2018-04-06

Recept: Frozen mango lassi med rom

Recept: Frozen mango lassi med rom I Frk. Kräsen

Har du någonsin smakat frozen mango lassi med rom? Vi serverade det till chicken tikka masala på Mortens födelsedag i februari. Det smakar SÅ gott!

Det började egentligen med att vi inte alls visste vad hans födelsedagsmiddag skulle innehålla. Hela Mortens familj skulle komma, så fredag kväll satt vi och kastade menyförslag fram och tillbaka. Det enda vi visste var att vi inte skulle servera fiskburgare och chokladtårta, för det bjöd vi hela hans familj på förra året. När man börjar planera 20 timmar innan gästerna ska komma och dessutom vet att minst en person kommer rynka på näsan åt allt nytänkande, så kan det vara lite svårt att komma på några bra saker.

Efter ett par öl och snack mer så bestämde vi oss för att sänka ambitionsnivån lite grann. ”Kan vi inte bara göra chicken tikka masala?” undrade jag. Ingen gör det bättre än Morten. ”Vad serverar vi till det?” undrade Morten och jag började googla. Där fanns inte speciellt mycket att hämta under ”drinks to indian food”, men efter ihärdiga försök att hitta ett eller annat föll jag över ett recept på ’frozen mango lassi’. Det lät hur gott som helst, så dagen efter skickade jag iväg Morten på jakt efter frusen mango. Tre butiker och en rejäl cykeltur senare kom han tillbaka med åtta påsar frusen mango.

När Mortens familj kom startade han mixern och fixade drinkar som en sann bartender. Det smakade så gott att till och med hans 75-åriga mormor bad om en mer. Det måste väl vara det bästa betyget som man kan få?

3 tips till frozen mango lassi med rom
✔ Det är absolut enklast att köpa frusen mango till den här drinken. Har du bara färsk föreslår jag att du hackar den och lägger i frysen ett par timmar innan du ska göra drinken.
✔ Drinken blir krämigast om du använder grekisk yoghurt, men har du inte det kan du byta ut det mot vanlig naturell yoghurt.
✔ Pynta gärna drinken med lite färsk mynta.

Recept: Frozen mango lassi med rom I Frk. Kräsen Recept: Frozen mango lassi med rom I Frk. Kräsen Recept: Frozen mango lassi med rom I Frk. Kräsen Recept: Frozen mango lassi med rom I Frk. Kräsen Recept: Frozen mango lassi med rom I Frk. Kräsen Recept: Frozen mango lassi med rom I Frk. Kräsen Recept: Frozen mango lassi med rom I Frk. Kräsen Recept: Frozen mango lassi med rom I Frk. Kräsen

Frozen mango lassi med rom
(2 drinkar, 15 minuter)

150 g utskuren mango
8 cl rom
1 msk citronsaft
0,5 dl vatten
0,5 dl socker
1 msk grekisk yoghurt
1 knivspets salt
1 knivspets chilipulver
Is

Häll vatten och socker i en gryta. Värm till sockret är upplöst. Låt sockersirapen kallna.
Pressa citronsaften. Använd 4 cl till två drinkar.
Blanda mango, rom, citronsaft, 4 cl sockersirap, grekisk yoghurt och salt i en mixer. Mixa.
Fyll två glas med is. Häll i drinken.
Strö chilipulver på toppen av drinken.

PS.
Ska gästerna ha något att tugga på till drinken? Hemmagjorda salta mandlar brukar passa perfekt!

3

Kommentera

men mums!

linn

🙂

Kommentarer är avstängda