klarar det.

41

Kommentera

Sofia

Mysigt inlägg, gärna mer sånt!

så mysigt å haka på din dag och jättekul att höra
om ditt jobb. + avis på din bolishandling!

Så mysigt inlägg! Skulle vara kul läsa mer om ditt jobb vad det innefattar och vad du gör!! Studerar själv just nu geografiprogrammet och det är myyyycket GIS så tycker det är superintressant se folk som faktiskt jobbar med det 🙂
Ha en fin helg!!

Gabriella Skog

Verkar vara fler som önskar just detta, ska se om jag kan knepa ihop något!

Amanda

älskar detta inlägg!!! det känns betryggande på nåt sätt att se andras vardag i denna påfrestande tid, känns mindre ensamt!

Amanda

Jättekul med ditt jobb tycker jag. Läser upp gymnasiebetyg just nu pga gjorde inte det då hehe, och läser bla geografi för att jag alltid känt att det verkar intressant. Är helt såld! Det är ju SÅ KUL. Är inte helt inne på geolog kanske, men funderar på geografiprogrammet på GU. Den som lever får se! Tycker hur som helst att det är kul att du delar med dig av jobb ibland.

Gabriella Skog

Vad kul med geografi! Ska försöka bli bättre på att snacka lite jobb!

Älskar skorna, otroligt bra köp! Och så fint att få läsa om din dag också.

Världens mysigaste inlägg! Så vardagligt och rofyllt!

Gabriella Skog

Tack Jenny, glad att du gillade det!

Johanna

Ett serietips apropå ditt jobb! Falsk identitet på svtplay. En fantastisk, fransk serie om spioner, där bland annat en av agenterna tycks ha liknande jobb som dig! Tips!!

Gabriella Skog

Åh underbart, tack för tips!

Matilda

Vad kul att vi typ har samma jobb! Fast jag arbetar med vindkraft istället. Så får också äran att jobba med geologer som får bedöma om min valda plats är lämplig, eller om jag kan vänta mig att mina flera-ton-tunga fundament väntas sjuka ner i Östersjöns djup 😉

PS. Världens mysigaste inlägg!!

Linn

Mysigt inlägg! Får man fråga vart du köpt dina finfina skor? Letat runt men hittar inte de i mocka 🙂

Gabriella Skog

De är helt customized, har alltså valt material och färg själv. Finns under Nike By You, modellen heter Blazer low! Osäker på om just den modellen går att göra customized fortfarande dock, de byter med jämna mellanrum. ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.