2018-07-02

5 tips till Köpenhamn i juli

3 tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Köpenhamn om sommaren. Alltså – kan det bli mer fantastiskt? Jag älskar Köpenhamn året runt men om sommaren är det ta mig tusan extra magiskt. Därför drämmer jag till med fem tips till juli istället för dom sedvanliga tre. För jag tänker att det är extra många som kommer hit just nu och kanske vill ha lite inspiration? Nyhavn, Atelier September och Tivoli i all ära – men den här stan har alltså så otroligt mycket mer kul man kan uppleva om man vågar sig utanför dom klassiska ställena.

3 tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Lobster rolls på Hooked
Jag hade ingen aning om att ‘lobster rolls’ var fantastiskt innan jag testade det på Hooked, en liten fiskrestaurang som öppnade på Nørrebro förra året. Här serverar dom två slags ‘lobster rolls’, pommes med vinägersalt, fish and chips och lite andra rätter med fisk. Inklusive en sallad om man inte gillar att få kladdiga fingrar och fett och salt överallt. Allt ackompanjeras av goda cocktails. Där är massor av rangliga träbänkar att sitta på utanför och du blir både mätt och lite smålullig för 200 kronor per person.
Adress: Nørrebrogade 59, Nørrebro

3 tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Bada på Svanemøllen
Prickar du in rätt dagar och vandrar runt i Köpenhamn när det är som mest soligt kan det vara skönt med ett dopp och ett par timmar på stranden. Min favorit är Svanemøllen Strand. Det tar väl 45 minuter att gå dit från Nørreport eller 8 minutter med S-tåg. Svanemøllen Strand är minimal men väldigt mysig. Speciellt på kvällen när där inte är så många personer.
Adress: Svanemøllen Strand bredvid Svanemøllen Station

Tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Stans bästa glass på Siciliansk Is
Får jag välja var Morten och jag ska käka glass väljer jag alltid Siciliansk Is. Dom delar lokaler med en av mina favorit-ölbarer, ligger tio minuters promenad bort och har stans största urval av sorbet. Min favoritkombination är blodapelsinsorbet, passionsfruktsorbet och havtornsorbet.
Adress: Siciliansk Is/Kølsters Tolv Haner, Rantzausgade 56, Nørrebro

Tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Drick öl på BRUS
Om du är sugen på öl är BRUS alltid en bra idé. Här finns alltid sittplatser (både inne och ute) och massor av öl. Några gånger är betjäningen lite snobbig, men låt inte det stoppa dig. Ölen är nämligen väldigt god, och här finns alltid något till både ”nybörjare” som inte vet vad dom ska beställa och mer nördiga öl-kännare.
Adress: Guldbergsgade 29, Nørrebro

Tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Gratis konserter på jazzfestivalen
Den 6-15 juli är det Copenhagen Jazz Festival. Under den veckan brukar stan vara full av gratis jazz som man kan titta förbi utan att ha köpt biljett i förväg. Där är till exempel gratis konserter på Balders Plads på Nørrebro varenda dag under hela festivalen. Förra året såg jag både en stor konsert på själva platsen (Balders Plads är egentligen ett litet torg, fint klämt in mellan lägenheter och ett sött café) och en intimkoncert inne på Røde Rose Kaffebar som ligger precis bredvid. Här kan du se hela programmet.

Vill du ha fler tips?
Här är min stora guide till Köpenhamn.

★ Gillar du bloggen kan du följa mig på Bloglovin här

6

Kommentera

åh, ser fram emot minst en köpenhamnstripp i juli!

Linn

Bra idé! Köpenhamn är så himla fint just nu 🙂

emelie

Åh Ska till Köpenhamn om två veckor, sparar detta <3

Linn

Va kul med Köpenhamns-besök. Hoppas att det blir mysigt! 🙂

Jag har mest åkt till Köpenhamn på grund av jobb men jisses vad jag har mycket att upptäcka i den staden märker jag efter ha läst dina tips!

Linn

Så kul! Köpenhamn är så himla fint och har så mycket att bjuda på, så det är härligt att du kan bli lite inspirerad.

Kommentarer är avstängda