2020-12-27

Nyår – om jag får drömma!

Nyår har absolut aldrig varit en favorithögtid. Den vill förmycket liksom. Då blir det aldrig bra. Eller nä, fel. Det kan bli hur bra som helst med en fest som har skyhöga förväntningar. Oftast är alla så pepp då så det kan liksom inte bli annat än bra fest. Älskar den känslan. Men vad är det då med nyår som aldrig går hem hos mig? Kanske den is-iskalla Champagnen utomhus vid 12-slaget, den mörka årstiden och “soffläget” som sitter för hårt i muskelminnet. Bildkälla

Men okej. Låt en kvinna under en pandemi få drömma. Tänker att det kommer vara orimliga mängder Champagne, enbart urtjusiga outfits och bara mina roligaste vänner. Inga barn. Och ingen morgondag. Jag och ett par kompisar håller i festen och när jag går runt och fixar under dagen gör jag det med ett glas bubbel i handen och ett par mjuka paljettbyxor på benen. Paljettbyxorna / glasen.

Jag bor absolut i en stor ateljé i någon stor stad. Har hängt upp en glittrig fond där bordet ska stå för att få lite mys. Har föresten firat nyår en gång i en stor ateljé i Berlin. Låter som en drömfest på pappret men jag var dunderförkyld och klickade helt enkelt inte med sammanhanget. I alla fall. Dukningen är kitchig och Champagnehinkarna vintage. Bildkälla

När gästerna kommer börjar vi med ostron. I överflöd. Och med olika topping som bilden ovan. Bildkälla

Man får såklart ett glas Champagne när man kommer. Eller ett litet glas ren Vodka. Underskattat som välkomstdrink! Värmer magen när man kommer in från kylan och är lite fnittrigt då det känns förbjudet att shotta så tidigt på kvällen… Och obs! Måste vara riktigt god Vodka. Bildkälla

Tänker att jag har på mig en röd paljettkostym. Stylad precis så här.

Eller denna från HM’s A/W20 Conscious Collection.

Nu börjar det bli dags för lite mer mat i magen. Tänker att detta är perfekt. En krispig Råraka med Löjrom.

Självfallet har någon av gästerna tagit nyårs-outfiten precis alldeles lagom förlångt och tagit på sig detta. En levande discokula. Tänker att det absolut är Ida. Bildkälla

Någon annan av mina stilfulla vänner glider runt i detta. Du kanske Maria? Klackhöjd så jag kan stå nästan upprätt när jag pratar med dig. 😉 Bildkälla

Nu har Karin tagit över dansgolvet och kör ett solo. Känner att det är dags för lite mer mat i magen och langar fram Lobster rolls. Kan vara så att det står en kockperson i köket så dessa Lobster Rolls blir magiskt goda. Precis så goda som de jag och killen åt i Red Hook för många år sedan. Det var ren och skär matmagi.

När vi ändå är inne på mat så tänker jag att dessa kommer fram strax efter hummern. Små söta instavänliga och precis vad dessertmagen behöver just nu. Bildkälla

Nu har jag har absolut bytt om från röd paljettkostym till detta. Och fetsen är nu all over the lägenhet. Eller sorry, en ateljé var det ju. Och förutom grym musik (har såklart en DJ som står och spelar) så är det något så härligt som MEGATRÄNGSEL. Man kommer knappt fram. Kroppar nuddar alltså varandra vart man än går (minns man den känslan?). Vi kramas, dansar oss trötta och skriker oss hesa från en stor balkong 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 2021!

PS. Nästa dag vaknar jag ur drömfesten och det är absolut klibbigt över exakt hela golvet. Men det är fortfarande en värld där vi skålar med klingande glas och kramar varandra. Skål hörrni!

Bildkälla

46

Kommentera

Jag älskar det. Paljetter, barnfritt och dans. Och lobster rolls. Kanske ett badkar fyllt med champagne. Livet är inte slut än!

en-lang-blondin

Absolut inte! Det är nu det tar ny fart.

Maria

Lätt en outfit för mig! Jag köper skorna och kommer! 😘😘😘

en-lang-blondin

Jaaa!

Linda

Jaaaa! Aldrig längtat efter fest så mycket som nu⭐️✨

en-lang-blondin

Eller hur!

W

Åh, precis vad man behövde ✨

en-lang-blondin

Dagdrömmeri. 3>

Frida

Älskar den här drömmen och det här inlägget! <3

en-lang-blondin

Jag med! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.