2020-10-01

sparat på instagram

Sparar och sparar och sparar på instagram. Vet inte hur det är med er, men mina senast sparade bilderna kan verkligen säga något om vart mina tankar drar åt just nu. Mat, inredning, höstlandskap, mode och böcker. Som vanligt egentligen. Här är lite fint jag sparat ned på sistone, välkommen in i mitt huvud:


Jag är på jakt efter ett par stövlar. Jag har nog aldrig ägt ett par höga skinnstövlar? Bortsett från ridstövlar då. Men nu är det dags. Vagabond la upp denna bild på Amalie Moosgaard i deras Hedda Boots. De är.. perfekta. De verkar dock tyvärr vara slut i min storlek överallt just nu, jakten fortsätter. Hoppet består dock om att ett felköp ska dyka upp på tradera. Anytime now.

Dusty Deco la upp denna bild, och något fick mig att haja till. Rummet är egentligen lite för stelt för min smak, men det har ändå lite samma grundkänsla som jag gillar i ett hem. Värme. Uppnås effektivt genom: Något gammalt, något nytt, något designat, något mjukt, något levande och något handgjort.

My Little Expat Kitchen la upp en bild på dessa grekiska ostpajer, s.k. tyropitakia. They had me at hello! Mmmm. Fnissade också lite åt hennes formulering ”It’s a vegan dough, for any of you interested in that kind of thing. The filling is not.”.

Little Duck The Picklery, en naturvinsbar i London, la upp denna bild på en s.k. Fig ”drinking vinegar”, även känt som en Shrub, vilket är ett sätt att pickla e.g. bär, frukt m.m. i socker och vinäger och sedan göra en drink på det. Visst ser den ooootroligt läskande ut? Längtar till helgen. Tänkte prova detta recept.

Sanna Töringe, ni vet kokboksförfattaren som jag skrev om i tidigare inlägg, la upp en bild på denna peperonata. Kan ha stirrat på den lite för länge. Fatet, färgerna, ljuset.. Och faktum är att samma dag som jag sparade ner denna kom jag lägligt över 8 röda paprikor på Willys för en struntsumma (i en sån rädda-halvbra-grönsaker-låda), och lagade detta på en gång. SÅ GOTT. Och enkelt. Underbart på macka eller till ugnsrostad potatis med varm fetaost eller halloumi. Helt otroligt hur goda paprikor blir, om man bara ger dem tid tid tid.

Sanna skriver: Stek hackad lök och vitlök försiktigt i olivolja, lägg i strimlade röda och ev gula paprikor, låt steka sakta först i 10 minuter, sedan med lock ytterligare 20 minuter, sedan i med tomater, låt puttra ytterligare 15-20 minuter. Salta o peppar. Gärna chili i, gärna sardeller som får smälta från början, gärna kapris, kanske oliver. 1 gul lök, 2 klyftor vitlök, 4 normalstora paprikor, 2-4 tomater, olivolja.

Recidence Mag la upp ett par bilder på Dusty Deco-grundarna (tidigare nämnda) Edin and Lina Kjellvertzs hem på Mallorca. I couldn’t help but wonder.. om de vill adoptera en snart 25-åring?

Snälla rara ni, ni följer väl paret Ben Pentreath och Charlie McCormick? Kanske mina favoritkonton på hela instagram. Prunkande trädgårdar, söta corgis och daggiga ängar i Dorset utlovas. Bilden ovan är från en av Ben’s morgonpromenader. *deep & dramatic victorian sigh* .. varför bor man inte här?

Fikon igen! Denna gång på en tjock skiva bröd och i sällskap av ricotta, honung, timjan och olivolja. Vattnades det i era munnar också? Via Letitia Clark, en annan favorit på instagram. Har länge varit sugen på att köpa hennes kokbok som kom ut i år, ”Bitter Honey: Recipes from Sardinia”. Det blir nog ett klick.

Min läslust har gått upp otroligt sen vi portade mobilerna från sovrummet. Läser varje kväll nu. Näst på tur i läslistan är O av Judith Kiros som vi ska läsa i bokklubben, samt The Hungover Games: A true story av Sophie Heawood som Olia Hercules recenserar här. Blev rörd av recensionen och la direkt upp boken på min läslista. Den är baserad på Sophie’s liv som ensamstående mamma, och verkar ha berört många och blivit hyllad lite överallt. Hon får också A+ för witty titel.

 

 

Follow my blog on Bloglovin. 

20

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.