2018-07-29

Frk. Kräsens favoriter #6

Frk. Kräsens favoriter

Juli har varit fantastisk. Fast att Morten och jag har jobbat hela månaden så har vi lyckats pressa in massor av mysiga saker också. Cyklat till stranden och haft picnic på kvällen. Gått på eftermiddagspromenad och käkat glass. Konsumerat stora mängder iskaffe på bakgården och varit på små utflykter. Allt blir så mycket lättare när solen skiner och man inte behöver ta med sig en tjocktröja ut på äventyren. När man kan sitta och lufttorka efter ett kvällsdopp kvart i tolv på kvällen och bara njuta.

Även om juli har varit allt jag hoppades på ska det bli sjukt skönt med semester. Förra året puffade vi det mesta av vår semester till september. Det var lite väl sent, så i år har vi lagt den i augusti istället. Så om några dagar drar vi iväg. Datorn får inte följa med, och jag sätter min mail på autosvar i tre veckor. Längtar så!

Frk. Kräsens favoriter

Matinspiration från Sandra Beijer
Jag tyckte att det såg så himla gott ut när Sandra Beijer gjorde ceviche med kräftstjärtar för några veckor sen. Samma dag gjorde jag en egen sommarversion. Ingredienslistan såg lite annorlunda ut men resultatet blev lika gott som jag hade hoppats. Tips härifrån!

Frk. Kräsens favoriter

Glasstest på YouTube
Fördelen med mitt jobb är att man kan anpassa arbetsuppgifterna efter vädret. Därför tyckte jag att det var en strålande idé att göra ett stort test av vegansk chokladglass på min YouTube-kanal den här månaden. Jag satte mig i skuggan på vår bakgård och testade fyra olika sorter. En ytterst välsmakande arbetsdag. Förstår du danska kan du se resultatet här.

Frk. Kräsens favoriter

Street food på Reffen
Jag har hunnit med flera besök på Reffen på Refshaleøen den senaste månaden. Morten och jag var där under jazzfestivalen och drack mojitos och veckan efter cyklade vi dit med hela hans familj och käkade lunch. Verkligen bra sommarställe, och nu har kommunen just öppnat en ny hamnbassäng därute så man kan hoppa ner i hamnen och svalka sig när man käkat.

Frk. Kräsens favoriter

Glass i massor
Jag tror aldrig jag ätit så mycket glass som jag har gjort i sommar. Jag har käkat sorbet på Siciliansk Is, smaskat mjukglass hos Jane på Something Frozen och ätit gigantiska mängder hemmagjorda glasspinnar. Glassen på bilden är en vegansk mjukglass med jordgubbssmak, basilikasocker och vitt choklad som jag åt på Something Frozen förra helgen. Så sjukt gott!

★ Vilka har varit dina bästa ögonblick i juli? ★

2

Kommentera

Becky

Hej, vill bara berätta att jag älskar receptet på pizzan med pesto, kronärtskocka, spenat etc. som du delade med dig av tidigare.
Det är min nya paradrätt😊
Med vänlig hälsning,
Becky
@beckybus (instagram)

Linn

Så himla kul! Blir så glad för att höra att du gillar den! 🙂

Kommentarer är avstängda