2021-01-10

Årets.

Det är absolut tradition att göra en sammanfattning av året som gott. Tror jag gjort det sen jag började blogga. Men när jag kollar 2019/2020 så ser det ut som jag inte nöjde mig med en årssammanfattning. Nejdå, jag gjorde en sammanfattning av decenniet istället. Den kan man läsa här. Nåväl. Här kommer en “Årets” för 2020.

Årets mest oväntade. Att året skulle präglas av en pandemi. Att vi skulle sluta kramas, sluta träffas fysiskt, sprita händerna konstant, börja använda munskudd på Coop och kolla på videos som berättade hur man tvättar händerna på olika roliga sätt. Och att man skulle avsluta året med att fira nyår med grillad korv utomhus.

Årets resa. Är utan tvekan “hemmestern”. Även om vi i och för sig inledde året i Berlin. Killen, jag och mini. Känns som hundra år sedan men vi skålade in 2020 i en lägenhet i Mitte. Annars har året bestått av en och annan hotellövernattning.

Absolut lyxigast var när vi firade killens 40-års dag på Steam Hotell. Där hade vi beställt extra allt och hade således en extra allt upplevelse. Mysigast var när jag och min bästa Maria åkte en weekend till Stockholm.

Årets människor. Cirkeln av umgänge har varit tajt. Har träffat killen och min mini. Och så mina kolleger. En och annan vän har man så klart träffat under året. Framförallt i somras när livet under en period var nästan som vanligt. Men under hela våren och nu under hösten/vintern har den här lilla cirkeln av så få människor som möjligt varit mina kolleger. Och så fint vi har haft det! Poesiläsning, kolkrita-ritning, Karantängala och massa annat skojs.

Och OM vi har klätt upp oss så mycket det bara gott.

Årets snackis. Absolut vår Köpenhmansresa. Okej, Årets ljuvligaste mest flärdfulla helg. Var det så klart. Men väljer ändå att tilldela den där helgen “Årets snackis”. Det var trotts allt mest likade på Instagram, mest tittade på på min Story och så fick man en liten kommentar här och där som visade på att den inte hade gått obemärkt förbi. På lite olika sätt.

Här utbrister Malin “Lina content! Och de säljer grön glass också”. Slutade aldrig skratta.

I alla fall. Tror det var Anne och Kajsa som tycket vi skulle åka till Köpenhamn när de öppnade upp gränserna igen. Jag var inte sen att hänga på. Malin överhörde och ropade “jag följer med” och så frågade hon sin bästis om hon vill hänga på och dokumentera alltet. Sen hyrde vi hela helgens outfits hos Kajsa, åkte över bron och njöt så sjuuukt mycket.

Absolut att detta var som att vinna på lotto. Nyöppnat hotell med pool och högsommarvärme.

Årets gosigaste och mysigaste. Med en vår av väldigt få smittade i Skåne kändes det onekligen lite jobbigt att köra till det mest drabbade området i Sverige. Men med försiktighet och en egen liten stuga och ett ok från regeringen körde vi till Kvicksund utanför Eskilstuna och checkade in i vårt årliga lilla sommarparadis. Där vi plockade blåbär, cyklade i skogen (och mini fick panik över myggen som bara en stadsunge kan få. Slutade inte skratta åt hennes ansiktsuttryck) och badade i sjön.

Årets lyckligaste bild. Kallade den “Tre generationer badkrukor” på Instagram. Och japp. Det är mamma, jag och mini som försiktigt tar ett kvällsdopp.

Årets matupplevelse. Hemma i köket och då med hämtmat från stans restauarnger. Oftast pizza från 400 grader eller Baos från Bao Bao.

Årets lärdom. Tacksamhet och glädje över de små sakerna i livet.

Årets oväntade egentid. Mini började plötsligt leka med kompisar på riktigt och jag och killen tittade förvirrat på varandra. Vad ska vi göra nu? Sitta och fika själva i lugn och ro?

Årets stolthet. Vi (pangbrudarna ovan och jag) tog oss igenom ett år av extrema utmaningar för de flesta företagare. Vi har inte tagit statligt stöd eller behövt permittera. Vi har jobbat på och kunnat betala ut lön till alla som vanligt. Projekten har absolut varit mer segdragna än vanligt och många beslut har fått vänta. Men med en enorm ödmjukhet och tacksamhet kollar jag ändå tillbaka på det gångna arbetsåret.

Årets det-här-ska-nog-bli-bra. Var utan tvekan sommaren. Då man kunde vara ute utan att frysa. Sitta på uteservering och dricka vin. Föga anade man vad som väntade runt hörnet.

Årets glädjespridare. Min garderob. Hehe. Men alltså jag har verkligen mått bra av att lägga extra energi på min outfit, klä upp mig lite förmycket och sen hålla på lite extra mycket. Det har fyllt ett litet hål av tomhet det här året. Så får det bli. Lite vanlig hederlig yta får avsluta detta sjuka år.

Om intresse finns hittar man 2018 här, 2017 här och 2016 här.

47

Kommentera

Frida

Åh – älskar verkligen dina kläder och hur du kombinerar dem! Skulle uppskatta ett inlägg med dina tankar kring hur du väljer och vad som får stanna/gå/komma in i garderoben.

Själv har jag så mkt nu så är väldigt kräsen med vad som köps in men lyckas ju inte med dina humörshöjande kreationer!

en-lang-blondin

Men tack! Ja! Jag kanske ska skriva lite mer hur jag tänker när jag klär mig. Kul ju!

Elinor

Konceptet klä upp sig litet för mycket är ju bara OTROLIGT. Älskar och kommer nu ta med det i ALLT jag gör.

en-lang-blondin

Bra där! Lovar, det höjer absolut humöret.

Frida

Älskar dina kläder förra året! Så mkt pepp och inspo. Och köpenhamnsresan var verkligen för mig en sån inspo till att livet inte är över och jag kommer också ha tid att leva sex and the city life i Köpenhamn när den här skiten är över <3 Ps. Hur grymma företagsledare är inte ni då! Också inspo.

en-lang-blondin

Tack Frida för dina otroligt fina ord! 3>

E

Åh vad underbart (bortsett från du-vet-vad såklart😔)! Snälla bli min stylist 😅🥰

en-lang-blondin

3> Kram!

Helena

Så fina kläder. Den gula randiga klänningen funderade jag på var den kommer ifrån men insåg sedan att jag är en kort blondin med lite för mycket mage. Tack för fin inspiration 🙂

en-lang-blondin

Äsch! Jag tänker att det inte finns en speciell kropp för speciella kläder. Den gula klänningen är en sommarfavorit som använts flitigt! Från Modström.
Kram!

Helena

Tack, då vet jag var den kommer ifrån. Mycket hänger på styling så den skulle kunna funka även på mig 🙂

en-lang-blondin

Absolut! 3>

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.