2020-06-09

Vår nya lägenhet – Introduktion

Först och främst: TACK gulliga ni för det varma mottagandet efter mitt första inlägg i söndags! Det känns så skönt och kul att veta att ni blir ett par som läser ändå. Man vet ju aldrig.

Jag tänkte rivstarta denna blogg med att avhandla en av de saker jag går och tänker på kanske mest just nu: Nämligen det faktum att jag och min kille precis har köpt en lägenhet. Efter ett par månader av visningar hittade vi den äntligen. Den perfekta. Vår första. Och om ganska exakt tre månader flyttar vi in.  Till dess väntar allt det roliga. Flyttplanering. Pinterestscroll. Längt. Åka runt på loppisar och auktioner. En hel del saker behöver införskaffas, både jag och Patrick flyttar i princip ifrån våra respektive studentrum. Min ambition är att så mycket som möjligt ska köpas second hand. Challenge accepted!

Jag tänkte att vi skulle kunna gå igenom lägenheten i några inlägg framöver, rum för rum, och hur jag och vi har för vision kring inredning, planering, vad som behöver införskaffas m.m.? Liksom en liten inläggsserie? Men först kanske en introduktion är på sin plats.

Mäklarbilder från Fastighetsbyrån. Vår lägenhet är en 40-talare i centrala Sundbyberg på strax över 50 kvm. Den har fönster i två väderstreck, ett stort kök, originalgolv, balkong med kvällssol, och en cirkulär (?) planlösning – alltså, att man kan gå i en cirkel runt hall, vardagsrum och kök. Så otroligt rogivande. För oss är den alldeles alldeles perfekt.

Jag måste erkänna att Hemnet-appen har laddats ned en två-tre gånger sen vi skrev på, bara för att se om jag kanske ångrat mig – om det kanske dykt upp något ännu bättre. Men det har det aldrig gjort. Det var någon som skrev till mig på instagram att det tydligen är ett vanligt psykologiskt beteende efter ett stort beslut. Att man dubbelkollar sina valmöjligheter. Hur som helst: Vi har inte ångrat oss! Puh. Tvärt om. Jag känner mig nykär.

De tidigare ägarna var så otroligt gulliga. De hade bott i lägenheten i 6 år, men på grund av tillväxt i familjen nu tvingats flytta. Jag skriver ”tvingats” just eftersom att de verkligen understrykte hur mycket de skulle sakna att bo där. När de flyttade in hade golven varit täckta av platsmattor, och stuckaturen så dammig och grå att de övervägt att ta ned den. Men en byggfirma övertalade dem att behålla och putsa upp allt, samt lyckades ta fram originalgolven och renovera alla ytskikt. Stuckan är förresten såklart inte original, den satte någon romantiker upp på 80-talet. Det känns faktiskt bara charmigt.

De f.d. ägarna blev också så glada när de förstod att jag och Patrick fallit för exakt samma saker som de älskat, och nu skulle sakna med lägenheten. De skulle bl.a. skicka med en liten beskrivning på hur vi bäst skulle vårda golven, så att de håller ett bra tag till. Blev VARM. Älskar sånt!

Själva lägenheten ligger uppe vid Tornparken (flygbild från wikipedia), en lummig liten höjd där Sumpans kanske viktigaste landmärke (också enligt wiki hehe) ligger, aka det gamla vattentornet från 1912. Vår balkong har utsikt dels mot vår gröna innegård (med tallar! vilket är så mysigt eftersom att de är gröna året om) och lite över Tornparken och Sumpans takåsar.

Nå, vad säger ni? Skulle det vara kul att läsa om vår vision för varje rum? Om ni vill kan jag också skriva ett inlägg helt från början, dvs om då när vi först bestämde oss för att vi skulle flytta ihop, började gå på visningar och en solig söndag i maj helt plötsligt la ett bud.

 

 

Follow my blog with Bloglovin.

94

Kommentera

Lisa

Det hade varit jätte roligt att få läsa om hur ni tänker för varje rum och hur ni tänker kring köpa nytt och använda gammalt! Vi ska flytta till en ny lgh i oktober och jag behöver inspiration.. Massa inspiration! 🙂 🙂

gabriellaskog

Åh vad kul, grattis till er med!! Inspo ska bli!

Catrin

Wow, så himla fin! Klart du ska berätta hur allt började, planeringen kring inredning etc etc. Vill veta ALLT!!!

gabriellaskog

Tack snälla! Visst är den. Och skönt med grönt ljus för lägenhetsbabbel!!

Petronella

Jaaa vill höra allt!

gabriellaskog

Kuuul! ?

Matilda

Ja jättekul att höra allt från början!! 🙂

gabriellaskog

Hear hear ☺️

Izabella

Jag vill höra allt om hur ni tänker, lägenheten ser ut som en riktigt pärla!
Det vore också kul att få mer tips om secondhand shopping. Har du tex nåt bra tips på om det finns några bra secondhand butiker eller loppisar i Uppsala trakten? Eller bra aktion sidor på www!

gabriellaskog

Ja vilken bra idé! Loppistips utlovas!

Liv

Ja! Så kul! Och Pinterest-inspon! Eller annan inspo! <3

gabriellaskog

Absolut! ?

Sofi

Vill höra allt! Har precis själv köpt ett fantastiskt mini funkishus som är i behov av renovering. Känner mig nykär men grymt nervös för hur allt ska gå? Lite som obesvarad kärlek haha. Har också kollat hemmet några gr skönt att höra att man inte är helt galen !

gabriellaskog

Åh vad roligt, stort grattis!! Hehe ja jag tror många är inne och hemnetvänstrar då och då

Matilda

Jaa, så kul att följa med! Får tillträde till ny lägga mitten av juli så går i exakt samma pinterestskor och plöjer inspiration! ?

gabriellaskog

Nej vad roligt! Grattis!! Besatt blir man LÄTT hehe. ?

Emelie

Har exakt samma beteende med hemnetappen!

gabriellaskog

Skönt att inte vara ensam!!

Vera

OCH inte att förglömma, flatbread-stället Delibruket högst upp i vattentornet! Men det visst du säkert. Tänk att ni ska få ha något så gott som granne, sådan lyx!!

gabriellaskog

Ja, juste! Har inte varit där själv än men hört så gott om det! Otrolig flyttpizza/flatbread väntas.

Saga

Vill se allt!! Superkul att du blivit med blogg <3

gabriellaskog

Ja vad roligt!! Blir så glad att du hänger med!

Jaaaa vill följa med i allt! Såå fin den är??

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.