2020-11-09

Reklam för reklam och lite reklam.

Nu blir det reklam. För det är ju reklam jag jobbar med. Så det blir också reklam för egen verksamhet, reklam för reklamen så att säga. I alla fall. Jag har ju världens bästa jobb. För det mesta. Ibland vill man bara kasta ut datorn genom fönstret och ge upp. Men det är ibland. För det allra mesta så finns det inget roligare än att vara kreativ på beställning. Och framförallt är det den där första fasen när man bollar alla tänkbara idéer som det magiska sker. Minns ganska exat hur jag, Malin och Malin satt i en soffgrupp i en hotellobby i Helsingborg och jobbade med President. Framför oss hade vi kundens brief. Malin sa “En liten bit av Frankrike?” och ja sa “Ja! Jag skriver ner det”. Ett år senare är filmen klar och japp, av tre olika spår valdes konceptet “En liten bit av Frankrike”. Tillsammans med Tarot Pictures och regissör Robin Peters skapade vi sen vårt eget Presidenthus i vårt eget Paris. På de olika våningarna kikar man in i olika situationer runt de franska karaktärerna och deras President Brie. Kolla på den färdiga filmen här.

Det ligger enormt mycket jobba bakom. Efter godkänd idé skrevs manus, storyboard togs fram, vi gjorde en animatic (animerat storybord) och sen testades denna animatic i ett omfattande testsystem. Något som är vanligt i stora internationella bolag. Efter godkänt test valde vi produktionsbolag och regissör. Sen satte själva produktionen igång med casting, leta location, styling osv. I början på september åkte vi till Stockholm och spelade in. I oktober var filmen klar och började rulla online, på TV, och i sociala medier. Allt sys ihop på en och samma dag då vi både spelade in filmen och tog stillbilder. Som stillbildsansvarig (moi!) svettades jag, fotografen (Mattias Nilsson) och matstylisten (Lisa Lemke) ymnigt när våra slottar under dagen var extremt pressade. Under en inspelningsdag är det filmproduktionen (ändå rimligt) som prioriteras. Nåväl. Är extremt nöjd med slutresultatet på alla enheter!

Bon apetit! Say fromage!

34

Kommentera

GD-student

vad fint, kollade vidare på era andra reklamfilmer på YT och tycker ni är otroligt duktiga som byrå att ta fram ett vinnande och lockande koncept från grunden

en-lang-blondin

Tack! Vad kul att du tycker.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.