2019-02-01

3 tips till Köpenhamn i februari

Guide till Köpenhamn | Fröken Kräsen

Överväger du en utflykt till Köpenhamn? Låt inte minusgrader och en grå himmel stoppa dig! Här finns massor att se – både på sommaren och vintern. Så idag tipsar jag om tre härliga ställen som är lika mysiga inomhus som utomhus.

Kokbokeriet i Köpenhamn

Kaffe, kaka och kokböcker på Kogebogeriet
I mitten av november slog två kvinnor upp dörrarna till Köpenhamns (och Danmarks) första kokbokscafé. Namnet avslöjar nog vad det handlar om: Kakor, kaffe och kokböcker. Det perfekta stället för en äkta matnörd! De flesta av böckerna är förstås på danska, men tittar du ordentligt kan du hitta en hel del på engelska också. Jag går hit för att dricka kaffe och bli lite inspirerad.
Adress: Kogebogeriet, Guldbergsgade 10, Nörrebro

Guide till Köpenhamn | Fröken Kräsen

Öl, kaffe och skumbananer på Depanneur
Depanneur är ett av mina absoluta favoritställen i Köpenhamn. Om sommaren kan man sitta utanför och dricka kaffe och öl. Om vintern klämmer folk ihop sig inne. Här finns nog bara stolar till en 8-10 personer, men med lite god vilja och extra stolar från uteserveringen kan här vara minst 15.

Depanneur betyder, om jag inte minns fel, en slags kiosk på franska. Och det är precis det Depanneur är. En slags kiosk och mini-café i samma lokal. Ölen kostar nästan ingenting, och vill du ha något annat kan du hitta det i deras kylskåp. Till din kopp kaffe kan du välja mellan en skumbanan, en lakritspipa eller en dansk ”P-tårta”. Mer avslappnat än såhär blir det nästan inte. Några gånger går Morten och jag hit för att dricka kaffe, några gånger köper vi varsin öl och en påse chips och tar platserna i fönstret.
Adress: Depanneur, Griffenfeldsgade 17, Nörrebro

Guide till Köpenhamn | Frk. Kräsen

Gröt på GRØD
När Lasse öppnade sin första grötbar i 2011 var det helt nytt och unikt. Han blev intervjuad igen och igen i danska tidningar och stod och lagade gröt i direktsändning i dansk morgon-tv. Sen dess har hans lilla grötbusiness växt rätt rejält och GRØD ligger flera ställen i Köpenhamn. Man kan få både frukostgröt och middagsgröt på alla ställen, men om jag får bestämma går jag fortfarande helst till hans café i Jægersborggade och äter en tidig portion gröt till frukost.
Adress: GRØD, Jægersborggade 50, Nörrebro (kolla på hemsidan för resten av adresserna)

Vill du ha fler tips?
Här är min stora guide till Köpenhamn.

6

Kommentera

Kram! Saknar dig redan.

Linn

<3 <3 <3

Kommentarer är avstängda