2021-02-21

Fyra bilder från helgen.

Varje helg kommer jag upp till ett dukat frukostbord. Jag och killen har fundamentalt olika dygnsrytmer. Jag somnar sent, vaknar sent. Killen somnar tidigt vaknar tidig (vaknar även tidigt när han somnar sent). Så oftast har han varit vaken ett par timmar när jag kommer upp. Och då möts man av detta. Och så lite sol på det! Hade sen en himla ljuvlig lördag med min mini.

Ostkrokar och dansk tidning. Blir inte bättre fredagsmys än så.

Dagen därpå cyklade jag ner till Noir för en frukost med min bästa. Och vilken grej att sitta ute utan att frysa! Våren har absolut kommit till Malmö. Förbereder mig mentalt för bakslag men njuter absolut av solen och temperaturen. Och på tal om vår! Mitt i en pandemi så öppnar två helt galet ljuvliga ställen upp. Har inte besökt något av dem. Än. Men vet med säkerhet att de är fantastiska. Mygel i Frihamnen. SÅ MYCKET Malmö att öppna upp ett coolt, köpenhamnskt ställe ute i hamnen. Och så slår nya Bastard upp dörrarna i mars. Med både frukostmeny, lunch, middag, deli, bageri… Får lyckokänslor. PS. Det ryktas även att Noir ska börja servera vin. Bara en sån sak.

Och på tal om lyckokänslor! Åt söndagsfalafeln här. I solen på den nybyggda dansbanan på Ribban. Frös inte ett dugg. Om det är något vi med säkerhet vet så är det att det kommer en vår. Och ett vaccin.

42

Kommentera

Cecilia

Som jag längtar efter våren, tror aldrig längtan varit så intensiv som i år. (Kanske för att jag inbillar mig att allt pandemirelaterat kommer att vara lättare att leva med då.) Och, som alltid då jag läser dina uppdateringar, längtar jag efter Malmö. Hoppas på ett besök snart!

en-lang-blondin

Är så med dig angående längtet! Tänker absolut att allt blir lättare när våren kommer.

Amanda

Hej! Kanske en för “privat” fråga men testar ändå..Jag och min kille har också helt olika dygnsrytm, främst på morgonen. Han älskar att sova och jag vaknar tidigt och går därför nästan alltid upp med vårt barn på helgen. Gör frukost, fixar och donar i hemmet. Sen kommer han upp och då har ju jag varit igång i vad som känns som en halv dag. Hur gör ni för att det inte ska bli “tjafs” kring detta (för det blir det nämligen här), har ni något smart upplägg?

en-lang-blondin

Svarar gärna! Vet dock inte om det är till någon hjälp. Killen går som sagt upp tidigt, eller vaknar i alla fall väldigt tidigt. Och vi har en väldigt öppen lägenhet på två plan så han är strängt förbjuden att härja runt i lägenheten. Därav blir det inget tjafs. Jag sover, han läser eller lyssnar på något. Sen när han sätter igång med frullen brukar jag vakna. I lagom tid. Vaknar mini tidigt är det ju perfekt att pappa är vaken, kan de sitta i soffan och mysa. De enda gångerna det blir tjafs pga olika tider är när han väcker mig för att han går upp. Jag som tjafsar och mumlar något om att alla kan inte vara a-människor eller “vi måste flytta hatar denna lägenheten” (pga helt öppen)… Så jag har verkligen inget råd! Mer än njut av din egentid (om barnet typ kollar TV).

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.