2018-11-01

Recept: Remouladsås

Recept: Remouladsås | Frk. Kräsen

Lördag natt klockan 02.37. Det är sällan en portion varma pommes frites och en liten skål remouladsås smakar bättre. Jag bor bara ett stenkast från Köpenhamns mest kebabtäta gata. Där kan du köpa falafel, kebab och flottiga pommes fram till småtimmarna. Med hummus, ketchup, majonnäs och remouladsås till. Det är bara att välja.

Jag överdriver inte när jag säger att det är gatan med flest kebabhak i hela Köpenhamn. Nørrebrogade (som gatan heter) har faktiskt anordnat ”Nørrebro Mesterskab i Shawarma” flera år i rad. I år fick arrangören in 700 förslag med nomineringar. 15 kebabställen gick till final och 250 glada Köpenhamnare vandrade runt och provsmakade kebab en hel söndag innan dom röstade fram det bästa stället.

Jag bor granne med DurumBar, vinnaren från 2015. Dit går jag för att köpa falafel när jag inte orkar laga kvällsmat. Eller när suget efter goda pommes frites blir för stort. Dom bakar både pitabröd och wraps själv, så ibland går jag dit och köper bröd. Ett nybakat pitabröd är så otroligt mycket godare än det som finns i matbutiken. Och nästan lika billigt när man har allt annat innehåll till pitabrödet hemma i kylen.

Det enda som DurumBar inte är experter i är remouladsås. Så oftast landar mitt val på majonnäs när jag är där. Har jag riktig tur står det hemmagjord remouladsås i kylen när jag kommer upp i lägenheten med min påse. Pommes, hemmagjord remouladsås och en läsk. Bättre blir det nästan inte klockan 02.37 en lördag natt.

3 tips till god remouladsås
✔ Jag gillar att hacka äpple och rödlök rejält så såsen får en extra krämig konsistens. Gillar du att den innehåller lite större bitar kan du bara skära det mindre.
✔ Gillar du inte kapris kan du ersätta det med hackade cornichoner istället.
✔ Remouladsås handlar om en bra balans mellan creme fraiche och majonnäs. Testa dig fram till vad du tycker bäst om – det kan hända att du tycker att det är godare med lite mer eller mindre majonnäs.

Recept: Remouladsås | Frk. Kräsen Recept: Remouladsås | Frk. Kräsen Recept: Remouladsås | Frk. Kräsen Recept: Remouladsås | Frk. Kräsen Recept: Remouladsås | Frk. Kräsen Recept: Remouladsås | Frk. Kräsen

Remouladsås
10 minuter, 1 glas

1 äpple
0,5 rödlök
3 msk kapris
3 msk majonnäs
1 dl creme fraiche
0,5 tsk salt
1 knivspets peppar

Hacka äpplet.
Hacka löken fint.
Blanda äpple, rödlök, kapris, majonnäs och creme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.

PS.
Remouladsås med hemmagjorda pommes smakar (som tidigare nämt) magiskt! Här är mitt recept på pommes frites.

2

Kommentera

midis

LIVETS SÅS!!!

Linn

Haha! Du har ju SÅ rätt!

pommes med detta? låter som dröm just nu omg

Linn

Pommes är ALLTID en dröm 😉

Kommentarer är avstängda