2020-09-06

A Second Hand Haul

Är ni redo för en haul över allt vi köpt begagnat till lägenheten? ÅH GUD denna sommar har varit så rolig!! Eftersom att både jag och Patrick har flyttat ut ur våra studentrum till ett nästan fyra gånger så stort utrymme så har vi ju behövt.. en del så att säga. Vi har orienterat oss på loppisar i Stockholm, Dalarna och på Gotland, samt även en del på blocket och marketplace.

Bortsett från soffa, säng och TV och ett par hyllor så har vi alltså köpt allt second hand. Fördelarna med det är (enligt mig) följande:

– Personligt och roligt
– Billigare
– Miljövänligt
– Mindre tid för montering av möbler

Den sistnämnda vänder tyngre än vad man kanske tror (särskilt om man heter Gabriella Skog). Ska vi kika?

Först ut är soffbordet. Jag hittade det av en ren tur på marketplace, det var ett kontor på söder som sålde av massa möbler. Det är från CARLSSON & CO, Möbelfabriks AB, Bengtsfors, serien Silva som producerades på 70-talet. Älskar det!

  
Älskar färg- och materialkontrasterna här.

Soffan är alltså inte begagnad, utan från Sofacompany om någon undrar. Lavendellila sammet, och alldeles ljuvlig.

Jag fick så många frågor om vinstället när jag la upp föregående bild på instagram. Den är ur IKEAs serie Omar. Vinstället till höger köpte vi på Skopan second hand i Uplands Väsby för en tjuga.

Och så har vi detta otroliga allmogebord som vi köpte via marketplace i Dalarna. 1800-tal/tidigt 1900 och alldeles underbart. Tyvärr var det för stort för där vi tänkt ha den i hallen, och det blir för trångt att ha det i vardagsrummet, så vi tog det tuffa beslut att sälja det. Kill your darlings så att säga. Hoppas att nya ägaren kommer älska det lika mycket som jag gör!


Till höger om halvmånebordet står vår bar i form av en liten teakbyrå. Den hittade jag faktiskt i ”varsågod att ta”-hörnan i huset jag bodde i tidigare, där alla studenter ställer grejer när de flyttar. Jag har tänkt putsa upp det lite med vinäger och olivolja enligt detta knep, så blir den nog som ny igen.

Matsalsbordet har jag ju pratat om tidigare. Är så kär. Både bordet och stolarna är fynd från marketplace. Stolarna är från Blå Station, jag har inte lyckats hitta när de producerades, men skulle gissa 80-tal. Den mörka trästolen köpte vi för en 50-lapp på Myrornas i Barkarby.

En enorm blå lampa som jag älskar mer än jag någonsin har älskat en lampa. Köpte för en hunka på Skopan.

Över till lite konst. Till vänster, ett print av ”Vid frukostbordet” av Laurits Andersen Ring, 1896. Älskar det. Ska rama in det lite bättre bara. Till höger, en olja med motiv vallmo i vas. Har inte kunnat tyda signaturen, men jobbar på det. Så vacker hur som. Färgerna är verkligen perfekta i vår lägenhet. Båda är köpta på Myrornas i Borlänge.

Och en gullig akvarell som satt i plastram när vi köpte den. Jag tyckte att den förtjänade bättre.

Ska vi förflytta oss till köket? Det antika slagbordet är mitt sen tidigare. Jag köpte det på Emmaus i Gryttby för 500 kr när jag var 20 år, och det är nog min absoluta favoritägodel. Kanske för att det var det första jag köpte till mitt eget hem som jag verkligen kände något för? Jag har sån vördnad för det! Oljar in det flera gånger per år. Aldrig ska vi skiljas åt. Stolarna stod i ett av mina barndomshem i Uppsala, de är från IKEA ursprungligen tror jag, men säkert 20 år gamla vid detta lag.

Hyllan är också IKEAs Omar, men den får vara med eftersom att i princip allt som står i den är loppisfynd. Ja, förutom min Benriermandolin, Le Creuset-grytan, mina linneförkläden och många av kokböckerna.

De blytunga kristallglasen betalade vi 30 kr/stk eller något sånt för, också på Myrornas i Borlänge. Perfekta för champagne, drinkar eller iskall apelsinjuice på söndagsbrunchen.

Håll förresten utkik på min instagram den kommande tiden om ni är nyfikna på mina favoritkokböcker (varav endast hälften är upppackade här). Jag har tänkt nämligen göra en IGTV om dem så snart som möjligt.

Lite smått och gott. Två fina vaser, och en Guldkroken som jag 100% blev influerad av Saskia till att köpa. Älskar den!

En ostkupa från Smålands slöjd. Patricks fynd. Gillar!

Gamla träskärbrädor som man inte direkt kan låta bli. And why should you.

Detta gulliga tidningsställ fyndade Patrick igår för 50 kr på Myrornas i Sundbyberg (typ 500 meter från oss vilket både är underbart och farligt). Perfekt eftersom att han fick en helgprenumeration på DN av mig i 30-årspresent.

Nu tar vi en tvär sväng genom hallen in i sovrummet. Här sover vi nu! Jag älskar vår tall utanför. Sover så bra här. Linnelakanen är från Høie, även de fick Patrick i present av mig. Jag älskar också deras lakan i bäckebölja. Tips tips.

Denna furubyrå köpte jag för 400 kr via marketplace. Spegeln kostade 50 kr på Erikshjälpen i Borlänge. Så fina ihop.


Och igår köpte vi två sängbord i furu för 200 kr, också via marketplace. Det blev ett sovrum i furuts tecken alltså. En sänglampa och en sängkappa på det (inte i furu), sen är denna hörna komplett.

Ett litet axplock av allt vi har fyndat helt enkelt! Hoppas att ni tyckte att det var kul att se. Vi har också loppisfyndat en hel del kanske mindre kul men praktiska grejer som trådhyllor, galgar, förvaringslådor till under sängen och så.

Såhär ser vyn ut från köket in till vardagsrummet just nu. Älskar den. Lite småfix kvar bara. Tavlor och TV:n ska upp på väggen (nu känns den så otroligt stor, men jag hoppas att den kommer smälta in lite bättre när den väl sitter på väggen), taklampa ska monteras, TV-bänk ska införskaffas (SÅåå svårt f.ö.), gardiner ska måttas, lilla blå lampan ska få sig ett bord. Ja, ni vet. Det mysiga kvar.

Men det blir ju bra det här hörni.

 

 

Follow my blog on Bloglovin.

54

Kommentera

Sofia

Fint!! Vore kul med ett inlägg om vilka böcker du vill läsa i höst!

Gabriella Skog

Bra idé Sofia! Längst ned i detta inlägg finns en lista på böcker jag längtar efter ska släppas i höst (vissa har nu redan släppts, bl.a. Antiken som jag älskade): https://justwannahavefun.se/gabriellaskog/2020/07/13/sommarlasningen/

Cecilia

Så himla fint o så himla mycket insp!!! Har precis möblerat på samma sätt som ni i vardagsrummet, med soffa och tvn närmst fönstret. Har haft sånna problem med tvmöbeln MEN nu satt upp två öppna hyllplan på elfaskenor under och omg blev så bra. Ramade in vår (också gigantiska) tv och blev fin förvaring! Tips! <3

Gabriella Skog

Åh vad kul! Ja åh elfahyllor är så underskattade. Vi hittade faktiskt en TV-bänk igår på marketplace, blev så himla bra, ska visa sen!

J

Så bra, mysigt och roligt inlägg!!

Gabriella Skog

Tack, fint att du gillade det J!

M

Oj så fint! Vill också bo så! Kanske fint att skaffa ett blombord/bänk som lampan kan stå på tillsammans med pelargonier och tomatplantor?

Gabriella Skog

Tack snälla, är också så kär! Ja, bra idé, jag har funderat på blombord MEN lampfoten är så himla tjock, osäker på om den får plats. Blir kanske en piedestal eller ett litet sidobord!

Emma

Tallarna utanför fönstren!! Skandinaviskt mys, am I right? Tänker liksom på Bergman och Fårö är jag ser glesa, svajande tallar <3

Gabriella Skog

SÅ så sant <3

Emma

Såå kul att se! Väldigt sugen på att se en haul av alla tallrikar etc som står på den stora hyllan i köket som du visade!

Gabriella Skog

Vad kul Emma! Åh absolut, bra ide!!

Amanda

SÅSÅSÅ FINT!! så roligt att följa!!

Gabriella Skog

Åh vad roligt Amanda!

Hanna

Vad fina fynd och fint att se hur hemmet växer fram! Undrar om du kunde göra nåt inlägg om kokböcker här på bloggen också, vore intressant läsning.

Gabriella Skog

Åh vad kul att du tycker det Hanna, och absolut! Bra idé!

Emilia

Underbar lägenhet, älskar tallen utanför balkongen.

Eli

Vinstället i rostfritt stål är ju en DRÖM! När jag söker på den på IKEA får jag bara upp väldigt höga hyllor, är det någon av de ni köpt och monterat ner eller har det funnits någon lägre? Kram!

Gabriella Skog

Hej, vad märkligt, den kommer upp när jag söker? Den heter ”Flaskställ” ur serien Omar, artikelnumret är 30069762! Kram!

Felicia

Hej! Gick tillbaka en bit för att hitta detta inlägget! Ditt fantastiskt fina slagbord, du skriver att du regelbundet oljar in det – med vad? Vanlig typ …matolja? någon speciell träolja? Jag har ett hemmsnickrat soffbord i obehandlat trä som jag tror måste oljas in men vet inte med vad!

Gabriella Skog

Hej! Med paraffinolja, eller kokt linolja. Var bara noga med att torka av oljeresterna någon timme efter insmörjningen, annars blir det klistrigt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.