2020-10-22

Heja Livet.

Det finns tisdagar. Och så finns det tisdagar. Denna tisdagen var verkligen något extra. Den började med att jag befann mig hela dagen på Malmö Näringslivsdag och lyssnade på föredrag och roddade med deras sociala medier. Min hjärna var fullproppad med framtidsspaningar och intressanta föredrag. T ex blev jag helt såld på Tareq Taylors stekpanna som man aldrig behöver slänga. Man skickar bara tillbaka den så slipas den om och får en nya fin yta. “Varför ska en stekpanna bara ha ett liv när den kan ha fler”. Ja man undrar ju. Rebecka Carlsson fick mig att vakna till med en enorm energi och glädje. Hon sa saker som “AI är inte här för att kränga annonser på nätet utan för att utrota fattigdom”. “De kommande hundra åren kommer motsvara 20.000 år av teknologisk utveckling.”

Mellanlandade en kort stund på kontoret för att sen cykla till Kajsas Showroom där jag mötte upp Anne och Kajsa. Vi drack bubbel och viskpratade då det samtidigt pågick ett event precis bredvid showroomet.

Jag anlände i min svartvit rutiga kostym, men när Kajsa plockade fram ovan topp åkte den på direkt.

Anne fick låna en fantastisk volangklänning som satt som en smäck med hennes chunky boots.

När klockan närmade sig halv sju traskade vi bort till AB Småland där kvällens happening skulle vara. Ett litet mysigt event som Heja Livet bjudit in till. Och föresten. Heja livet är en helt fantastisk plats på nätet. Är så oerhört imponerad av hur tjejerna bakom roddar detta. På deras Instagram och i Facebook-gruppen kan man ta del av fantastiska livsöden och peppande historier.

I alla fall. Började här, vid ovan buffé, trodde detta var middagen så tog en rejäl (alltså rejäl) bit av brietårtan.

Sen började det! Kvällens ämne var Kvinnohälsa. Först ut var Louise Bernström, barnmorska på Min Doktor. Hon pratade om underlivshälsan och sa bland annat “man ska lukta lite kvinna” som svar på om man behöver en deo till underlivet.

Sen blev det middag och dessert.

Kajsa fick berätta om sin fantastiska kläduthyrning.

Sen lyssnade vi på Eva Jarnhäll talesperson för Mammastygn. Eva är initiativtagare till den första försäkringen i Sverige som erkänner en förlossningsskada som en ersättningsbar skada. Hon berättade också att om en man opererar bort t ex en testikel räknas det som medicinsk invaliditet, det är det däremot inte om en kvinna tvingas operera bort en äggledare.

Insikten exakt hur eftersatt vården är för kvinnor är chockerande. Jag tänker bara på alla dessa besvär vi bara förhåller oss till. Lätta depressioner en gång i månaden, kraftiga blödningar som gör en yr och megatrött, flera månaders konstant illamående under en graviditet, skador i underlivet efter en förlossning, magmuskler som glider isär och aldrig lägger sig på plats igen och så det som just nu oroar mig mest av allt rent personligen. Den dagen man kliver in i klimakteriet och typ kan förvänta sig år av nedstämdhet och annat strul. Och hur mycket har det forskats på allt detta. Hur mycket hjälp finns att få. Vi har förbannat långt kvar på jämställdheten.

52

Kommentera

Eva

Underbara bilder <3 Annes boots, vet du var hon hittat dem? Märke? Kram och fin helg

Vagabond! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.