2018-05-04

3 tips till Köpenhamn i maj

3 tips till Köpenhamn i maj | Frk. Kräsen

Nä, vet ni? Nu tycker jag att vi hört tillräckligt mycket om smörrebröd i Nyhavn och avokadomackor på Atelier September. Köpenhamn kan ju så mycket mer! Speciellt om man vågar sig utanför de mest centrala delarna.

Efter åtta år i Köpenhamn har jag en hel hög favoritställen som jag brukar tipsa mina svenska kompisar om när de ska på besök. Och även om jag har en stor guide till Köpenhamn här på bloggen tänker jag att några extra tips varje månad inte kan vara fel. Så här kommer tre extra rekommendationer som passar om du ska till Köpenhamn i maj.

Tre tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Vin och aperitivo hos Mother Wine
Nästan varje gång en svensk bloggare har varit på besök i Köpenhamn får man se bilder på folk som sitter och dricker vin på Beau Marché. Beau Marché har bestämt sin charm, men jag vill gärna pitcha in Mother Wine som nästa hypade ”vin-och-lite-snacks”-ställe i Köpenhamn.

Mother Wine är en liten italiensk vinbutik som bara ligger ett par minuter från Beau Marché. Här kan du dricka ett glas vin eller två och från klockan 17 på torsdagar, fredagar och lördagar dukar Mother Wine dessutom upp en fantastisk buffé med aperitivo. För 125 kronor får du både ett glas gott vin och möjlighet att plocka på dig av ostar, charkuterier, hembakad pizza (Mother Wine ägs ju av samma personer som har lyx-pizzastället Mother i Köttbyn) och andra små rätter som är framdukade på övervåningen. Sjukt gott och mysigt!
Adress: Høkerboderne 9-15, centrala Köpenhamn

Tre tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Annorlunda glass på ISTID
ISTID är nog Köpenhamns mest exotiska glassbutik. Den öppnade för några år sen och i lång tid var det alltid rejäl kö utanför. Både för att folk var nyfikna och glassen är god – men även för att all glass tillverkas samtidigt som man beställer den. ISTID gör glass med flytande nitrogen, så när du har valt en av deras fyra smakkombinationer börjar personalen göra glassen. Tre minuter senare är den serverad!
Adress: Jægersborggade 13, Nørrebro

Guide till Köpenhamn | Frk. Kräsen Guide till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Rosé på La Banchina
I maj öppnar äntligen La Banchina igen. Här har jag och mina kompisar spenderat många sommarkvällar, för det finns inget bättre ställe att hänga när solen börjar skina och kvällarna är ljumma. La Banchina har bara ett eller två bord inomhus, men möjligheterna utanför är nästan oändliga. Sätt dig på några av bänkarna, på bryggan, på kanten vid vattnet. Varje dag serveras en dagens rätt, men det är lika mysigt att bara cykla hit och dricka kaffe eller pimpla rosé.
Adress: Refshalevej 141A, Refshaleøen

2

Kommentera

åh, bästa tipsen! Har inte varit på varken vinbaren eller La Bachina än, men det får bli snart! Kul att du har börjat blogga här, kommer vara så konstigt att inte läsa det på danska längre hehe 🙂

Linn

La Banchina är Köpenhamn när det är som bäst – jag är säker på att du kommer att älska det. Och tack – det känns helt ovant att skriva på svenska igen (jag vill gärna sätta kommatecken hela tiden och måste påminna mig själv om att man inte gör det på det här språket) – men samtidigt så himla kul att båda ha en svensk och dansk version av bloggen 🙂

Kommentarer är avstängda