2018-09-17

Recept: Squashkaka

Recept: Squashkaka | Frk. Kräsen

Hej på er. Hoppas att er måndag börjat bra? Jag ska bara jobba fram till lunch idag. Sen ska jag cykla hem. Jag har två punkter på min ”att göra”-lista i eftermiddag: Att städa köket och försöka klara nästa bana i SuperMario Odyssey.

Torsdag, fredag och lördag var jag på besök i norra Tyskland med en av mina kunder. Jag ska göra en guide till Niedersachsen på min danska blogg om några veckor, så i dagarna tre försökte jag uppleva så mycket som möjligt. Vi plockade äpplen, lagade mat med tyska kockar och besökte matmarknader. Den sorters uppgifter är ju hur roliga som helst, men när tåget rullade in i Köpenhamn igen sent lördag kväll var jag både genomförkyld och supertrött. Hann knappt lägga huvudet på kudden därhemma innan jag somnade och sov till lunch. Så därför blir idag bara en halv arbetsdag.

Imorgon kommer en av mina kunder på besök. Vi ska fotografera ett recept som jag gjort med en av deras produkter. I vanliga fall brukar jag vara själv i mitt fotostudie, men den här gången ska bilden sättas in i hur många sammanhang som helst. Så för att det inte ska bli för förvirrande är deras art director med, så vi är helt säkra på att det är tillräckligt mycket plats till text i bakgrunden. Och när man får så fint besök så måste man se till att både fotostudiet och köket ser någorlunda ut.

Om inte städning och SuperMario tar all min tid i eftermiddag ska jag baka en squashkaka också. Just nu kostar en squash sju kronor i min matbutik, så jag äter squash i alla möjliga format. I pasta, sallad och kakor. Har du inte testat att baka med squash tidigare kan jag verkligen rekommendera det. Det funkar precis som med morötter i en morotskaka – hur gott som helst ju.

3 tips till en god squashkaka
✔ En normalstor squash väger ofta 250-300 gram. Har du ingen möjlighet att väga din squash är det ett bra utgångspunkt.
✔ Jag använder hasselnötter i det här receptet, men valnötter smakar också gott.
✔ Det är viktigt att kakan blir genombakad. Är du osäker på om kakan är färdig kan du sticka en liten kniv eller tandpetare i den. Är det deg på tandpetaren behöver kakan gräddas i längre tid.

Recept: Squashkaka | Frk. Kräsen Recept: Squashkaka | Frk. Kräsen Recept: Squashkaka | Frk. Kräsen Recept: Squashkaka | Frk. Kräsen

PS.
Gillar du det här receptet gillar du nog också mitt recept på klassisk morotskaka.

4