2020-07-10

Dagarna, dagarna, dagarna

Jag fick en önskan om att skriva lite mer vardagliga inlägg. Jovisst! Sagt och gjort. Här kommer lite blandat från helgen och veckan som har gått. Helgen beskrivs nog bäst i vad vi åt. Patrick var lite halvsjuk, så vi höll oss mest hemma. På lördagen lagade jag nässelgnudi som vi åt med smör och parmesan. Det enkla goda livet. Vi har startat ett nytt projekt som går ut på att se alla filmerna i Marveluniversumet i kronologisk ordning. Jag älskar dem, men tycker att tidslinjen har blivit lite rörig under de senaste årens biofilmer. Hoppas att kronologin kan bringa lite klarhet i det hela.
Till gnudin drack vi ett otroligt Sauvignon Blanc från Sancerre. Nr 95564. Jag tipsade om det på min instagram och på måndagen sålde det slut i hela Stockholm och Göteborg. Men jag tror att det fortfarande finns några flaskor kvar ute i landet. Malmö, spring och köp! Ångrar så att jag inte köpte fler. 
Patrick gjorde Toast Skagen till mig med. Jo. Man. Tackar. På söndagen gjorde vi verkligen inget särskilt. Det har varit ett sånt lynnigt väder de senaste dagarna. Regn och rusk ena sekunden, sol nästa. Jag gick ut och sprang i skogen på eftermiddagen. Utan hörlurar, mobil, eller löptech. En favoritgrej. Bara träden och jag och tankarna och löpstegen som trummar mot marken. Dum dum dum. Jag kommer verkligen att sakna Stora Skuggan när vi flyttar. Det är så vackert där. Tips tips på promenadområde. Vi åt grilled cheese till söndagsmiddag. Alltid ett bra beslut. Efter hemmajobb på måndagen åkte jag in till stan. Såg ut såhär. Skorna är gamla favoriter från Vagabond, men säljs fortfarande. Så bekväma och klassiska, modellen heter Joyce. Tröjan är från Marimekko och är nog det mjukaste jag äger just nu. Skärpet är från COS, byxor och väska second hand. Jag mötte upp Julia för en AW på Savant. Ett glas vin blev två blev tre så som det lätt blir när man har trevligt. Klädvalet visade sig dock vara helt fel, för på vägen dit fastnade vi båda i hagelstorm och ösregn. Men, som Julia sa: Bra vinväder. I tisdags efter jobb mötte jag upp Fanny för en långpromenad. Stora Skuggan, igen. Tog tyvärr ingen bild på Fanny, men på svanmamma och svanpappa som skrämde livet ur henne. Olyckligt. De vaktade sina barn. Fanny är en av mina äldsta vänner!!! Blir gråtmild när jag tänker på det. Jag vill fred men om Fanny går ut i krig så följer jag efter. Denna lunch har jag ätit i stort sett varje vardag sen någon månad tillbaka. Vattenmelon, mynta (köper fryst och bara strösslar över), fetaost eller halloumi, olivolja, pressad citron, salt och peppar, ibland chiliflakes. Leksands knäckebröd vid sidan av. Så gott och tar typ 5 min att montera. På onsdagskvällen åkte jag in till stan igen. Såg ut såhär, i blus från Marimekko (igen) och resten second hand (igen). Åt middag med Josefine på Bar Agrikultur! Gott! Mysigt! Igår hann jag också med en mysig lunch med Pinar. Jag cyklade hela vägen till Matateljen från Lidingö. Tog cirka 50 minuter. Hej! Gott var det! Sen cyklade jag ned till Saltsjöqvarn och åkte skärgårsbåt tillbaka till min ö för lite eftermiddags- och kvällsjobb. Sociala veckan, eller vad? Minns nog inte senaste gången jag hade planer exakt varje dag en vanlig jobbvecka. Och idag är det fredag!! Och efter jobbet ska jag ta mitt pick och pack och två bästisar under armen för att åka upp till Gagnef över helgen. Raggsockorna och bib:en är packade. Fy fan vad trevligt Höres! P.S. Var detta kul? Det-här-gör-jag-om-dagarna-inlägg? Är också stressad över den ojämna redigeringen på bilderna i detta inlägg. Men äsch. Den ängslige bloggaren trevar på.   Follow my blog on Bloglovin.
62

Kommentera

Rebecka

Ingen anledning till stress eller ängslan, du är bäst på internet just nu!

Kristina

Ja! Älskar vardagsinlägg!! Och allt annat på den här bloggen med förövrigt

Sofia

JA, mer sånt här! ?

Ja detta var supermysigt! Så fina bilder! Så trevlig mat!

Josephine

Superhärligt inlägg!

Donna

Sådana här inlägg är de bästa egentligen! <3

Men en fråga som du kanske kan göra till ett inlägg är denna: nu när du och din kille ska flytta ihop hur tänker ni kring ekonomin. Har ni gemensam ekonomi kring allt? Eller har ni egna konton + gemensamt konto där ni lägger in pengar varje månad som går till gemensamma köp? Eller hur gör ni? Jag undrar nämligen för att jag också är i processen av att flytta ihop med min pojkvän, och funderar mycket på vad som är bäst att göra avseende ekonomin. Hör därför gärna hur andra gör och vad som har funkat/inte funkat. Hoppas du känner dig pepp att göra ett inlägg om detta.

Ps. Om andra i kommentarsfältet vill svara så får ni jättegärna göra det också:)

Kram! Ha en fin helg!

Josefine

Hej Donna!

Vill verkligen slå ett hårt jäkla slag för helt gemensam ekonomi (förutsatt att ni båda vill det). Jag träffade min kille när jag fortfarande var student och han jobbade och när vi flyttade ihop ”på riktigt” så började vi med gemensam ekonomi direkt. Då var det typ ett halvår där jag hade riktigt kass inkomst, men ändå kunde hitta på saker med min kille pga vi hade samma ekonomiska förutsättningar. Nu tjänar jag mer än honom om en bryr sig om att det ska bli ”plus minus noll”. Vi sparar 5000:- var på våra privata konton och resten går till ett gemensamt spar- och matkonto! Tror det viktigaste är att bestämma det här innan inflytt, så ni slipper eventuella tjafs i framtiden..

Gabriella Skog

Hej Donna!

Helt ärligt har vi inte bestämt helt hur vi kommer att göra med ekonomin än. Vi kommer dock inte att ha gemensam, det känns inte aktuellt i nuläget. Just nu använder vi splitwise (så lägger man in om man betalar för något gemensamt – typ en inredningssak eller en resa) vilket är sjukt smidigt, men vi planerar att ha ett gemensamt bankkonto med två kort för vissa vanligare gemensamma utlägg – typ mat. Vi har dock väldigt olika matvanor till vardags, så vi kommer nog bara använda korten mest på helger och semester.

Jag kan absolut återkomma med ett inlägg när jag samlat tankarna lite mer, kanske när vi prövat hur allt funkat ett tag? Såg att du fick ett bra svar av Josefine också.

Kram!

Amanda

JA TACK MER så mysigt inlägg älskar det!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.