2018-10-05

Frk. Kräsens favoriter #8

Frk. Kräsens favoriter #8

Jag började september i sommarklänning och jeansjacka. I slutet av månaden fick jag leta fram min gröna höstjacka och basker igen. Plötsligt vill jag helst vara inomhus. Jag har börjat sticka ett par nya ullstrumpor (samtidigt som jag överväger om jag ska kasta mig ut i att sticka den här koftan) och har skruvat på alla element i vår lägenhet. Läser bokklubbsböcker, lagar varm choklad och tittar på avsnitt efter avsnitt av Project Runway på Netflix.

Även om jag spenderat mer tid hemma än vad jag brukar så har jag inte suttit i soffan och druckit te hela månaden. Jag har varit ute och upplevt saker också. Här är några favoriter från den senaste månaden.

Frk. Kräsens favoriter #8

‘Den store bagedyst’ och tårta
Ett av mina danska favoritprogram är ‘Den store bagedyst’ på Danmarks Radio. Jag har aldrig sett ‘Hela Sverige bakar’, men jag gissar att det påminner om det. Efter att jag hade sett det första programmet bestämde jag mig för att göra en YouTube-video med mina reaktioner och kommentarer på det.

I samma video testade jag att baka en othello-tårta. Den hade alla deltagarna i ‘Den store bagedyst’ också bakat och jag ville undersöka hur svårt det egentligen är. Det visade sig att vara ganska svårt men väldigt gott. Nu ser jag fram emot att se vad dom bakar i nästa avsnitt av årets säsong. Förhoppningsvis kan jag testa även det i en video.

Frk. Kräsens favoriter #8 Frk. Kräsens favoriter #8

Kvällskurs i keramik
En gång i veckan hela den här hösten går jag en kvällskurs i keramik. När jag berättade för mina kompisar att jag hade anmält mig skrattade dom och skämtade om att det säkert bara var jag och pensionärer som skulle vara med. Det hade inte gjort ett dugg men dom kunde nästan inte ha haft mer fel. Dom flesta är faktiskt i min ålder. Så vi sitter där och småpratar och formar våra små lerklumpar. Här är en kaffekopp som jag finputsade i förra veckan. Nästa gång överväger jag att börja på en salladsskål.

Frk. Kräsens favoriter #8

På äppel-utflykt i Tyskland
I mitten av september hoppade min kompis Mia och jag på tåget från Köpenhamn till Hamburg. En timme utanför Hamburg ligger Stade och dit var vi bjudna av en tysk turistorganisation som jag samarbetar med på min danska blogg och i mitt företag. Området runt Stade huserar några av Europas största äppelodlingar och vi spenderade en hel solskensdag bland äppelträden. Ägarna berättade om deras odlingar, deras omläggning till ekologi och plockade äpplen från träden som vi smaskade i oss. Det var en väldigt kul och annorlunda upplevelse.

Frk. Kräsens favoriter #8

Kanelbullens Dag i Malmö
Kanelbullens Dag är ingen stor sak i Danmark (än, jag jobbar på det!). Men jag var faktiskt i Malmö igår och kunde således fira som sig bör. Mina föräldrar och jag drack eftermiddagskaffe och åt kanelbullar på St. Jakobs Stenugnsbageri i Slottsstaden i Malmö. Där var det massor av folk (och bullar!). Mysigt.

★ Gillar du bloggen kan du följa mig på Bloglovin här

4