2018-09-28

3 tips till Köpenhamn i oktober

Guide till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Uteserveringarnas tid verkar vara förbi för den har gången. Folk sitter fortfarande på trottoarerna och dricker öl och promenerar runt Sjöarna i Köpenhamn med en to-go-kopp i handen. Men jag tror att jag har tagit årets sista dopp på stranden på Svanemøllen. Och även om jag alltid har varit svag för sommarnostalgi dricker jag faktiskt helst min öl inomhus nu.

Tack och lov har Köpenhamn massor av mysiga ställen inomhus också. När temperaturen sjunker och det blir kallare utomhus håller jag mig ännu mer på Nörrebro än vad jag gör resten av året. För varför ska man cykla tvärs över stan i regn och blåst när ens eget kvarter är fullt av mysiga ställen? Här är tre av mina favoritställen just nu.

Guide till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Japansk mat på Kuma
Fem minuter från min lägenhet ligger Kuma, en liten japansk restaurang. Här finns bara tolv sittplatser, men trots att det är så smått har jag aldrig haft problem med att få ett bord. Kuma serverar okonomiyaki (japansk omelett med topping) och massor av små rätter med inspiration från Japan. Deras kimchi smakar fantastiskt och jag älskar deras ‘hot chicken wings’. Kuma är helt enkelt ett bra och ganska överkomligt alternativ när du är sugen på kvällsmat ute.
Adress: Kuma, Jagtvej 101, Nörrebro

Guide till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Kaffe och kaka på Mokkariet
Det här är ett tips till den som besöker Köpenhamn ofta. Eller precis har flyttat hit för att plugga. För vid första ögonkastet är Mokkariet inte så speciellt. Det liknar ett helt vanligt café. Men Mokkariet är ett sånt ställe som har ”stammis-potential”. Som jag besöker igen och igen för att dricka kaffe med mina kompisar.

Här kan man sitta hur länge man vill utan att någon kastar sura blickar på en. Här är både massor av plats och härlig stämning (en kombination som kan vara svår att hitta på samma ställe) och priserna är överkomliga. Har du tänkt dig att gå ut och dricka många koppar kaffe i Köpenhamn ska du veta att det här stället finns.
Adress: Mokkariet, Jagtvej 72, Nörrebro

Guide till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Middag på Oysters & Grill
Vill du gå ut och käka god mat utan att bli ruinerad i Köpenhamn måste du känna till restaurangkedjan Cofoco. Cofoco äger mer än tio restauranger runt omkring i Köpenhamn och ingen är den andra lik. Det finns en italiensk Cofoco-restaurang (Vespa), en fransk (Les trois cochons) och så vidare. Min favorit är Oysters & Grill. Som namnet avslöjar serverar dom ostron och andra skaldjur till förrätt och grillade alternativer till huvudrätt. Inredningen påminner lite om en alpstuga och lite om en charterdestination på Mallorca på 70-talet. What’s not to like med den kombinationen?!
Adress: Oysters & Grill, Sjællandsgade 1B, Nørrebro

Vill du ha fler tips?
Här är min stora guide till Köpenhamn.

★ Gillar du bloggen kan du följa mig på Bloglovin här

5