2018-06-13

Recept: Chicken nuggets

Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen

Idag bjussar jag på en gammal klassiker. Chicken nuggets! Om du gick runt och trodde att chicken nuggets bara smakar gott om man är under 12 år eller i onyktert tillstånd efter midnatt så gissar jag att du aldrig har smakat hemmagjorda nuggets? För det är en helt annan produkt än dom man kan fiska upp i frysdisken i matbutiken. (Inget ont om nuggets från frysdisken. Jag köper fullständigt att vardagspusslandet ibland kräver färdigmat. Men tro mig, hemmagjorda nuggets spelar bara i en annan liga.)

Apropå kyckling så måste jag tipsa om en av mina favoritrestauranger i Köpenhamn: Chicks by Chicks. Som namnet antyder är Chicks by Chicks en restaurang där chicks serverar kyckling. Alltså en kycklingrestaurang driven av två kvinnor.

Första gången jag hörde talas om Chicks by Chicks var jag hyfsat skeptisk. Övervägde hur spännande en kycklingrestaurang egentligen kan vara? Om det verkligen är kyckling som står högst upp på önskelistan när man ska ut och äta? Efter första besöket fick jag snällt erkänna att jag haft helt fel och nu har Chicks by Chicks seglat upp som en av mina favoritrestauranger i Köpenhamn.

För ja. Det är ”bara” kyckling på menyn. Men Chicks by Chicks serverar den bästa kycklingen jag har smakat. Och såsen som serveras till ska vi inte ens snacka om. Stans bästa sås liksom. Och så är där goda sallader och diverse andra tillbehör till. Och cider! Du kan förstås dricka vad du vill till, men Chicks by Chicks har massor av torr och annorlunda äppelcider på menyn. Allt i allt är det ett av Köpenhamns bästa ställen om man vill ut och äta utan att bli ruinerad och inte har något stort behov av nya nordiska rätter med myror och ramslök på toppen.

Vill du besöka Chicks by Chicks ligger det på Vesterbrogade 55.
Vill du ha fler tips till Köpenhamn kan du kolla in min guide till stan här.
Och vill du bara komma igång med att göra egna chicken nuggets kommer receptet här under.

3 tips till chicken nuggets
✔ Man kan använda olika sorters kyckling till nuggets. Jag brukar antingen köpa innerfilé eller bröstfilé och skära i mindre bitar.
✔ Du kan både använda vanliga tortillachips och tortillachips med smak. Ibland gör jag nuggets med tortillachips med chilismak. Mums!
✔ Det är alltid gott att servera chicken nuggets med majonnäs och ketchup. Men ibland lägger jag mina nuggets på våfflor och käkar det med chili, vårlök, picklad gurka, limesaft och en smula honung. Det smakar väldigt gott.

Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen Recept: Chicken nuggets | Frk. Kräsen

Chicken nuggets
(4 personer, 45 minuter + 1 timme i kylen)

300 g kyckling
2 dl yoghurt
2 dl mjöl
1 knivspets cayennepeppar
1 knivspets paprika
1 knivspets chili
0,5 tsk salt
1 knivspets peppar
1 knivspets spetskummin
2 ägg
200 g tortillachips
3 msk olja

Rensa kycklingen och skär i mindre bitar. Marinera kycklingen i yoghurt i kylen i 1 timme.
Blanda mjöl, chili, cayennepeppar, paprika, spetskummin, salt och peppar.
Vispa ihop äggen.
Smula chipsen.
Vänd kycklingen i mjölet.
Vänd därefter kycklingen i äggen.
Vänd till sist kycklingen i chipsen.
Värm olja i en panna. Stek till kycklingen är genomstekt och gyllenbrun på alla sidor.

PS.
Har du kyckling över tycker jag att du ska använda resten till dansk kycklingröra. Så. Himla. Gott!

2