2018-06-03

3 tips till Köpenhamn i juni

Guide till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Välkommen till mina hoods. När jag går ut genom vår port står jag här. Precis vid den lokala pizzerian, diverse schysta barer och Nörrebros största park. Vill du låtsas att du bor i Köpenhamn är det en bra start att spendera majoriteten av din tid i den här delen av stan.

Hela Köpenhamn exploderar i färger och glada typer när termometern visar +25 grader varenda dag. Parkerna och trottoarerna är överfulla och alla är pepp. Här kommer tre Nörrebro-tips om du har planerat att komma förbi på sommarbesök.

Sabotøren i Köpenhamn | Frk. Kräsen Sabotøren i Köpenhamn | Frk. Kräsen

Vin på Sabotøren
Det finns inget ställe i Köpenhamn som jag hellre dricker vin på än på Sabotøren. Speciellt om sommaren. Då kan man sitta på deras vingliga bänkar utanför och bara njuta. Sabotøren är nog Köpenhamns minsta vinbar och om man inte har blivit tipsad om den, så går man inte bara förbi. Den ligger nämligen inklämd på en helt vanlig gata på Nörrebro. Ni vet, en sån sorts gata som man inte förväntar sig att där ska vara annat än lägenheter på. Så Sabotøren är mest till för dom lokala och jag älskar stämningen.

Adress: Sabotøren, Fensmarkgade 27, Nörrebro

Mahalle ı Frk. Kräsen

Libanesisk mat på Mahalle
Mahalle har varit ett av mina favoritställen i flera år. Från början var det två unga kvinnor från Libanon och Turkiet som öppnade caféet och lagade och serverade några av deras arabiska favoriträtter. För ett några år sedan förälskade sig en av kvinnorna i en man i en annan del av världen och flyttade, så nu har Mahalle fått nya ägare. Men menyn ser precis likadan ut som tidigare – vilket betyder att min absoluta favoriträtt fortfarande finns kvar.

Här är ofta ganska fullt, men lyckas du få ett bord tycker jag att du ska beställa in rätten på bilden. Det är en slags tortillabröd toppade med hummus, avokado, grillad halloumi, mynta och granatäpple. Jag beställer det varenda gång och det är alltid lika gott.

Adress: Mahalle, Birkegade 6, Nörrebro

Something Frozen i Köpenhamn | Frk. Kräsen

”Gourmet”-mjukglass med extra allt på Something Frozen
Vad tänker du när jag säger mjukglass? Jag tänkte på rätt deppig glass på McDonalds fram till förra året när Something Frozen öppnade på Nörrebro. Det är min kompis Jane som har stället, så jag är kanske lite partisk. Men det är alltså värt ett besök!

Jane och Something Frozen gör egentillverkad gourmet-mjukglass. Det finns två smakkombinationer på menyn och serveringen du får innehåller extra allt i form av olika toppings. För ett par dagar sedan hade Jane till exempel en mjukglass med kokossmak toppad med hemmabakad kaka, karamellsås och kakaonips. Ja, ni hör. Sjukt gott ju!

Adress: Something Frozen, Ravnsborg Tværgade 7, Nörrebro

Vill du ha fler tips?
Här är min stora guide till Köpenhamn.

★ Gillar du bloggen kan du följa mig på Bloglovin här

2

Kommentera

så bra tips, har inte varit på något av det. ska vi ta ett glas vin snart?

Linn

Ett glas vin snart låter som dagens bästa idé. Jag är totalt på!

Tack för tips! Ska nog snart dit! Café N på Nørrebrogaarde är underbart. Litet och mysigt och där finns massor fina veganska och vegetariska rätter. Tips om en gillar sånt!

Linn

Åh ja, Café N är väldigt mysigt. (Men visst menar du det som ligger på Blågårdsgade som är en sidogata till Nørrebrogade? Eller finns det ett på Nørrebrogade också?) Speciellt om sommaren när man kan sitta ute. Det är bara så härlig stämningen där 🙂

Kommentarer är avstängda