2018-08-02

3 tips till Köpenhamn i augusti

Tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Idag drar Morten och jag på mini-tågluff i Tyskland. Vi har njutit så mycket som det bara går av sommaren i Köpenhamn hittills men nu ska vi upptäcka andra ställen ett par veckor. Jag längtar så till kaffe på trottoaren i Berlin, att dricka öl i Hamburg och att upptäcka vilken slags stad Leipzig är.

Både Morten och jag har jobbat hela sommaren, men när solen skiner varenda dag känns det inte så tungt – man kan ju bara dra på äventyr när klockan slagit fem. Vi har varit på små cykelutflykter, badat på stranden och varit på diverse restaurangbesök för att testa nya ställen och besöka gamla favoriter. Sommar i Köpenhamn är bara <3!

Har du sån tur att du ska till Köpenhamn den kommande månaden har jag samlat ihop några augusti-tips här. Alla tre ställena har öppnat dom senaste månaderna och är toppenhärliga på soliga sommardagar.

Tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Fisk och snacks på Blaaregn
Blaaregn är nog min nyaste favoritrestaurang i Köpenhamn. Vilket kanske inte är så konstigt. Det är nämligen ägarna till min favoritölbar som har startat den. I lokalen bredvid baren. Så nu kan man gå och dricka en öl på Kølsters Tolv Haner och gå vidare fem korta meter för att äta middag. Perfekt ju.

Som bilden kanske avslöjar är Blaaregn en fiskrestaurang. Menyn varierar från dag till dag, men oftast finns det fyra fiskrätter och fem gröna snacks som man kan kombinera på kors och tvärs och dela med varandra. Maten serveras på blåmålade bord på trottoaren och innanför känns det som man kombinerat 70-talsmönster och mormorsporslin med en grekisk semesterrestaurang.
Adress: Blaaregn, Jester Brochmands Gade 9, Nørrebro

Tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Street food på Reffen
Har du varit i Köpenhamn dom senaste åren har du kanske besökt Copenhagen Street Food som legat på andra sidan vattnet från Nyhavn? Copenhagen Street Food var en stor industrilokal med massor av mer eller mindre exotiska små matbodar. I december förra året stängdes dörrarna och alla byggnaderna på den lilla ön jämnades med marken. Men no worries – det finns fortfarande möjlighet att käka street food i Köpenhamn.

Tidigare i år öppnade nämligen Reffen längst ut på Refshaleøen. Det tar lite längre tid att cykla dit, men låt inte det stoppa dig (man kan även ta hamnbussen dit – det kostar och funkar som en vanlig buss – men är en båt).

Den här delen av Refshaleøen påminde mest om övergiven industrimark tidigare, men nu är här fullt av färgglada containrar. Inne i varje container står folk och lagar mat. Jag har både varit där och ätit bao bao och peruansk ceviche och båda delarna var gott. Så cykla dit om du vill käka street food, dricka mojito och uppleva en lite annan del av Köpenhamn.
Adress: Reffen, Refshalevej 167, Refshaleøen

Tips till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Pingis, bad och lite allt möjligt på Refshaleöen
Mitt emot Reffen och alla färgglada containrar ligger Halvandet. En slags lekland och sommarställe för vuxna. Här kan man spela pingis och bada. Ligga på uppblåsta madrasser och dricka drinkar. Käka en lätt lunch eller ta en tupplur i en hängmatta. Här finns lite allt möjligt att fördriva tiden med en varm sommardag. Allt är chill och priserna är helt okej för att vara Köpenhamn.
Adress: Halvandet, Refshalevej 325, Refshaleøen

Vill du ha fler tips?
Här är min stora guide till Köpenhamn.

★ Gillar du bloggen kan du följa mig på Bloglovin här

3