2020-11-15

Har november fått oförtjänt mycket skit?

Helgen börjar ju som bekant på fredagen. Min smygstartade på förmiddagen då jag var hemma med mini för att förskolan var stängd. Fick sovmorgon och tog sen en lång dusch med mini. Inte så avkopplande som om en varit själv i duschen men ändå mys. Cyklade sen till kontoret och jobbade på eftermiddagen. (Armband Lite Brandy)

Absolut att jag valde färg och volang. Ringen är Lite Fall.

Och solen sken i lördags! Jisses vilken grej. Årets mest hypade inredningsdetalj (läs föresten Dnilvas intressanta inlägg om dessa ljus och miljöpåverkan), helgblommor och strumpor på tork.

Litade inte på att väder-appen sa 11 grader och att solen sken så jag tog varmaste täckjackan.

Vi satt sen ute på No6 och drack kaffe och varm chokad. Och svettades.

Traskade sedan till vårt standardhäng. Folkets park. Älskar förövrigt denna vyn. På Folkets Parks hemsida kan man läsa detta: “Moriskan är den vackra byggnaden i morisk stil som ritades 1902 av arkitekten A W Krenzisky. Huset var plats för nöje och rekreation för de som då inte kände sig välkomna i de etablerade borgerliga salongerna. Efter flera decennier i dvala öppnade Re:Orient den 16 juni 2011 portarna till denna anrika byggnad för att skapa ett sällsamt kulturpalats. Tillsammans med samarbetspartners, föreningar och eldsjälar skapas en mötesplats av sällan skådat slag. En plats som visar kraften och glädjen i ett blandat Malmö.” Fint. Och så den rosa rosen framför.

Min mini. Och absolut en miniversion av mig. Eller i alla fall mitt humör och min känslighet för blodsockerfall.

En Chai latte till mig och en smoothie till mini. Sen lekte vi lite till innan vi gick hem till helgmys och avrundade lördagen med popcorn och Ronja Rövardotter. Tror dock att den var för svår eller mörk för mini. Men såg i dag att Astrid Lindgrens födelsedag var i lördags. Himla fint sammanträffande ju.

Söndag. Och detta. Noir har ny utökad frukostmeny. Måste såklart testas. Mötte upp Maria för frukost och sen en långpromenad i parken. Något man borde göra varje söndag. Eller va fan. Varje dag. Absolut en rimlig önskan såhär i pandemitider.

Noir har het klart stans finaste uteservering. Ingen nackdel just nu.

November får helt klart oförkänt mycket skit. Titta bara på detta. En påse Kvitten (från Marias trädgård, jag ska göra marmelad!) och marken täckt av gula löv. Det är vansinnigt vackert just nu. Och också lite melankoliskt då löven sjunger på sista versen. Men okej, när jag skriver detta är så klar mitt sinne påverkat av en solig helg. Jag återkommer när november hittat tillbaka till sitt rätta väderjag.

45

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.