2017-12-05

Recept: Mjölkfri risgrynsgröt

Recept: Mjölkfri risgrynsgröt | Frk. Kräsen

Idag bjuder jag på ett recept på mjölkfri risgrynsgröt. Perfekt om du inte kan tåla mjölk eller ska käka jullunch med en vegan.

Sen jag flyttade till Danmark för tio år sedan så har jag börjat käka gröt med kanel. För det gör man ju här. Ska det vara riktigt danskt så ska man toppa sin gröt med både kanel OCH en stor klick smör. Men jag tänker att det får vara nån måtta på hur integrerad jag blir och skickar konsekvent vidare smöret när det kommer till mig. Det känns faktiskt för konstigt!

3 tips till god mjölkfri risgrynsgröt
✔ Jag gör min mjölkfria risgrynsgröt på kokosmjölk. Det gör den härligt krämig och god och du kan nästan inte smaka någon kokossmak. Men du kan så klart använda andra slags plantmjölk också.
✔ Jag brukar slänga i en klick kokosolja i början. Föredrar du någon annan sorts plantmargarin eller plantsmör fungerar det lika bra.
✔ Kom ihåg att hela tiden röra runt i gröten. Rör du inte runt sätter den sig fast.

Recept: Mjölkfri risgrynsgröt | Frk. Kräsen Recept: Mjölkfri risgrynsgröt | Frk. Kräsen Recept: Mjölkfri risgrynsgröt | Frk. Kräsen Recept: Mjölkfri risgrynsgröt | Frk. Kräsen Recept: Mjölkfri risgrynsgröt | Frk. Kräsen Recept: Mjölkfri risgrynsgröt | Frk. Kräsen

Mjölkfri risgrynsgröt
(2 personer, 45 minuter)

1,5 dl grötris
0,5 tsk salt
1 msk veganskt smör eller kokosolja
6,5 dl vatten
2 dl kokosmjölk
1 kanelstång

Blanda ris, smör/kokosolja, salt och 2,5 dl vatten i en gryta.
Låt sjuda under lock i cirka 10 minuter. Kom ihåg att röra runt.
Blanda i kokosmjölk, 4 dl vatten och en kanelstång. Låt koka i 20-30 minuter. Kom ihåg att röra runt.
Smaka av gröten med salt.

PS.
Gillar du risgrynsgröt borde du prova mitt recept på julig chiagröt. Det smakar lite som ris á la Malta och funkar utmärkt som lite sundare dessert efter julmiddagen.

2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.