2020-12-06

It’s beginning to look a lot like Christmas.

Den absolut mest valda låten till en Instagramstory i helgen var utan tvekan “It’s beginning to look a lot like Christmas“. I alla fall i mitt flöde. Och när man vid köksbordet diskuterade om det kanske var lite tidigt att köpa julgran denna helgen så räckte det att kolla sitt flöde för att inse att man absolut inte var tidigast.

I alla fall. Gjord en liten tur på stan i lördags. Mest för att köpa vinterskor till mini. Och lite torgärende. Men jisses stressen det innebär att navigera på stan i dessa tider. För vi var ju knappast ensamma. Och sen att navigera med en spattig femåring.

Det var i alla fall vansinnigt fint på sina ställen. Och maxat julmys. Vi avslutade med att köpa med lussebullar hem för att sen krascha i soffan.

En soffa som i veckan fick nytt överdrag och så köpte jag ny matta. Känns fantastiskt eftersom våra inredningsprojekt a l l t i d går i stå på grund utav att vi blir ovänner. Matta har vi försökt köpa i sex-sju år utan att lyckas. Men denna verkar fungera. Framförallt kommer det att bli bra när vi målat golvet vitt. Som är planen.

Sen hände detta på söndagen! Och redan på förmiddagen. Vi är världens långsammaste på helgerna men det finns uppenbarligen undantag. Satte till och med degen ett dygn innan.

Och detta är receptet. Pepparkakornas pepparkaka. Det är dessa mamma och pappa alltid har gjort. Och nu gör jag dem. Killen vaktade ugnen (precis som pappa alltid gjorde) och jag och mini (nåja) gjorde pepparkakorna. En annan tradition är att jag varje år smsar mamma och frågar om receptet, hon skickar det i ett sms med tillägget “OBS! Desertsked är dsk 10 ml som blir 2 tsk. Så det blir 4 tsk bikarbonat. Lycka till!”

Hur söta blev föresten de här. Minipepparkakaor. Kan bli en grej va?!

Sen gick vi och köpte en gran. Som sagt. Ingen hejd på myset. Och som krona på verket lekte minin med grannpojken halva eftermiddagen medans jag tog en napp. Brukar sällan få gjort så mycket under en helg. Eller rättare sagt tänker att bara chilla, vara ute mycket och fika äta är att “få gjort mycket”. Men denna helgen fick vi sannerligen till det på alla plan.

54

Kommentera

Kristina

Mattan, fantastisk!!! Ny eller secondhand?

en-lang-blondin

Ny! Den är köpt på AB Småland. Kommer från Liv Interiör.

Maja

Hej!

Tack för din fina, inspirerande och kloka blogg.

Åh, jag vill verkligen inte vara negativ men tänk igenom målningen av golvet en extra gång. Vi köpte en lägenhet som hade vitmålade golv.

en-lang-blondin

Åh! Men jag vet. Vi har vänt och vridit på detta SÅ många gånger. Och så har vi målat barnrummet vitt så vi får känna på det. Och än så länge känner jag att det fungerar (det golvet har varit vitt i ett halvår nu).

Men åh så mysig helg!! Blev också sugen på att baka pepparkakor!

en-lang-blondin

Så himla mysig grej att göra!

Sandy

Hehe, känner igen mattdiskussionerna. Har försökt köpa en Cappelen Dimyr i månader men vetot ligger stenhårt med motiveringen “det är ju inte ens lugg över hela mattan?”. Aja. Tids nog hittar vi säkert något lika bra.

en-lang-blondin

Ha ha! IGENKÄNNING på den. Har velat köpa Layereds rutiga mattor i en evighet. Men icke.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.