2018-05-21

Recept: Vegetarisk one-pot-pasta

Recept: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli och sparris | Frk. Kräsen

Välkommen till mitt nya ”blogghem”! Min blogg har flyttat, och jag är så glad över att få dela sida med några av mina favoritbloggar. Just Wanna Have Fun handlar om allt det jag själv gillar i bloggvärlden – det är färgglatt, fullt av inspiration och med plats till både champagne och dåliga dagar.

Frk. Kräsen är ju inte en speciellt gammal blogg. Efter att ha bloggat på danska Frk. Kræsen i snart åtta år bestämde jag mig för att starta en svensk matblogg för några månader sen. Det tog flera år för mig att helt förstå vad dom säger på den här sidan av Öresundsbron (alltså den danska), så jag har varken klandrat mina svenska kompisar eller familj när dom har skickat förvirrade sms med screenshots från min danska blogg eller kokböcker och undrat vad ”piske blommerne luftige” betyder eller vad en ”blød konsistens” egentligen är. Till sist tänkte jag att det lättaste (och roligaste!) nog var att starta en svensk matblogg också och eftersom tålamod inte är ett speciellt använt ord i mitt vokabulär var jag igång med projektet ett par timmar senare.

Det känns lite galet och väldigt kul att Christin och Lina frågat om jag vill vara en del av Just Wanna Have Fun med så få svenska recept i bagaget. Deras bloggar är några av mina absoluta favoriter och när jag upptäckte vilka andra bloggare som också ”bor” här blev jag ännu gladare.

Jag har läst med på Hej Regina i massor av år och älskar hennes kreativa idéer och projekt. Dnilva bidrar med min dagliga dos DIY-inspiration och är en konstant färgklick i mitt Instagram-flöde.

Och så är där Kajsa. Som utlandssvensk är jag inte speciellt uppdaterad på svenska TV-program, men efter tjat från diverse svenska kompisar klickade jag mig in på SVT Play för att kolla på Husdrömmar tidigare i år. Det första avsnittet jag överhuvudtaget såg var det med Kajsa och Ramsåsa Skola och en timme senare var jag helt blown away över att någon kan verka så gullig och entusiastisk och cool på samma gång.

Jag borde väl egentligen fira mitt nya blogghem med rosé och jordgubbar på en filt i parken (det är röd dag och solsken i Danmark idag), men innan jag gör det vill jag dela ett av mina vardagsfavoritrecept med er. För det är precis den sortens mat jag lagar absolut mest. Enkel, snabb och god vardagsmat som alla kan svänga ihop. Den här one-pot-pasta med broccoli och sparris tar max en halv timme att laga och funkar toppen både på stressiga tisdagskvällar och som lördagsalternativ.

3 tips till vegetarisk one-pot-pasta
✔ Hela idéen med one-pot-pasta är att den lagas i en gryta från start till slut. Så välj en relativt stor gryta. Annars får alla ingredienser inte plats till sist.
✔ Det är viktigt att det är tillräckligt mycket vatten för att ingredienserna kan koka. Om grytan plötsligt verkar lite torr kan du tillsätta lite mer vatten. Pasta innehåller stärkelse, så även om man tillsätter mycket vatten till att börja med så gör stärkelsen att såsen blir krämig.
✔ Smaka på pastan för att se när den är lagom mjuk. Det ska inte koka för mycket, så ibland tar det lite längre tid än man är van vid att få pastan färdig.

Recept: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli och sparris | Frk. KräsenRecept: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli och sparris | Frk. KräsenRecept: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli och sparris | Frk. Kräsen Recept: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli och sparris | Frk. Kräsen Recept: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli och sparris | Frk. Kräsen Recept: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli och sparris | Frk. Kräsen Recept: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli och sparris | Frk. Kräsen Recept: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli och sparris | Frk. Kräsen Recept: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli och sparris | Frk. Kräsen

Vegetarisk one-pot-pasta
(2 personer, 20 minuter)

300 g broccoli
250 g sparris
1 klyfta vitlök
250 g spagetti (inte färsk)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
1 citron
1 bunt basilika
50 g parmesan
1 tsk chiliflingor

Skär broccolin i små buketter.
Skär bort de nedersta cm på sparrisen. Skär resten i 3 cm långa bitar.
Hacka vitlöken fint.
Blanda matlagningsgrädde, vatten, buljong, vitlök, 1 tsk citronsaft, spagetti, salt och peppar i en gryta. Rör runt så att spagettin fördelar sig.
Koka i 5 minuter.
Tillsätt broccoli och sparris.
Koka i 5 minuter ytterligare. Rör runt ofta.
Riv parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
Hacka basilikan grovt.
Servera spagettin. Toppa med basilika och chili.

Andra recept på pasta:
Pasta med körsbärstomater och basilika
Spagetti alla puttanesca
Pasta med lax och pesto
Spaghetti bolognese

5

Kommentera

OMG, vad gott det såg ut. Tror jag måste prova detta idag. Tack för inspirerande blogg.
Trevlig helg.

Linn

Tack! Jag blir så glad för att höra att du gillar bloggen 🙂

Kommentarer är avstängda