2020-09-09

slut och nytt i badrumsskåpet

Hej! Så kul att ni var så många som gillade min loppishaul. Här kommer ett till önskeinlägg. Eftersom att inlägget med favoriter i mitt badrumsskåp uppskattades tänkte jag följa upp med ett nytt inlägg om saker som tagit slut i skåpet på sistone, samt nya saker jag har uppdaterat det med. Häng på!

Slut: Radience Serum från Avène. Jag skrev även om det i favoritinlägget. Den går ej att pumpa längre, men samtidigt ser man ju att det är ganska mycket kvar i förpackningen? Just nu skruvar jag liksom upp pumpen och gröper ur resterna med hjälp av det lilla plaströret haha.

Detta ger mig också lite ångest över alla ogenomskinliga pumpförpackningar som man slänger trots att det säkert finns en månads användning kvar i dem. Jag hade f.ö. faktiskt inte tänkt köpa en ny även om jag älskade denna, men sen såg jag att den fanns på rea här. Det blev ett klick. Man är väl dödlig.

Slut: Emma S, Ageless Night Creme (adlink). Jag har hyllat denna tidigare, även dagkrämen (adlink). Jag köpte en ny samma dag som den tog slut. Dramatiskt. Men den funkar så bra på min hy! Lätt, mild, doftar otroligt. Lite minus för att man inte kan skruva upp pumpen, då hade man säkert kunna få ut mer ur förpackningen. Ja hallå? Joakim Von Anka här.

Slut: Avène Cold Cream. Denna tog slut för någon vecka sen. PRESSAD till bristningsgränsen som ni ser. Jag skrev även om denna i favoritinlägget, bl.a. att jag använder den som en allt-i-allo kräm, som highlighter m.m. Men denna gång har jag faktiskt inte köpt en ny, utan har bytt ut den mot…

Nytt: Egyptian Magic (adlink)! Denna världsberömda lilla burk gjord på helt biologiska ingredienser. All the rumours are true. Herregud vad jag älskar den. Finns nog inte en millimeter på min kropp som jag inte skulle använda denna på. Den kommer sitta fint på allt torrt som komma skall i vinter.

Nytt: Clinique Lash Power Mascara (adlink). Jag bytte ut min trotjänare Sensai 38 (adlink) mot denna, och helt ärligt saknar jag Sensai. Bägge är baserad på en formula som tvättas bort vid en viss temperatur (fantastisk grej i sig), och även om jag tycker att fransarna blir otroliga med denna så är den så jobbig att tvätta bort? Känns som att halva fransraden åker med varje gång. Har någon av er denna? Hur gör ni? Nä, det blir nog tillbaka till Sensai när denna är slut.

Nytt: Kiehl’s Liquid Hand Soap (adlink). Så besviken på denna haha. Skulle köpa en ~fin~ tvål till nya lägenheten, fick syn på denna med doft av KORIANDER och kunde absolut ej motstå. Men den luktar verkligen som vilken basic tvål som helst, absolut inte illa, men inte i närheten av örtig och frisk koriander som jag föreställt mig. Den finns i grapefruit också, kanske är den bättre.

Nytt: Indy Beauty Cleansing Mousse (adlink). Ja ni vet ju att jag är ett fan av cleansing mousse. Billigt, snabbt, gör sitt jobb. Denna gång köpte jag ett av Indy Beauty. Gillar den! Köpte den i ett kit med dagkräm också. Kommer använda dem när jag är på språng (alltid!).

Nytt: Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo (adlink). Kanske det första parfymerade torrschampot jag provat vars doft jag faktiskt gillar (läs: inte får kväljningar av)? Doftar nytvättat. Det är toppen! Absolut en liten utmaning som brunett, det blir verkligen vitt till att börja med, men har förstått att man ska vänta 30 sek efter sprayning och sen borsta ut det ordentligt för bäst effekt.

Sist ut, ett bud jag fick från Eucerin för någon vecka sen. Den snälla ducholjan (adlink) är en favorit sen tidigare, men Hyaluronprodukterna i form av sheetmasks och en moisture booster var positiva överraskningar. Bägge känns väldigt svala och återfuktande, och det gillar vi.

Det var alles! Har ni uppdaterat höstnecessären med något skoj?

Follow my blog on Bloglovin.

27

Kommentera

Skönt att se att det inte bara är jag som stör sig på när man inte får ut allt ur förpackningarna! 😀
Jag klipper alltid upp alla tuber och använder brödkniv/en stark sax för de hårdare förpackningarna. Alltid lika förvånad när det är så mycket kvar som man ej får ut 🙂
Idun har också en mascara som går bort med varmt vatten, jag brukar blöta fransarna medan jag tvättar ansiktet på kvällen, så gojsar det loss bättre när man väl fokuserar på fransarna efter själva ansikten. Upplever att man då kan ”lyfta av” mascaran.

Gabriella Skog

Haha nej men the struggle is real! Hatar också tunga duschtvålsförpackningar (e.g. Palmolives 1 liter som mina föräldrar älskar haha) som bostavligen RINNER ut typ en halv dl när man vänder dem upp och ned. Så jobbiga. Bra tips med Idun, ska kolla in!!

Anna

Har använt den mascaran i flera år och tycker den är bäst! Den är lite klumpig när man tvättar bort den men har inte upplevt att fransarna följer med, tycker den är lätt att tvätta av. Kanske bara är en känsla?

Gabriella Skog

Ja du har nog rätt i att det bara är en känsla. Jag sminkar ofta av mig i duschen utan spegel, och det känns inte som att den löses upp, utan mer faller av – därav känslan att fransar hänger med. Men det är nog bara en vanesak. Ska öva!

Elsa

Jag ser alltid dum i huvudet ut förvisso, men jag brukar spraya torrschampot och sedan ”dunka mig med öppen handflata i huvudet”. Funkar för att få bort det vita! Tycker ibland att effekten blir mindre om jag borstar igenom torrschamponerat hår.

Gabriella Skog

Haha åh men toppentips! Ja volymen försvinner ju lite när man borstar ut det, och känns som att man rör upp det oljiga igen då.

Ella

Vissa pumpförpackningar har ju typ som ett vakuum (tror kanske Emma S har?) där botten liksom pressas upp när man pumpar så man får ut all produkt!

Gabriella Skog

Ah men perfekt isf!!

Karin

Jag älskar den mascaran! Brukar ta ganska varmt vatten, tvätta ansiktet som vanligt med min ansiktstvätt, sköja igen och sen försiktigt dra av mascaran från fransarna med fingrarna.
Men du, den där Egyptian magic ser ju så olyxig ut – är den så bra alltså?!

Gabriella Skog

Ja, provade exakt det – funkade asbra, tack! Och ang. egyptian magic – JA den är otroligt. Om du gillar Avéne’s cold cream eller Weledas Skin Food (i.e. tjocka ”super”krämer) kommer du att älska den!

Någon

Hej! Tips för torrschampo är att ta ganska mycket på kvällen innan man ska sova, på morgonen då har det gått in i skalpen (usch ordet) lagom mycket, och håret ser fräscht ut, utan att det ser ut som att det är för mycket av pulvret. 😀 Mvh någon i Malmö

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.