2020-11-01

Hejdå oktober.

Kom hem till denna fantastiska gröna bukett i fredags! Var ju som gjord för denna platsen. Det var en av föreläsarna på eventet för Heja Livet som jag var på förra veckan som skickat buketten. Himla trevligt ju.

Gick in i helgen med tveksamma känslor i magen. Himla skönt med ledighet och mys. Lite jobbigt att gå tillbaka in i karantänen. Men vi tog tag i lite småprojekt i lägenheten och städade och fixade.

Mini ville måla naglarna (efter noga övervägande blev det “regnbågens färger”).

Lördagslunchen.

Sen gick vi till Folkets park. Som är enormt vackert just nu. Plus att de hade dekorerat med pumpor och spöken i träden.

Älskar Sallys Skafferi. Och mer Corona-säker fika är svår att hitta.

Finns absolut ingen gulligare. (Något helt annat, men hej! Hur märkligt är detta med plastskammen? Jag fattar att plast inte är bra. Men samtidigt som det kostar 6 kr att köpa en ICA-kasse som man sen ändå använder som soppåse så kan man köpa inplastade paprikor. Eller som här. Muggen är plast men det lilla sugröret vass? Någon som kan förklara denna logik?).

Vi gick sen hem småruggiga efter flera timmar ute i park. Gick förbi dessa på gården. Och japp, Karin och Glenn vinner den inofficiella granne-pumpa-tävlingen. Vår pumpa stod där och hånlog sorgset.

Lagade sen bara goda grejer till middag. Tuvesonsskans Burrata med trattkantareller, dill och brynt smör. Brie med valnötter och honung i ugnen. Fänkålssallad för lite krisp. Välrostade ugnspotatisar och så en Comté och färska inlagda oliver (godaste!). Tog sen en prommenad till kyrkogården och tände ett ljus för mormor, farmor, Ingvar och Pontus (livets gång, lite för tidigt och bara helt onödigt). Gick sen hem och åt skånsk äppelkaka (äpple, ströbröd, smör, socker, kanel).

Annars då. Har sett dokumentären med Paris Hilton, This Is Paris, ändå himla intressant. Selfiens urmoder, eller som hon själv sa “I have created a monster”. Mest spännande var det att se henne som privatperson, personen bakom varumärket. Och så så vi första avsnittet av The Undoing nu ikväll. Jag är såg pepp på den serien! Och den var absolut lovande.

45

Kommentera

julia

Grönsaker i plast håller mycket längre och gör att mindre måste slängas. Att producera paprikan kräver typ tjugo (har ej exakta siffran i huvudet) gånger mer resurser än förpackningen som omger den 🙂

en-lang-blondin

Nähä! Älskar denna typen av information. SÅ intressant.

Den där otroligt prickiga och härliga saken – som en slev typ. VART kommer den ifrån?

en-lang-blondin

Arket! Köpte den i butiken i Stockholm tidigare i höstas. Men på rea så kanske något utgående.

Lina

Jobbar som inköpare på restauranggrossist och upplever tyvärr att det är svårt att hitta miljövänliga alternativ som funkar. Som i detta fallet, smoothie, där det krävs att muggen klarar av vätskan en längre stund vilket är svårt med papp. Hoppas på att det kommer fler & bättre alternativ snart!🙏🏻😊

en-lang-blondin

Fattar. Tänker att det borde forskas på det så det känns som att det inom en någorlunda framtid borde komma bra alternativ!
Tack för din kommentar! Intressant att höra.

Lina

Verkligen! Faktiskt förvånad över att det inte kommer längre redan. Men sen är det ju också en fråga om pris. Upplever att många restaurangägare vill vara miljöeffektiva och skippa plast osv men det är svårt rent kostnadsmässigt. Tack själv!😊

Marie

Finns ju mycket att fundera på gällande plastskatten. Påsarna används om och om igen och blir till sist en avfallspåse som sedan eldas upp och därmed bidrar till energiåtervinning. Sedan är det ju många sorters plaster som finns och alla är definitivt inte tillverkade av fossila ämnen. Personligen så anser jag att man bör se över plastanvändningen kring förpackningar som verkligen inte skulle behöva vara av plast och då är det inte plast runt gurka och paprika jag tänker på utan när man ex. köper en sax och den är inplastad och man behöver en sax för att öppna.

Intressanta reflektioner från KTH:s rektor om plast i podcasten som finns länkad i denna artikel: https://www.nyteknik.se/ingenjorskarriar/kth-s-rektor-vi-har-inte-alls-samma-forutsattningar-for-att-ligga-i-topp-internationellt-7002656

en-lang-blondin

Enormt intressant det här!
Och nog måste det hända något inom förpackningsindustrin inom en snar framtid. Tycker man.
Tack för länken och dina tankar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.