2020-08-27

Serier jag tittat på i augusti

Hej visst märker man att dagarna blir kortare? Nätterna lite kyligare? It’s seriesäsong baby. Här kommer ett par tips på bra grejer jag har sett på senaste tiden.

Dark, säsong 2 och 3 – Netflix
Har nog aldrig fått lika mycket migrän eller känt mig så dum av en serie? Allt lossnade dock i mitten av andra säsongen då jag fick tummen ur och ritade upp en ordentlig tankekarta över alla karaktärer. Rekommenderar! Kan även tipsa om att bingetitta ganska intensivt, åtminstone i takten ett par avsnitt/vecka. För mycket paus mellan avsnitten och man hinner glömma för mycket. Och det. funkar. inte. med denna serie. Tyskspråkig, väldigt snyggt foto och bra skådespeleri. Mörkt drama/sci-fi på temat tidsresor, relationer, identitet m.m.

Kvartssamtalet – SVT Play
Jag brukar ofta titta på något när jag äter lunch hemma, oftast något youtubeklipp eller en serie med kortare avsnitt. I agusti har intervjuprogrammet Kvartssamtalet fått stå stand-in för lunchklippet! Så himla bra format tycker jag, och Parisa är lysande. SVT är f.ö. den streamingtjänst jag använder mest för att kolla på film. De uppdateras ofta och har alltid massa bra. Och gratis ju hallå! Gå bara in på deras filmkategori, välj och vraka.


Lovecraft Country – HBO

Denna serie? Är tom på ord. Fotot, skådespelarna, handlingen? Hallå? Vad händer? De första två avsnitten har släppts och SÅ mycket har redan hänt att man verkligen inte har en aning om var allt ska sluta. Serien utspelar sig i 50-talets USA och handlar om den unga afroamerikanen Atticus Freeman som precis kommit hem från kriget i Korea. Tillsammans med sin farbror och barndomsvän bestämmer han sig för att köra tvärs över USAs mest rasistiska delstater för att leta efter sin försvunna pappa. Det är inte helt oproblematiskt för dem om man säger så.

Det tredje avsnittet kommer på söndag! Can’t wait! Skynda er att kolla ikapp. Jag ÄLSKAR f.ö. serier som fortfarande släpps på det old school mindre tillgängliga sättet. En grej till, Jonathan Majors som spelar Atticus är det snyggaste jag sett på länge.


The Rain, säsong 3 – Netflix
Den skandinaviska motsvarigheten till The Walking Dead minus zombies. I säsong ett sprider sig en dödlig smitta via regn, och säsong två och tre handlar mer eller mindre om våra huvudkaraktärers överlevnad samt jakt på ett botemetel och normalitet. Liiite B emellanåt (så som skandinaviska filmer ofta blir när de kopierar amerikanska teman). Men Alba August (Pernilla Augusts dotter) är, föga förvånande, en stjärna.

Halv åtta hos mig, säsong 22 – CMORE
So sue me, men jag älskar denna serie. Jag och Patrick började kolla på den som en kul grej när vi började dejta, men sen har vi liksom fastnat och slaviskt följt varje ny säsong. Jag tycker verkligen att det är så fint att få komma hem till så många olika personer i Sverige. Det är en fin representation av olika klasser, kulturer, kök, LIV. Kan inte ungdå att tycka att det är ett viktigt sammhällsporträtt på något vis? Som ett litet titthål in i de moderna folkhemmen. Fyra främlingar (i småstäderna händer det dock nästan alltid att några känner varann sen innan) sätts ihop och ska dela fyra intima middagar med varann under en vecka. Det blir ofta stelt och stapplande, men ibland så himla varmt också. Ett skrattvänligt, feel-good och hjärtligt program.

Atlanta, säsong 2 – Viaplay
Om man, likt mig, tycker att allt Childish Gambino aka Donald Glover rör vid blir till guld tycker jag verkligen att man ska se denna rappa drama-/komediserie. Äsch, se den oavsett. Avsnitten är korta, tragikomiska och fulla av skarp sammhällssatir såväl som kritik. Svinkul och smärtsamt träffsäker.

 

 

Follow my blog on Bloglovin.

19

Kommentera

Lisa

Tack för alla tips???

Åhh! Mycket nyfiken på både Atlanta och Lovecraft Country nu 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.