2020-08-02

Gotlandsdagar

Godkväll!

Nu har vi varit på Gotland i lite mer än två veckor, och har lite mer än en vecka kvar innan vi far vidare mot nästa semesterstopp. Det känns som att vi har varit här i en evighet, samtidigt jättekort? Är det inte märkligt hur ens tidsuppfattning kommer helt ur balans under semestern?

Här kommer hur som helst en uppdatering om tiden sen sist. De är ju de mysigaste inläggen ändå.

Jag går ut och plockar saker i landet nästan varje dag. Rabarber här om veckan.

Varje sommar kommer det. Huslängtet. Många av er relaterar säkert.

Jag vill ju liksom bo på landet förr eller senare, med gräs under fötterna utanför dörren, och skog vid horisonten. Jag känner i hela kroppen att jag mår så mycket bättre i hus, och att det är så jag måste bo så småningom. Men. Allt har sin tid. Älskar också Stockholm. Längtar såklart otroligt mycket till lägenheten (mindre än en månad till flytt nu!!!).


Rabarbern blev kompott som blev fyllning i surdegsbullar med citronsmör och kardemumma. Mina bästa bullar hittills tyckte Patrick.


Bakat surdegsbröd på löpande band.

En kväll var vi bortbjudna på ett till 30-årsfirande. Patrick har många barndomskompisar från samma årskull, och i år blir alla 30, så kul!

Vi cyklade till kalaset med en liten bärbar högtalare hängandes på styret, allt för feststämningen såklart.

Så mysigt firande, lekar utomhus och fest i lada.

En sak som är så himla typiskt mig att bli rörd av: Att gamla lador länge varit trofasta tjänare genom att förvara hö, djur, redskap m.m. men även fortsätter att ge och ge och ge genom att vara eminenta festlokaler. Fina gamla lador ändå, har vi tackat dem tillräckligt?


En annan kväll åt vi middag med Pinar och Dominic på Bror-San i Visby. Gott men kanske inte wow, sällskapet var desto bättre!

Badat massor såklart.

Och ätit chips och spelat backgammon på stranden. Spelet var Patricks första Traderaköp! 10 av 10

En dag mötte vi upp min mamma & Co. De har ju också hus på ön men i Åminne. Vi åkte allihopa till Asunden, en halvö utanför Slite. Gotlands kanske vackraste raukområde om du frågar mig.

Perfekt för småbrollor att springa runt i.

Så så vackert.

Fåren går fria på ön.

På kvällen lagade mamma spaghetti och köttfärssås (old school style), och jag och Patrick gick ned en sväng till havet innan vi körde tillbaka till Visby.

Ljuset!

Och! Nu kan jag lägga luggen bakom örat. Värt ett fir. Faktiskt en ganska perfekt längd på den nu?

Mer backgammonspel.

Och ett underbart grekiskt pet’ nat.

I förrgår var vi faktiskt på semesterns första riktiga loppisrunda. Lunchstopp på Broman & Son intill Gnisvärd strand. Så mysigt ställe.

På Tofta Prylmarknad såg vi denna otroligt fascinerande säng med inbygd radio och två tillhörande byråer. Undrar vem som sovit i den innan. Tänk att gå hem med någon från krogen och mötas av detta i sovrummet? Skulle ni bli glada eller rädda?

Vi fyndade faktiskt bara på Röda Korset (som man alltid kan lita på). Jag föll för denna tavla och visade Patrick som också tyckte om den.

Jag tror att ett tema för konsten i vårt hem kommer att bli mycket naturmotiv, kanske något personporträtt med intressant blick (jag älskar t.ex. Elin Danielson-Gambogi) och tavlor som har ett genomgående lugn i motivet.

Hittade också en klänning. Något över den där den hängde fastnade hos mig, och jag var tvungen att prova. Den satt som en smäck. Tyll och satin. Herregud, vanligtvis inte alls min kopp te. Men jag älskar den. Ser lite ut som något Liv Tyler skulle kunna ha haft på en gala typ 1994.

Bjud mig på ett bröllop så får ni se den på.

Hmm.. vad mer har vi gjort

Jo, ätit en massa god sommarmat såklart. Bl.a. denna no-cook puttanesca.

Stått i min marimekkoklänning på näst intill utblommat vallmofält.

Gotland ändå. All the rumours are true.

Och igår hängde jag med detta gäng i en hel dag

Game Day innehållande padel (förutom jag då som snällt stod på sidan och hejade på, relaterar så starkt med Flora), bad (min bättre sport), strandlunch, gokart, bubbelquiz, restaurangmiddag, drinkkväll! Herregu vilken dag. Så roligt.

Till saken hör VÄL att våra respektive gjorde exakt samma sak (om än i ett kanske något mer avancerat upplägg) och att vi möttes upp senare under kvällen. Alltså skratttt! Nämn en mer straight och parig semesteraktivitet

Gulliga vi ändå

Och idag har jag varit lite bakis och gått 813 steg enligt min stegräknare.

Han den snälla på bild köpte donken åt oss. Och så badade vi och hade picknick på stranden.

Finns inget som ett bad inte botar.

Hej så länge!

21

Kommentera

Amanda

älskar detta! så mysigt inlägg!!

Emma

Vänta beställer du happy meal på donken? Det är jättegulligt kan du inte berätta mer och typ kanske prata lite om snabbmat/hämtmat??

Gabriella Skog

Eh ja! Ska knåpa ihop ett inlägg på ämnet!

Nämen hejdär så mysigt och gott.

Sofia

Fantastisk är tavlan med båtarna! Finns någon signatur på den? Har en i liknande motiv målad med liknande teknik och vore kul att se om det var samma person.
Ps: tack för bra blogg!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.