hay hand lite kalabalik lite kalabalik vår 14

När vi startade Lite Kalabalik hade vi inte en tanke på att det var en helt ny bransch man gav sig in i. Något helt annat än reklambranschen. En bransch fylld med kunder som vill ha nytt när det är ny säsong. Och presskontor som vill ha bilder på de nya produkterna innan de är producerade. Det har tagit oss tre år att komma i fas. Eller nästan komma i fas. Känner för första gången att jag illa fall inte har andan i halsen. Igår blev vårens/sommarens look book klar, om ett par veckor kommer varorna och vi har redan börjat skissa på höstens design. Att leva i nuet är inget man sysslar med i modebranschen.

0
visitkort 2 visitkort

Idag kom en laddning med våra visitkort. Och inte vilka visitkort som helst. Visitkorten är gjorda på överblivet tryckmaterial. På vissa kort är det Shirley Clamps leende på något annat  Leila Lindholms armbåge. Korten är tryckta på överblivet material från ViktVäktarnas kampanj som rullade efter jul. Formen har Garbergs Project tagit fram. Smart och snyggt.

0
lite kalabalik

Och som jag älskar det. Tåg är ett helt fantastiskt färdmedel. Man ser landskapet skifta förbi, det är miljövänligt, man kan enkelt upp och gå när man vill, man får ett unikt tillfälle till att besöka Flemmingsberg i ett snabbt byte. Bara en sån sak. Men bäst av allt,. Jag kan sitta och jobba med det jag aldrig hinner annars. Det roliga, som ny look book och ny sajt. Och efter sex timmar hamnar man i Eskilstuna. Ungefär precis så gnälligt som det låter.

På handleden Lite Loop, Lite Fatima och armband från & Other Stories.

0
kjol ganni en lång blondinganni en lång blondin

Sommarkjol och tjocka strumpbyxor, ett glas rött och en laddning pasta, en löpartur efter jobbet och frossa i att jag har hela soffan för mig själv och kan obehindrat kolla på senaste episoderna av Revenge och konstaterar att OS är igång och att jag inte vet ett dugg om de som deltar desto mer om Rysslands lagar, motor och fuskbyggen.

Tröja och kjol Ganni.

0
ribban kallis

Vattnet nådde mig till öronsnibbarna, då fegade jag ur. Men ett iskallt dopp, med huvudet ovanför ytan, blev det. Och en timmes högintressant avhandling av livet samtidigt som vi flyttade upp och ner för att fixa värmen.

Kallis inverkan på själen är magi. Bastu, kall bad och god vän. Bättre blir det inte.

0
elle nina persson

Kan man se hur min coola kollega Nina och hennes familj bor. Kolla in deras galet fina hus här. En annan, nästan lika cool Nina, är med i senaste ELLE Decoration. Vår kontorskollega Emma har stylat reportaget från New York.

0

västergatan 1 västergatantryne knorr

Älskar vår gata. På en sträcka av bara några meter passerar man en grekisk restaurang med linssoppa för 40 kr, butiken “Lek och Smek” med allt man inte visste att man behövde, hypade restaurangen Tryne till Knorr och så är man framme vid vårt kontor. Och som våra kolleger i Stockholm sa när de senast var på besök “det känns så kontinentalt”. Älskar när man säger att Malmö känns kontinentalt.

0
bastard

Och en tisdag i februari av alla dagar och månader. Man blir spontan. Går direkt från jobbet till Bastard. Beställer in fem förrätter, två gals vin och skålar för ett kontrakt som skrivits på, att det går mot ljusare tider och att vi inte gick hem och satte oss i soffan.

0
sjallite kalabalik sjal1

Segt som tusan, snön regnar bort, tänker att jag i alla fall kan börja cykla igen, gömmer mig i min blå sjal, surfar inspiration, tar en kaffe med väninnan som om jag tänker efter ju är tjugo år äldre men vem tänker på det, kommer in i flow när det är dags att gå hem, springer nästan en mil i perfekt prattempo, blir på galet bra humör av löpningen, tänker att jag glömt hur ont i kroppen jag hade innan jul och går och lägger mig alldeles snart.

0
borstjt_1 rödbetssoppa

Kokade flera liter rödbetssoppa i lördags. Och jädrans så god den blev. Fick tips innan på att ösa i mycket vinäger så balansen mellan den söta rödbetan och syran blir perfekt. La även i en del av rödbetsrivet precis innan servering för lite extra tuggmotstånd.

4 personer
6 st färska rödbetor
1 liter grönsaksbuljong
3 dl crème fraiche
2 msk vetemjöl
1 tsk vinäger
1 tsk socker
1 krm salt

Riv rödbetor grovt, koka mjuka i buljongen. Blanda vetemjölen med crème fraichen och red soppan med blandningen. Smaksätt med salt, socker och vinäger. Smaken ska vara sötsyrlig.

0