Food & drink

JUST WANNA EAT SOME GOOD FOOD

Potatissoppa med citron och timjan

Hösten är här och de mustiga måltiderna med den! Vi värmer oss med härliga grytor och fylliga soppor. Visste ni att varm mat är bra för matsmältningen då matsmältningsenzymerna i mage och tarm bara fungerar vid kroppstemperatur? Så vi testar att laga Linns härliga potatissoppa ikväll. Enkelt, gott och varmt!

Läs mer

Just wanna read a blog

JUST WANNA EAT PIZZA ON A SUNDAY

Pizza med potatis, crème fraiche och tångkaviar

Söndagspizza coming up! En somrig pizza bianco signerad Fröken Kräsen. Har ni inte testat pizza blanco med potatis så är det definitivt dags! En somrigare (och smarrigare) pizza får man leta efter. Dessutom går den lika bra att äta kall och är perfekt picknick att ha med till stranden i veckan.

Läs mer

JUST WANNA EAT STRAWBERRIES ALL SUMMER

Kycklingsallad med potatis och jordgubbar

Man tager vad man haver och vi gillar när man använder all mat som man köper hem! Men ibland är det lättare sagt än gjort och det gäller att väcka sin kreativa sida även när man öppnar kylskåpet. Vår bloggare Linn aka Fröken Kräsen inspirerar genom att skrapa ihop denna somriga sallad med jordgubbar och potatis. Kul, somrigt, gott - och bra!

Läs mer

JUST WANNA EAT SOMETHING GOOD

Fruktig frukost och en enkel vattenmelons-shake

Vattenmelon är inte bara gott, utan också så himla bra. Inte minst för att ju mer vätska vi får i oss i värmen desto bättre, utan också för vattenmelon innehåller även lykopen. Lykopen är ett rött färgämne som fungerar som en inre solskyddsfaktor och hjälper till att hålla huden frisk. Så visst ligger det något i att ta hand om sin kropp inifrån och ut! Vi testar Anna Marías enkla frukostrecept med vattenmelonshake i sommar.

Läs mer

JUST WANT TO EAT SOMETHING LIGHT IN THIS HEAT

Sallad med squash och mango

Det är inte helt lätt att veta vad man ska äta i denna värmen. Kallt, lätt och snabbt är att rekommendera. Därför tycker vi lite extra mycket om det här receptet med squash och mango. Perfekt sommarmiddag!

Läs mer

Just Wanna Eat som Pasta

Enkel och somrig pasta á 15 minuter

God mat behöver inte vara svårt eller krångligt, allra minst på sommarhalvåret när solmogna tomater ligger nära till hands och basilikan växer så det knakar. Missa inte denna lika ljuvliga som enkla pastarätt med körsbärstomater och basilika. Innehåller även ett av de bästa knepen till hur man får en krämig pasta utan grädde!

Läs mer

Just Wanna eat some breakfast

Snabb, enkel och god frukost

Tycker du också det är svårt att veta vad du ska äta på morgonen? Eller hellre sover lite längre än att göra frukost? Då är overnight oats något för dig! Förbered kvällen innan och äta i lugn och ro på morgonen. Här är Anna Marías goda recept med kardemumma.

Läs mer

Just Wanna have a lassi

Frozen mango lassi med rom

Linn serverar frozen mango lassi med rom till chicken tikka masala. Låter minst sagt gott. Och festligt! Definitivt en drink att testa nästa gång du serverar indiskt.

Läs mer

Just Wanna Read More about Food & Drinks