2018-10-23

Frk. Kräsens favoriter #9

Frk. Kräsens favoriter

I helgen fick jeg en rolig nyhet. Jag är nominerad till Matbloggspriset 2018 i kategorin ”Bästa foto”. Jag blev så otroligt glad när jag fick reda på det. För även om jag har bloggat på danska i åtta år, så är den här bloggen ju fortfarande relativt ny. Och därför känns det extra roligt att Matbloggsprisets jury tycker att jag tar bra matbilder. Hurra och tack för nomineringen!

Dom senaste veckorna har innehållit en hel del härligheter utöver den roliga nyheten om Matbloggspriset. Jag har samlat några av dom i det här inlägget.

Frk. Kräsens favoriterFrk. Kräsens favoriter

Havtorn på Amager Fælled
Pang sa det, och så blev det höst i Köpenhamn! Min kompis Anneli och jag utnyttjade den sista soliga och ljumma dagen med att ta en långpromenad på Amager Fælled i Köpenhamn. Man kunde nästan gå utan jacka och solen bländade en. Magiskt ju!

Längst bort på fælleden hittade vi massor av havtorn. Vi trampade glatt runt bland buskarna, käkade sura bär och tog bilder. Men plötsligt kunde vi märka en mindre trevlig lukt. Anneli gissade på gödsel. Jag tyckte att det luktade toalett. Fem sekunder senare upptäckte vi att där nog varit en havtorn-förtjust hund i buskarna innan oss och att våra skor var insmorda i hundbajs. Men vi hann i alla fall få dagens dos vitaminer innan vi var tvungna att hålla för näsan och hoppa ut ur buskarna. Så kan det också gå…

Kokbokeriet i Köpenhamn

En kopp kaffe på Kogebogeriet
När jag var i Hamburg för några år sedan blev jag fullständigt förälskad i Koch Kontor – ett café och en butik med kokböcker som delade lokal. Jag tyckte att det var en fantastisk idé och undrade varför ingen hade startat något liknande i Köpenhamn. Därför blev jag så himla glad när Kokbokeriet öppnade på Nörrebro för två veckor sen. Där kan man dricka kaffe, käka cheesecake och shoppa kokböcker. Så fin idé ju!

Frk. Kräsen bakar

Hela Danmark bakar
Den nya säsongen av ‘Den store bagedyst’ – alltså den danska versionen av ‘Hela Sverige bakar’ är i full gång. Efter varje program testar jag att baka programmets hemliga utmaning hemma i mitt kök och kommenterar alla avsnitten på min danska YouTube-kanal.

Hittills har jag bakat en othello-tårta, en hallon-cheesecake, en svensk prinsesstårta och en rulltårta med maräng. Förra gången var det svenskt tema. Domarna från ‘Hela Sverige bakar’ var på besök i det danska programmet och deltagarna skulle bland annat baka knäckebröd. Den hemliga utmaningen (kallas det för den hemlige utmaningen i det svenska programmet också?) var att baka en krokan. En krokan?! Det känns ju inte överdrivet svenskt, så jag bakade en prinsesstårta i min video istället. Både godare och mera känt i Sverige ju!

★ Gillar du bloggen kan du följa mig på Bloglovin här och Instagram här

3

Kommentera

midis

Hurra Linn!! Så sjukt kul och väl värt!!!

Linn

Tack! <3

Kommentarer är avstängda