2018-06-30

Recept: Glasspinnar med Oreo och hallon

Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen

”Idag är en hård dag,” sa Morten igår. Han tittade olyckligt ner i sina frukostflingor. Såg deppig ut när han kom hem från jobbet. Till slut var jag tvungen att säga till honom att rycka upp sig. Det är ju trots allt bara spel-paus i fotbolls-VM en dag. Idag kör det igång igen. För ja. Det var därför han hade en dålig fredag. Efter veckor av fotbollsmatcher varje dag var det plötsligt paus igår. ”Det är ju fruktansvärt jobbigt när man precis vant sig vid att där är minst två matcher om dagen att se,” som Morten så fint förklarade det.

För första gången någonsin förstår jag vad han menar. För Morten och jag har sett precis lika många fotbollsmatcher i år. Jag slutade räkna efter första rundan, men nu skulle jag gissa att vi är närmare 30 än 20 matcher.

Det är ju helt sjukt. Jag som inte ens tycker om att titta på fotboll?! Men såhär är det:

Mitt på våren hörde vi en kille säga till en annan kille att det ju inte är ”kæreste-säsong” i år. Det är fotbollssäsong. VM- år! Sagt på enkel svenska – i år är inte året där man fokuserar på sitt förhållande. Det får vänta till nästa år när där inte är så mycket bra fotboll att fokusera på.

Vad gör man då? När det inte är ”kæreste-säsong”? Min taktik har varit att gå all in på fotboll. Så när Morten och hans kompisar registrerade varsitt ”VM-lag” på en dansk hemsida där man kan bygga sitt egna fiktiva lag, bestämde jag mig för att vara med. För plötsligt har jag något på spel mest hela tiden, för jag ska ju se hur det går för spelarna i mitt fiktiva lag. Ska jag behålla dom? Köpa nya? Det vet jag ju bara om jag ser hur bra dom är på banan i verkligheten. Så jag har sett större mängder fotboll än någonsin förr.

Mitt lag är uselt. En kort period var jag näst sist. I botten låg Mortens lillebror. Jag var lyrisk och för varje poäng bättre jag blev än honom skickade jag ett sms och påminde honom om hans nederlag. Jag hade nämligen en stark misstanke om att det var mer tur än skicklighet som gjorde att jag hade lyckats slippa sistaplatsen, så det gällde ju att utnyttja möjligheten så länge den var där. För nu är jag helt och alldeles sist igen, och fast att VM inte är slut så har jag en stark misstanke om att jag sitter fast på den positionen.

Det blev en väldigt lång utläggning om fotboll fast att det här inlägget skulle handla om glasspinnar. För här är min poäng: Glasspinnar är ett utmärkt ”titta på fotboll”-snack. Speciellt dom här med Oreo-kex och hallon. Fixar du dom i helgen ligger dom klara till Sveriges match på måndag. Perfekt ju!

3 tips till glasspinnar med Oreo och hallon
✔ Vispa inte grädden för hårt. Då får glasspinnarna lite lustig konsistens.
✔ Jag blandar i både kexen och krämen mellan kexen i glasspinnarna. Du behöver inte pilla bort krämen först.
✔ Har du för mycket smet och för få glassformar? Jag brukar hälla resterna i små muffinsformar. Perfekt dessert på en varm sommarkväll.

Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen Recept: Glasspinnar med oreo och hallon | Frk. Kräsen

Glasspinnar med oreos och hallon
(4-6 glasspinnar, 20 minuter + 1 dygn i frysen)

2 äggulor
0,4 dl socker
1 knivspets vaniljpulver
1 dl grekisk yoghurt
1,5 dl vispgrädde
8 oreos
15 hallon

Vispa äggulorna luftiga med socker och vaniljpulver.
Vispa grädden luftig i en egen skål.
Vänd ner grädde och grekisk yoghurt i skålen med äggen.
Smula oreo-kexen.
Mosa försiktigt hallonen med en gaffel.
Häll smeten, hallon och oreo i glassformar. Avsluta med ett lager smet.
Sätt glassen i frysen ett dygn.

★ Gillar du bloggen kan du följa mig på Bloglovin här och på Instagram här

4

Kommentera

Lina

Haha! Så bra. Känns sock skönt att killen inte är då fotbollsintresserad. 🙂

Linn

Haha, det förstår jag! 🙂

Men kära nån!!! vad goda de såg ut.

Linn

Tack! 🙂

Kommentarer är avstängda