2021-02-18

En timme om dagen framför spegeln motsvarar cirka 12 års heltidsarbete lagom till pensionen.

Hej. Tog en selfie rätt upp och ner häromdagen! Gör det förlite, ändå lite kul att se sitt ansikte tydligt bara sådär. Tänker också att om 10 år kommer jag vilja titta tillbaka och kommer absolut tänka “vad ung och fräsch jag såg ut”. I alla fall. Det var inte det jag skulle komma till. Jag lägger 7 minuter på smink en vanlig dag. Foundation, concealer, rouge, brynmascara och så vanlig mascara. Klart. För ett tag sedan fastnade jag i en video med Frida Fahrman. Fyra minuter lång och det enda hon sminkade var brynen. De friserades åt sidan, upp, lite mer upp och så någon slags slutfinish. Fyra produkter krävdes. Alltså förlåt. Smink kan vara kul (och personligen nödvändigt för att jag ska känna mig representativ), men hur absurt är det inte att lägga fyra minuter på att frisera ögonbrynen? Detta fick mig i alla fall att tänka på detta viktiga inlägg som Amanda Alenius la ut för ett tag sedan. “En timme om dagen framför spegeln motsvarar cirka 12 års heltidsarbete lagom till pensionen”. Och själva essensen av detta är ju, som Amanda skriver i inlägget, att vi kvinnor förväntas lägga massor med tid, pengar och energi på att vara attraktiva. Absolut värt att tänka en sväng på.

86

Kommentera

Mia

Haha, efter att ha läst det här tog jag tiden på mig själv vid en normal vardagssminkning! 😄 Landade på 4 minuter och 19 sekunder. Brynen tog ganska exakt 1 minut. Faktiskt ofta undrat hur lång tid jag lägger på just sminkningen, kul att veta! Hoppar nästan alltid över grunden, dvs foundation, primer, concealer etc… kör oftast bara ögon och rouge. Läppstift åker på ibland! 💄

en-lang-blondin

Bra jobbat! Själv lägger jag krutet på concealer och foundation. För att inte se mer död än levande ut… 🙂

Evve

Skrattade rakt ut! 4 min för bara brynen?!
Kom att tänka på IsaDoras kampanj i höstas då de hade en makeup-challenge som gick ut på att göra hela rutinen på just 4 min! -Lite mer min melodi..
Mina vardagsprodukter är concealer, foundation, brynprodukt (räcker dock med en för mig..), rouge och mascara.

en-lang-blondin

Bra kampanj av IsaDora ju!

fliselin

Såg också Fahrmans inlägg om bryn. Absurt!

en-lang-blondin

Japp. Absurt!

Rebecca

Haha. Tack för detta! Du är en ovanligt klarsynt bloggare 👍🏽

en-lang-blondin

Tack! Fin komplimang. 🙂

Sara

Jag har också tänkt på det när man ser smink tutorials.. alltså resultatet blir ju snarlikt om man lägger 3 eller 30 min på det? Liksom ingen skillnad om hårstråna ligger helt perfekt eller nästan.

en-lang-blondin

Eller hur! Lägg den tiden på något vettigt liksom.

Hanna

Underbart inlägg! Verkligen sann reflektion av dig.

en-lang-blondin

Tack!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.