2020-09-01

augustis sista

Dagarna blir kortare, vindarna kyligare, luften krispigare och klädesplaggen fler och längre. Jag älskar det.

Här kommer lite bilder från augustis andra hälft.

Sista semesterveckan bytte jag och Patrick Gotland mot Gagnef och ett par dagar ensamma i min familjs sommarhus. Vi gjorde mest ingenting. Badade, loppisfyndade till lägenheten, kollade linjär TV, spelade yatzy, läste. Underbart var det.

åt och drack gott såklart

bl.a. detta goda, Atanasius 2018 från Gut Oggau (herregud ursäkta porträttläget). En favoritproducent i Österrike, vilket jag knappast är själv om. Förra året drack vi 2017 på samma veranda. Tyvärr helt slut på systemet men förståeligt för den är otrolig!! Såg att det finns att beställa på morenaturalwines. Lätt, bärigt, lite spritsigt på tungan. Otroligt prisvärt.

 

Och även detta gulliga grekiska vin, Yomatari från producenten Domaine Ligas. Nr 92830 på systemet, såg att det faktiskt finns ett par flaskor kvar. Himla gott!

Juste, och så hade vi ju fullt sjå med att planera vår kräftskiva tillika Patricks 30-årsfest som blev så himla lyckad. Skrev om denna helg i detta inlägg.

Tillbaka i Stockholm. Första jobbveckan var relativt lugn, jag jobbade fortfarande hemifrån. Men en kväll hände denna otroliga grej: Vinklubbens första träff!!! Bestående av Pinar, Josefine, Gabriella L, Gabriella S (alltså jag) och nu även Ema och Sarah. VA. Så kul.

Sidospår men, ser ni hur långt mitt hår har blivit? Jag har inte klippt mig sen i mars, och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra av det.

tack tack tack instagram för dessa gullisar

ost å snacks från Wijnjas som Pinar hade fixat

Någon dag därpå åkte jag och Patrick på en tretimmars roadtrip för att hämta ett bort jag hittat på marketplace, alltså facebooks säljfunktion. Har ni orienterat där något? Herregud vad man kan fynda där. Och undan går det.

Det blev inget furubord, utan ett gammalt slagbord, allmoge. Så så fint. Ska putsa upp det och skrapa bort lite färg, olja in m.m. (före- och efterbilder kommer absolut). Mys! Vore det förresten kul med ett sammanställt inlägg om allt vi har köpt second hand till lägenheten?

Det var så himla fint där vi hämtade bordet också. Vittinge, strax nordväst om Uppsala. Gjorde inget alls att ta en liten tur dit.

Och en fredag träffade jag Fanny och Filip! Vi åt pizza på Bitza. Mmmm vad det är tryggt och mysigt med vänner som har känt en sen man var en liten sparv.

Så så gott också.

Förra veckan hälsade jag på min farmor och farfar på coronavänligt avstånd. Vi satt och fikade på deras balkong. Min farmor har fyllt 85 kloka år, så vi firade henne. Jag köpte blommor, så som jag alltid gör, och farmor sa ”Nej men inte ska du kosta på dig blommor till mig”, så som hon alltid säger.

Bilden är från när vi vinkar adjö från balkongen, så som vi alltid gör.

Farmor sa att jag ska räkna alla fönsterrutor innan jag somnar den första kvällen i nya lägenheten. Då kommer det bli bra. Fick persikor från min farfars persikoträd.

Läste ut Hanna Johanssons antiken på två dagar. Den lever fortfarande kvar i mig. Ni måste läsa den här boken, ja måste.

annars har augustis sista dagar mest sett ut såhär

och såhär

och såhär (flyttstädsoutfiten)

och såhär

Och sen ÄNTLIGEN: Såhär!!!!! Pirrr

Nu: September. Kommer bli så fint så fint så fint

 

 

Follow my blog on Bloglovin.

24

Kommentera

Maja

OM det vore kul med ett sammanställt inlägg om allt vi (ni) har köpt second hand till lägenheten

Alicia

Ja ja ja!!! Jättegärna ett inlägg om alla era fynd! Och om lägenheten nu i inflyttstider

Amanda

jaaaa fynden!! så kul!!

Linnéa

ja ja ja ja ja fynden, snälla vad kul! och allt med lägenheten! nom! ser drömmigt ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.