2020-11-05

vad gör du nu för tiden

Varför hör du aldrig av dig? Det var så länge sen.. jag gjorde en vardagsuppdatering. Faktum är att det ju händer inte så mycket. Men jag gillar att kolla igenom kamerarullen och urskilja kronologin på saker som på något vis ändå hänt. Saker man kanske glömt bort att man gjort.

Jag har ridit som vanligt. Denna bild är någon vecka gammal. Nästan alla löv blåste bort från träden under stormen i måndags.


Druckit ett gott pinot noir. Druvor från Österrike, men själva vinet görs i Finland. Lite kul. Finns att beställa här, från More Natural Wines (glöm inte att betala alkoholskatt om ni beställer där ifrån, här finns en bra guide).

Ätit svamp och burratalasagne.

Funderat på färg till sovrummet. Vad annars ska man göra nu? Dead Salmon och Jitney från Farrow & Ball på denna bild. Men troligtvis blir det ingen av dem. Återkommer!

Promenerat runt i Duvbo, vårt grannområde tillika ett av de finaste villaområdena i Stockholm (om du frågar mig anyway). Här kan man bo.

Haft solglasögon! I november!


Jobbat med denna vy. Liljor ändå. Vackra, men herregud vad de doftar starkt. Vet inte var min doft slutar och deras börjar längre. Liljepsykos.

Provmålat mer. Någon på instagram frågade hur gardinerna är upphängda. Svaret är med s.k. tvåfingerkrokar fästa i gardinlängderna, som i sin tur sedan hakas fast i krokarna som hör till ringarna (OBS att detta absolut fick googlas innan jag själv förstod hur man skulle göra). Gardinupphängning ändå? En konstform. Något jag dock visste var att jag absolut ville ha riktiga gardinstänger, inte skenor. Tycker att det svarta ramar in fönstret fint.

Beundrat eftermiddagsljuset i lägenheten.


Ätit avokadotoast med scrambled egg, persilja och dukkah.


Besökt Allegrine och provat viner från M. Chapoutier. Pinar var också med! Satt (på coronasafe avstånd obs) bredvid Danyel Couet och var starstruck.

Provade bl.a. denna goda som luktade precis som att stoppa näsan i en burk björnbärssylt. Importeras av Lively Wines. Ett biodynamiskt kap för 179 kr. Nr 74168.

Haft bokklubbsträff online. Vi diskuterade poesisamlingen O av Judith Kiros. Så mysigt. Är tokig i dom här kloka tjejerna. Tänk att vi hängt i två år nu. Fun fact: Vi träffades via ett av Floras kompisinlägg. Tack Flora!


Startat grötsäsongen. Gröt ändå! Bästa vi har.

Blivit med signatursmycken! Tänk, ibland slår önskningar in. Från Wretlund studios. Gud, tänk att vara silversmed? Towa är den coolaste jag vet.


Blobben earrings och hilma ring. Älskar dem!

Ta hand om er hörni! Tänk på att skogen alltid finns. Min inre 14-åring kom här om dagen osökt att tänka på en text av Noah & The Whale, från låten Rocks and Daggers.

The rocks
They will always hold in the sea
And erosion can’t stop their being
Oh no currents can defeat them
And I am thankful for the love
These rocks have always given

And although
This boat is steady now
One wave could pull me under
And I’ll be stranded out at sea
And I will pray that those rocks
Will be there for me

 

Follow my blog on Bloglovin.

23

Kommentera

Amanda

älskar vardagsinlägg!! och den tapeten i hallen alltså……… så fint!!

Gabriella Skog

hehe fick tyvärr ta bort länken till den visningen då en kompis ska dit :))

Sara

Gabriellaaaa var har du hittat ert underbara matbord??

Gabriella Skog

Åh vet inte vilket av dem du menar (har ett litet i köket och ett större i vardagsrummet) – men bägge är köpta second hand. Skulle söka på antikt/gammalt slagbord eller bara slagbord på blocket eller auktion för att få upp liknande!

victoria

Hahaha alltså gardinupphängning är oväntat komplicerat!! Har lagt orimligt mycket tid på att förstå mig på vilka grejer som passar med vad och hur man vill ha det…

Gabriella Skog

Haha nej men visst!! En jäkla DJUNGEL är vad det är

Ilona

Får man fråga vad det är för snyggt vinglas där till ”finska” pinot noiren?

Gabriella Skog

Självklart! De är från IKEAs serie STORSINT, 99 pix för 6 glas!

Thilda

Var kommer gardinerna ifrån? 😊

Gabriella Skog

Menar du de bruna? De heter Winnie, från ELLOS ☺️

Sara

Måste fråga, är blobben tunga i öronen? Otroligt sugen men rädd att de ska tynga ner mina små öron för mkt hehe

Gabriella Skog

Åh de har absolut lite tyngd i sig, men jag upplever dem som väldigt välbalanserade! Ganska tunna också, så lättare än vad man kanske tror. Kan själv absolut inte ha för tunga örhängen, men dessa tänker jag inte på öht!

Sara

Tack för svar, otroligt fina!!

Linn

Berätta mer om din gröt! Hur gör du den? Såg inte ut som vanlig havre. Och vad brukar du ha på?

Gabriella Skog

Mmm hjärtefråga! Gör alltid lika dant. Jag har ca 1/2 – 1 dl fiberhavregryn (beroende på hur hungrig) och dubbelt så mycket vatten plus en nypa salt i en kastrull på medelhög värme. Har även i en halv banan som jag först skivar och sedan mosar lite med träslev i kastrullen. Kokar upp gröten och rör om tills krämig, får absolut inte bli torr! Toppar alltid med resten av bananen och kanel, lite flingsalt och havremjölk – ibland även lite nötter och nötsmör!

Ellinor

Var har du köpt gardinstängerna? :)))

Gabriella Skog

De är från IKEA! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.